Κύριε Δήμαρχε θα κάνετε κάτι με τις πηγές του Λάδωνα; Έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Λυκούριας

Η Αίτηση - διαμαρτυρία δεκάδων κατοίκων της κοινότητας Λυκούριας, με θέμα την εγκατάλειψη από τις προηγούμενες, αλλά και την τωρινή δημοτική αρχή, του ποταμού ΛΑΔΩΝΑ ( απόφαση Νο 51/2018 ), ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του τοπικού συμβουλίου Λυκούριας την 19 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης, το τοπικό συμβούλιο συμμερίζεται και συμφωνεί απολύτως με την αίτηση των κατοίκων, καθώς ο Λάδωνας παραμένει χωρίς καμία προστασία - αξιοποίηση των πηγών , χωρίς κανένα αντιπλημμυρικό έργο κατά μήκος της ροής του ποταμού, και χωρίς ακόμη να μπορέσει να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος Πηγές Λάδωνα - Κλήμα Παυσανία, δρόμος απαραίτητος όχι μόνον για την πρόσβαση στα χωράφια, αλλά και για ένα φυσικό μονοπάτι που θα ενώνει δύο ιστορικά σημεία της περιοχής : το Κλήμα του Παυσανία στα Σελά Παγκρατίου και τις πηγές Λάδωνα στην Λυκούρια.

Το τοπικό συμβούλιο ελπίζει ότι κάποια μέρα η Δημοτική αρχή του Δ. Καλαβρύτων θα ευαισθητοποιηθεί και θα θέσει προς συζήτηση - απόφαση την αξιοποίηση των Πηγών - οριοθέτηση ροής - ολοκλήρωση μονοπατιού.

Επίσης το τοπικό συμβούλιο υπενθυμίζει ότι με βάση το νόμο 2971/2001, ο Λάδωνας είναι ένας εκ των ελαχίστων ποταμών της χώρας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη οριοθέτηση - διαχείριση - προστασία αιγιαλού - όχθης και παρόχθιας ζώνης, η οποία και δύναται να χρησιμοποιηθεί για περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης το τοπικό συμβούλιο και για τα εξής θέματα:

  1. Για το σπάσιμο των τζαμιών στην στάση του Λεωφορείου από «γνωστούς» μικρούς μαθητές, η ευθύνη, όμως, βαραίνει γονείς και σχολείο για την καταστροφική εκτροπή των παιδιών μας.
  2. Την αυθαίρετη είσοδο στο γήπεδο γεωργικών μηχανημάτων, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στον τάπητα.
  3. Την ενίσχυση της περίφραξης στην δενδροφύτευση της Μαλιμίγκας, μήπως και περιοριστεί η καταστροφή των δένδρων από τις αδέσποτες γιδες του πατριώτη μας.
  4. Την γραπτή ενημέρωση - μέσω των πρακτικών - του Αντιδημάρχου της Δ. Ε. Κλειτορίας, κ. Βασίλη Καρρά: ότι στη θέση Στέκιζα της επαρχιακής οδού Λυκούρια - Φενεού στην άκρη του δρόμου βρίσκεται μεγάλος ογκόλιθος, ο οποίος πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί, για την αποφυγή δυστυχήματος των οδηγών αυτοκινήτων που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.