Ν.Α.Ο.ΔΑΦΝΗΣ : Όχι στην επιστροφή σε μαύρες δεκαετίες προσωπικής εργασίας.

Παρέμβαση του προέδρου του Ν.Α.Ο.Δάφνης  για την προσπάθεια της Αντιδημάρχου κ. Πανουτσακοπούλου να εισαγάγει έναν νέο, αλλά και τόσο παλιό τρόπο, αντιμετώπισης της καθαριότητας στην Δάφνη Καλαβρύτων. Στην παρέμβασή του αναφέρει ότι ουδέποτε το Δ.Σ του ΝΑΟΔ  εξέφρασε  επίσημα την συμμετοχή του σε μια τέτοια δράση παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της Αντιδημάρχου. Ακόμα αναφέρεται στην αποδεδειγμένη ευαισθησία του ΝΑΟΔ σε θέματα περιβάλλοντος και την στρεβλότητα που αναδύεται από μια τέτοια πρωτοβουλία που εκτός των άλλων χρησιμοποιεί και αυθαίρετα τον σύλλογο. Ακόμα αναρωτιέται αν η ιδέα εθελοντικού καθαρισμού των δημοτικών ενοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και της έδρας του δήμου, θα μπορούσε να ενσωματωθεί στον συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.
 Η παρέμβαση του προέδρου του ΝΑΟΔ κ. Θεόδωρου Κόλλια είναι η ακόλουθη:
‘’Αγαπητοί φίλοι

Τις τελευταίες ημέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας, πληροφορίες που έκαναν λόγο για πανστρατιά εθελοντικής δράσης , ιδιωτών,πολιτών , συλλόγων και μαθητών σχολείων με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό κεντρικών οδών της Δάφνης.
Με την ιδιότητα του προέδρου του Ν.Α.Ο.Δ, θέλω να κάνω γνωστό μέσω αυτής της δημόσιας παρέμβασής μου, ότι ουδέποτε το Δ.Σ έλαβε σχετική απόφαση συμμετοχής σε μια τέτοιου είδους δράση.
Επίσης θέλω να κάνω γνωστό ότι, βαθιά πεποίθηση και αρχή μου , είναι ότι σε καμία περίπτωση οι εθελοντικές δράσεις δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια εκ των βασικών υποχρεώσεων μιας δημοτικής αρχής έναντι των δημοτών της. Την καθαριότητα.
Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο, κάποιοι κάτοικοι με πολύ καλές προθέσεις και αγάπη για το χωριό μας να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να σπεύσει άμεσα με προσωπικό και μηχανήματα προκειμένου να καθαριστούν και να καλλωπιστούν όλοι οι δρόμοι του χωριού μας.
Άραγε , θα επέτρεπε να οργανωθεί μια τέτοιου είδους δράση σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα ή στην έδρα του Δήμου μας;;;;
Ο ΝΑΟΔ έχει αποδείξει στην πράξη ότι προάγει τον εθελοντισμό όταν διοργάνωνε ημερίδες για το περιβάλλον στο ποτάμι.
Όταν εθελοντικά καθαρίζει από φερτά αντικείμενα το ποτάμι και τις όχθες του.
Όταν με υψηλό οικονομικό κόστος και εθελοντική δουλειά των μελών του φύτεψε καναδέζικα πλατάνια στον Λάδωνα, μετά τις διαβεβαιώσεις του ΕΘΙΑΓΕ ότι δεν προσβάλλονται από τον καταστροφικό ιό.
Ο ΝΑΟΔ , το έχει δείξει αυτό με μια σειρά από δράσεις και πράξεις .
Είμαστε ανοιχτοί και διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό,τον σεβασμό στο περιβάλλον,την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας. Δυστυχώς όμως ,βαθιά πεποίθηση όλων μας,θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση του αυτονόητου το 2018 και όχι η επιστροφή σε μαύρες δεκαετίες προσωπικής εργασίας.
Με εκτίμηση
Θοδωρής Κόλλιας’’

ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ KALAVRYTANET ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.