Μια συνάντηση με τον Νίκο Σφαραγκούλια. 

Ο Νίκος Σφαραγγούλιας είναι μια ευρύτερα γνωστή προσωπικότητα στην επαρχία μας που δραστηριοποιείται πολλές δεκαετίες, τόσο στα κοινά, όσο και στον τομέα του τουρισμού στην πόλη των Καλαβρύτων. Για το σκοπό αυτό στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν, έχει ρισκάρει επενδύοντας και δαπανώντας,ΕΔΩ, μεγάλα χρηματικά ποσά στο στήσιμο και την λειτουργία επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό. Μέσα από αυτές τις επιχειρήσεις έχει συμβάλλει στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Είναι ένας από τους ανθρώπους που λόγω τεκμηριωμένης σκέψης   και της εμπειρίας του μπορεί να έχει κατασταλαγμένη άποψη για το τοπικό τουριστικό προϊόν και τους τρόπους προώθησής του.
Στην απλή, σύντομη και μονολεκτική ερώτηση του kalavrytanet  ...τουρισμός; 


Απάντησε:


Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με τον τουρισμό που αφορά τα Καλάβρυτα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να διαβεβαιώσω ότι η ευρύτερη περιοχή δεν λαμβάνει ούτε το ελάχιστο από αυτό που της ανήκει. Αποκαλυπτικό των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής είναι ο ‘’εξαναγκασμός’’ της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας να συμπεριλαμβάνει στα διαφημιστικά έντυπά της που απευθύνονται στον επισκέπτη της Περιφέρειας, κυρίως σημεία που εμπεριέχονται στον δήμο Καλαβρύτων.
Αυτό δείχνει τον πλούτο που μένει ανεκμετάλλευτος διότι δεν αρκεί η περιστασιακή και χωρίς προγραμματισμό διαφήμιση με μια βόλτα στις εκθέσεις της Μόσχας ή του Λονδίνου. Απαιτούνται ενέργειες υποδομών και βελτίωσης στους δρόμους που οδηγούν εδώ. Χρειάζεται επιστημονική και μεθοδευμένη δουλειά εξωστρέφειας. Είναι αναγκαία η διαρκής επικοινωνία και επαφή με τουριστικούς πράκτορες ανά τον κόσμο στους οποίους ...μόνο με άδεια χέρια δεν θα πάμε.
Μεγάλες κατηγορίες καταναλωτών διψούν και αναζητούν προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν  πολλαπλές επιλογές.
Η μοναδικότητα του θεάματος του οδοντωτού στα διαφημιστικά χέρια κάποιων μεγάλων τουριστικών πρακτόρων και με την γνώση ότι δεν δέχεται επιρροές από τις καιρικές συνθήκες,μπορεί να διακινεί 365 μέρες το χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Ο προσκυνηματικός τουρισμός χρόνια τώρα ανθεί σε μοναστήρια σαφώς μικρότερης  ιστορικής εμβέλειας από την Αγία Λαύρα και Μ. Σπήλαιο τους Αγίους Θεοδώρους,την μονή της Μακελλαριάς.
Το χιονοδρομικό είναι γνωστό ότι αποτελεί πόλο έλξης, υπό την προϋπόθεση της μεγάλης προσοχής  με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί για να συνεχίσει να αποτελεί χειμερινή πηγή ζωής.
Τα Σπήλαια Λιμνών Καστριών, μια ακόμα δημοτική επιχείρηση με μεγάλες δυνατότητες. 
Οι Αρχαιολογικοί χώροι Λουσών, Κλείτωρος, Ψωφίδας, Πάου, Λεοντίου παραμένουν πλήρως ανεκμετάλλευτοι 
Η σπάνια, άλλοτε θρυλική άλλοτε θλιβερή, αλλά πάντα αιματοβαμμένη ιστορία των Καλαβρύτων.
Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα που μπορούν εύκολα να συνδεθούν και με τον εποχικό τουρισμό είναι επιτέλους ανάγκη να πάρουν την θέση που τους αξίζει. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα μια νέα αρχή θα γίνει ορατή και θα αφορά ολόκληρη την ορεινή επαρχία ,ολόκληρο τον δήμο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.