Μαθητές των Καλαβρύτων: ‘’Μη με κοιτάς ..σε φοβάμαι’’ (VIDEO & photos)

Μια υπέροχη εκδήλωση για την 74η επέτειο μνήμης του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων. Εκδήλωση λιτή που προσέγγισε με σεβασμό το γεγονός, με τα μαυροφορεμένα παιδιά της χορωδίας να τραγουδούν, Ελύτη, Ρίτσο, Γκάτσο.

Ομιλητής ο δάσκαλος Θεόδωρος Θανόπουλος, ο οποίος εξιστόρησε με λεπτομέρειες στα παιδιά, τα γεγονότα της μαύρης μέρας και κατάφερε επί 25’ να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός πολύ δύσκολου κοινού, των παιδιών, τα οποία πληροφορήθηκαν τι έχει συμβεί στον τόπο τους από τους Γερμανούς κατακτητές. Ο μαθητής Σπύρος Κεφαλάς απάγγειλε βραβευμένο ποίημα που ο ίδος έχει γράψει.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από γονείς και παιδιά, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ.Λαζουράς, εκπρόσωποι του Μουσείου ολοκαυτώματος κ.κ Θ. Χαλμούκης και Θ. Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Ευθ. Βαζαίος, ο σχολικός σύμβουλος κ. Θ. Βαλμάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λ. Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ο Γραμματέας του Σωματείου Αυτοκινητιστών κ. Κων/νος Καρυτινός.

Δείτε το video πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.