Να πούμε και ένα μπράβο στον σύλλογο που γυμνάζει το μυαλό χωρίς διακρίσεις σε ντόπιους και ξένους

Υπάρχει ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στα Καλάβρυτα  με μεθοδικότητα και υπομονή και εξακολουθεί να ''στολίζει'' πνευματικά παιδιά της πόλης και όχι μόνο. Οι γονείς γνωρίζουν πλέον καλά την σημαντική δραστηριότητα του ΣΕΠΟΚΕ και εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτόν. Πέρα από τους αγώνες και τις μεγάλες σκακιστικές συναντήσεις, το μεγάλο μπράβο είναι για την ακούραστη και σχεδόν καθημερινή προσφορά, στους μαθητές και στα φιλοξενούμενα απο τον ερυθρό σταυρό ασυνόδευτα ανήλικα, της επαφής τους με το σκάκι, που αδιαμφισβήτητα προσφέρει αυξημένη κεντρική αλλά και περιφερειακή σκέψη σε μικρούς και μεγάλους.

  Χωρίς κανένα χρονικό κενό, συνεχίζονται τα μαθήματα ζατρικίου που δωρεάν παρέχει σε όλες και όλους ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ).
    Πράγματι, κάθε Δευτέρα, ο γνωστός σκακιστής και προπονητής Χάρης Σιέμπος, με τον δικό του χαρισματικό και πολύ μεταδοτικό τρόπο, διδάσκει ανελλιπώς κάθε Δευτέρα από τις 12.00 έως τις 18.00, το ξεχωριστό αυτό άθλημα, διαδοχικά: στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαβρύτων, στο Δημοτικό Καλαβρύτων και στο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων.
    Πέρα από τα θεωρητικά μαθήματα, διδάσκονται και πρακτικές μέθοδοι εφαρμογής ιδεών (κατά την διάρκεια παρτίδων ζατρικίου), μοιράζονται φυλλάδια με σκακιστικές ασκήσεις (σύμφωνα με το επίπεδο του κάθε παίκτη), ενώ (πάντα δωρεάν) εφαρμόζονται και οι ηλεκτρονικές δυνατότητες που προσφέρονται την σημερινή εποχή με τις βάσεις δεδομένων των υπολογιστών.
    Με τους τρόπους αυτούς, όχι μόνο η μαθησιακή δυνατότητα αναπτύσσεται σφαιρικότερα και πληρέστερα, αλλά και ο χαρακτήρας (ειδικά των παιδιών) διαμορφώνεται σε υγιείς και ορθολογικές βάσεις, μακρυά από φαινόμενα βιαιοτήτων και απρεπών συμπεριφορών.
    Ο ΣΕΠΟΚΕ, ευχαριστεί πολύ τους γονείς και κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη τους, τους χορηγούς και υποστηρικτές για την φροντίδα τους, τους δασκάλους και καθηγητές για την στήριξή τους και τα παιδιά για τον χρόνο τους. Με τέτοιες κινήσεις και πράξεις, το σκακιστικό και γενικότερο μέλλον στην περιοχή μας, είναι ευοίωνο. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.