Οι γερμανικές αποζημιώσεις το θέμα συζήτησης σε δείπνο μεταξύ του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά και της πρέσβειρας της Πολωνίας κ. Άννας Μπάρμπαρζακ

Σε δείπνο παρακάθησε χθες το βράδυ, στο εστιατόριο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, στο Λυκαβηττό, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με την Πρέσβειρα και βουλευτή της Πολωνίας κ. Άννας Μπάρμπαρζακ.

Στο δείπνο που έγινε μετά από πρόσκληση της κ. Μπάρμπαζακ, συζητήθηκαν τρόποι κοινής αντιμετώπισης, ανάδειξης, προβολής και προώθησης της δίκαιης απαίτησης των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελληνική και Πολωνική Πολιτεία και Βουλή και τους Ελληνικούς και Πολωνικούς μαρτυρικούς δήμους (όπως τα Καλάβρυτα και οι άλλες 110 μαρτυρικές πόλεις και χωριά) και φορείς, που επιδιώκουν την καταβολή των Γερμανικών οφειλών.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου από το Δήμο Καλαβρύτων:

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ


 

Σε δείπνο, με την Πρέσβη και βουλευτή της Πολωνίας, παρακάθησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Συζήτησαν, το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, προσκλήθηκε και παρακάθησε, χθες, το βράδυ, σε δείπνο, στο εστιατόριο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, στο Λυκαβηττό, με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, κ. Άννα Μπάρμπαρζακ (Anna Barbarzak), τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία και Πρόεδρο της Επιτροπής της Πολωνικής Βουλής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, κ. Αρκάδιο Μούλαρσυκ (Arkadiusz Mularczyk), και τη μορφωτική ακόλουθο της Πρεσβείας της Πολωνίας, κ. Ιουστίνα Σλόβικ (Justyna Slowik).

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, μεταξύ των άλλων, ενημέρωσε, διεξοδικά, τον Πολωνό βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής της Πολωνικής Βουλής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, προς την Πολωνία, για το ζήτημα των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα και προς τους απογόνους των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και των ολοκαυτωμάτων όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών της χώρας μας, τονίζοντας ότι η απαίτηση και η διεκδίκηση αυτή, είναι, συνεχής, αδιαπραγμάτευτη και ασυμβίβαστη, μέχρι την πλήρη δικαίωση.

Συζήτησαν, δέ, τρόπους κοινής αντιμετώπισης, ανάδειξης, προβολής και προώθησης της δίκαιης απαίτησης των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελληνική και Πολωνική Πολιτεία και Βουλή και τους Ελληνικούς και Πολωνικούς μαρτυρικούς δήμους (όπως τα Καλάβρυτα και οι άλλες 110 μαρτυρικές πόλεις και χωριά) και φορείς, που επιδιώκουν την καταβολή των Γερμανικών οφειλών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, προσκάλεσε τον Πολωνό βουλευτή, σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, να επισκεφθεί και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.

Μετά το πέρας του δείπνου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, προέβη, σε, σχετικές με το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, δηλώσεις, στην κρατική πολωνική τηλεόραση.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.