Με αφορμή τη φωτογραφία και... ο νοών νοείτω!

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Οι τακτικοί επισκέπτες του blog μας και όχι μόνο, θα έχουν διαπιστώσει ότι κατά καιρούς, τόσο μέσω των άρθρων μας αλλά και προσωπικών δημοσιεύσεων του υπογράφοντα, έχει ασκηθεί "αυστηρή" κριτική στο πρόσωπο του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά. Δίκαια η άδικη, αυτό το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Οι απόψεις που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί είναι προσωπικές, σίγουρα υποκειμενικές, όμως αυτό γίνεται και θα γίνεται, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας. Άλλωστε ο κ. Λαζουράς είναι ο Δήμαρχος, άρα και αυτός που "θα τα ακούει", πάντα καλόπιστα από την πλευρά μας και είμαι σίγουρος ότι αυτό τουλάχιστον μας το αναγνωρίζει.

Οφείλω όμως και εγώ, να του αναγνωρίσω κάτι πολύ σπάνιο στις μέρες μας, που σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερο "προσόν" για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά. Ο Δήμαρχος δέχεται την κριτική και ακούει τις απόψεις. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν όλοι να συμφωνούμε. Η διαφωνία μαζί με το διάλογο αποτελούν κύρια συστατικά και απαραίτητες προϋποθέσεις του δημοκρατικού μας πολιτεύματος! Από την ανοιχτή έκφραση των απόψεων πάντα κάτι καλό βγαίνει για τον τόπο, αρκεί όλα αυτά να γίνονται καλοπροαίρετα. Φαίνεται ότι ο κ. Λαζουράς ξέρει καλά, ότι αυτούς που "χαϊδεύουν αυτιά" πρέπει κάποιος να φοβάται και όχι αυτούς που λένε ανοιχτά και επώνυμα τη γνώμη τους.

Ίσως κάποιους παραξενέψουν οι σκέψεις αυτές έτσι όπως εκφράζονται από πλευράς μου, ίσως κάποιοι άλλοι βάλουν στο μυαλό τους σενάρια "επιστημονικής φαντασίας". Όμως αυτές γράφτηκαν με αφορμή, όχι μόνο τη φωτογραφία του άρθρου που τραβήχτηκε στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και  Καλαβρυτινών Αθήνας για τα "74 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα" την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, αλλά και τις αντιδράσεις ορισμένων συμπατριωτών μας που μέχρι χθες πιστεύαμε ότι διακατέχονταν από δημοκρατικές ευαισθησίες, όταν ασκήσαμε κριτική στο έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτά προς το παρόν, εννοείται ότι θα συνεχίσουμε και... ο νοών νοείτω!

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.