Οι αιρετοί των Καλαβρύτων διαφωνούν με την ΚΕΔΕ και λένε ΝΑΙ στην απλή αναλογική.

Παρά την έντονη διαφωνία και τον μερικό ‘’διχασμό’’ που υπήρξε στο χθεσινό Δ.Σ για το θέμα υπεράσπισης Λαζουρά προς τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο ( σχετικό άρθρο), σε ένα άλλο θέμα- ενημέρωση, υπήρξε η άτυπη ομοφωνία. Λίγο, ως πολύ μακρύτερα από τις θέσεις που εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων σχετικά με το υπό δημιουργία νομοσχέδιο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές ,αποδεχόμενος, τόσο την απλή αναλογική όσο και τις λοιπές διατάξεις για τα τοπικά συμβούλια κ.λ.π. Στο ίδιο κλίμα και ο Δ. Κατσικόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δ. Κοντογιάννης, ο οποίος δέχθηκε και το ‘’καρφί'' του προέδρου των σχολικών επιτροπών κ. Ν. Μαγκαφά,  ότι για να συμφωνεί με το νομοσχέδιο που η πλειονότητα των εν ενεργεία Δημάρχων και προέδρων διαφωνούν ..κάτι άλλο έχει στο μυαλό του !!.

Ο κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την καθολική συμφωνία επί του θέματος, αφού δεν χρειάστηκε να καταβάλει προσπάθεια για να υπερασπιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Φυσικά όπως προαναφέρθηκε δεν πρόκειται για επίσημο ψήφισμα και για αυτό υπήρξαν σύμβουλοι, όπως ο κ. Σοκορέλης, που υποστήριξαν ότι όταν έχουμε πλήρη εικόνα του νομοσχεδίου θα πρέπει εντός των χρονικών ορίων της διαβούλευσης να οριστεί έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αυτό.
Επίσης κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν εξέφρασε αρνητική θέση για την απλή αναλογική, σε αντίθεση με δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κ.Πατούλη, ο οποίος χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη μια τέτοια εξέλιξη λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων :

‘’Αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική οι Δήμοι από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα οδηγηθούν σε ακυβερνησία και στη συνέχεια θα έρθει το Κράτος να δώσει τη λύση που επιθυμεί, που δεν είναι άλλη από το να υποκαταστήσει τις αποδυναμωμένες αιρετές Διοικήσεις των Δήμων, από τους διορισμένους εκτελεστικούς γραμματείς. Μάλιστα αυτό θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως δικλείδα ασφαλείας στο αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί από την αδυναμία διοίκησης των Δήμων.
Η κυβέρνηση ούτε να το σκεφτεί να φέρει με νόμο, μια απλή αναλογική που θα καπελώνει τους αιρετούς από διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους. Θα μας βρει όχι απλά απέναντι, αλλά η αντίδραση, έχοντας στο πλευρό μας τις τοπικές κοινωνίες θα είναι σφοδρή.
Πίσω από τις αγαθές εξαγγελίες περί ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για την είσοδο στα δημοτικά μας συμβούλια των δυνάμεων των άκρων.’

Το βέβαιο είναι ότι η απλή αναλογική είναι χρόνια τώρα το ζητούμενο, ώστε η εκπροσώπηση να καθρεφτίζει τις πραγματικές ψήφους και όχι οι έδρες να καταλαμβάνονται με την μαγειρική συνταγή ψηφοκλεπτικών  εκλογικών νόμων.

Περιμένουμε όλοι από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τομή χωρίς περιστροφές και επικοινωνιακά κόλπα.
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.