"ΟΛΑ ΚΑΛΑ" στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λέει η Ο.Μ. Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας

"ΟΛΑ ΚΑΛΑ" λειτούργησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος τα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης του νομού Αχαΐας, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Ο.Μ. Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου, "με τις προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών στην ώρα τους άνοιξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα σχολεία Γενικής και Ειδικής αγωγής και στην Αχαΐα. Τα ελάχιστα προβλήματα που υπήρξαν τις πρώτες μέρες λειτουργίας, κυρίως λόγω έκτακτων απουσιών εκπαιδευτικών για λόγους υγείας, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και από αυτή την εβδομάδα όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα." 

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων τοποθετήθηκαν χωρίς κομματικά κριτήρια όπως λέει η ίδια ανακοίνωση και... να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να στηρίξει το δημόσιο σχολείο και να σταματήσει την κομματοκρατία που επικρατούσε σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας.

Μας προκαλείτε σύντροφοι και εκτίθεστε!!! Μαζί εκθέτετε και τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος προς τιμήν του, φρόντισε να προσληφθεί το μόνιμο και να βγουν οι πιστώσεις για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, πολύ πριν ανοίξουν τα σχολεία. Όμως οι εκπαιδευτικοί, ειδικά οι αναπληρωτές γίνονται "μπαλάκι" από το ένα σχολείο στο άλλο εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες των κυρίων αιρετών των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων. Καλά θα κάνει λοιπόν, η κατά τα άλλα λαλίστατη Ο.Μ. Εκπαιδευτικων ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας να βγάλει δελτίο τύπου και να μας ενημερώσει, αν ισχύει το ίδιο και για τα σχολεία της Β/θμιας του νομού, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, ιδιαίτερα αυτά του Δήμου Καλαβρύτων.

Προς το παρόν ας αρκεστούμε στην ανακοίνωσε που εξέδωσαν για την Α/ΘΜΙΑ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


 

Με τις προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών στην ώρα τους άνοιξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα σχολεία Γενικής και Ειδικής αγωγής και στην Αχαΐα. Τα ελάχιστα προβλήματα που υπήρξαν τις πρώτες μέρες λειτουργίας, κυρίως λόγω έκτακτων απουσιών εκπαιδευτικών για λόγους υγείας, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και από αυτή την εβδομάδα όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα. Αν το υπουργείο προχωρήσει άμεσα και στην πρόσληψη του υπολοίπου των αναπληρωτών ειδικοτήτων, τότε θα μιλάμε για μια άνευ προηγουμένου αντιμετώπιση της υποχρέωσης για κανονική λειτουργία των σχολείων. Ούτε στις εποχές των "παχιών αγελάδων" δεν έχει συμβεί αυτό.

Η πραγματικότητα την οποία ζουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογική ανακοίνωση του αιρετού ΠΥΣΠΕ, κ. Σταυρογιαννόπουλου, που πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, και πριν καν στεγνώσει η μελάνη των 15.370 προσλήψεων αναπληρωτών, έτρεξε να εφεύρει κενά και ρουσφέτια!

Δεν δίστασε μάλιστα να «καταγγείλει» την τοποθέτηση… ..κομματικών Διευθυντών(!) στα σχολεία της Α/Βαθμιας Αχαΐας. Ξέχασε φαίνεται τον κανόνα του 70-30 που ίσχυε επί των ημερών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλαδή 70% από το κυβερνών κόμμα και 30% από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ή μήπως ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει αποτελείται από τους 20 διευθυντές που συμπεριλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας; Μήπως εννοεί τους μόλις δύο διευθυντές που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς; Αυτό το κομματικό σύστημα καταγγέλλει;

Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να στηρίξει το δημόσιο σχολείο και να σταματήσει την κομματοκρατία που επικρατούσε σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας. Να μην κρίνουν λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια, και να μην παραπληροφορούν τον κόσμο.

Καλούμε τον Αιρετό της ΔΑΚΕ να αφήσει τις θεωρίες συνωμοσίας (έτσι κι αλλιώς οι αριθμοί.... δεν του βγαίνουν) και να τοποθετηθεί δημόσια για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί οικονομικής αυτονομίας και ελεύθερων προσλήψεων/απολύσεων εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες.


 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.