Κ. Σπαρτινός για την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από την Ακτή Δυμαίων

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, με παρέμβασή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τοποθετήθηκε στο θέμα της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών από τους άτυπους καταυλισμούς στην Ακτή Δυμαίων.

Δήλωσε ότι η μεταφορά έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν υπήρξε βία και δεν παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είχε συμβεί με την εκκένωση του καταυλισμού στην οδό Ευρώτα και άλλες βίαιες επιχειρήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επίσης ανέφερε ότι η παρέμβαση είχε ξεκινήσει πριν από το Πάσχα με στόχο την ενημέρωση και την μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Με αυτό τον τρόπο ήδη είχαν αναχωρήσει περισσότερα από 300 άτομα, είχαν γίνει επαφές και είχαν πληροφορηθεί οι μετανάστες και πρόσφυγες ότι οι άτυποι καταυλισμοί που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους θα κλείσουν, για αυτό και δεν υπήρξε αντίδραση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Όσον αφορά τη στάση του Δήμου, ο βουλευτής την χαρακτήρισε υποκριτική, σημειώνοντας ότι ενώ συμφωνεί και ο ίδιος στο κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρεται στις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους στην μετανάστευση και στην προσφυγιά, θεωρεί ότι ο Δήμος της Πάτρας έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει τα πρόβλημα της πόλη. Τόνισε δε ότι από εδώ και στο εξής ο καθένας θα πρέπει να πάρει την ευθύνη του για τα κτήρια που είναι στην ιδιοκτησία του (Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια για του Λαδόπουλου, Εθνική τράπεζα για την ΑΒΕΞ).

Επιπλέον, ο Κ. Σπαρτινός σημείωσε ότι για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στο παραλιακό κομμάτι, έχουν δεσμευθεί κονδύλια από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια για να γίνει η ανάπλαση τους, όπως στον ΑΣΟ, στου Λαδόπουλου και στα Παλαιά Σφαγεία. Τόνισε επίσης ότι ήδη ψηφίστηκε νομοσχέδιο στη Βουλή που επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, το οποίο θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής επεσήμανε ότι χωρίς την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων δεν μπορεί να υπάρξει σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.