Λόγω επικίνδυνης κατολίσθησης προσωρινά κλειστός ο δρόμος προς Κάτω Ζαχλωρού.

 Από ενναλακτικό χωματόδρομο, προσωρινά, η κυκλοφορία, από και προς το χωριό. 
Προσωρινά κλειστός, θα παραμείνει, από σήμερα, ο δρόμος προς Κάτω Ζαχλωρού, λόγω μεγάλης και επικίνδυνης κατολίσθησης που έγινε σ’ αυτόν, με πτώση μεγάλων και επικίνδυνων βράχων, στη στροφή, ένα περίπου χιλιόμετρο, πριν από το χωριό και η κυκλοφορία, από και προς το χωριό, θα γίνεται από τον ενναλακτικό χωματόδρομο, αριστερά του χωριού, προς τ’ αμπέλια και τη θέση «Λινούς».
Συγκεκριμένα, κατεβαίνοντας από Καλάβρυτα προς Κάτω Ζαχλωρού, συνεχίζουμε το δρόμο προς Δουμενά και αμέσως μόλις περάσουμε την Άνω Ζαχλωρού, στα 700 περίπου μέτρα, στρίβουμε, στον πρώτο χωματόδρομο δεξιά, που οδηγεί στην Κάτω Ζαχλωρού.
Σήμερα πρωί – πρωί, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, με τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων Δημήτριο Χουλιάρα, τον εκπρόσωπο της κοινότητας Αντώνιο Πλιατσικούρα και το Α.Τ. Καλαβρύτων και μαζί με το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας  Αχαΐας Αριστοτέλη Κορκό και την πολιτικό μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας Ιωάννα Χαραλαμποπούλου, τους οποίους κάλεσε ο Δήμαρχος και ήρθαν άμεσα, έκαναν αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης, όπου διαπιστώθηκε, από τους ως άνω ειδικούς, η επικινδυνότητά της και ζητήθηκε, όσο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, να διακοπεί προσωρινά, η κυκλοφορία στο δρόμο.
Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων, ζητήθηκε η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και η αποστολή ειδικών από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εκτιμήσουν την κατάσταση της κατολίσθησης σε σχέση με τις γραμμές του Οδοντωτού, που περνά, κάτω από αυτήν.
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε άμεσα και παρακολουθεί και ενημερώνεται για την εξέλιξη του φαινομένου καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητή Φίλιππο Τσαλίδη και τον Τεχνικό Διευθυντή του ΟΣΕ στην Πάτρα Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος θα κάνει και αυτός αυτοψία στο σημείο.
Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κάλεσε και τον Διευθυντή Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) Νίκο Νικολάου, ο οποίος, το απόγευμα θα κάνει αυτοψία, στην κατολίσθηση.
Ανάλογα, με τις εκτιμήσεις των ειδικών γεωλόγων κλπ., σχετικά με την επικινδυνότητα της κατολίσθησης, θα ξαναδοθεί, το ταχύτερο δυνατό, στην κυκλοφορία, ο δρόμος προς την Κάτω Ζαχλωρού.
    


            ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.