Καταγγελία για το ‘’ Μπάτε σκύλοι αλέστε’’ των εντουράδων στα Καλάβρυτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στα Καλάβρυτα φιλοξενούνται ‘’αγώνες’’ σε χωμάτινες διαδρομές. Οι ‘’αγώνες’’ αυτοί συχνά αναφέρονται με την υπερβολή ως ....περιφερειακοί, Πανελλήνιοι, πανευρωπαϊκοί ή ακόμα και ....παγκόσμιοι. Για την διεξαγωγή των ''αγώνων'' αυτών υπάρχουν διοργανωτές οι οποίοι συνήθως  απαιτούν από τους συμμετέχοντες να καταβάλλουν κάποια χρήματα και ταυτόχρονα, κάποιες φορές, εξασφαλίζουν και επιχορήγηση από τον δήμο Καλαβρύτων. Άλλες φορές η χρηματοδότηση αυτή είναι αναγκαία και έχει συνολικό αποτέλεσμα και άλλες υπερβολική σε σχέση με την προσδοκώμενη τουριστική κίνηση στην πόλη.

Θεωρητικά, αυτή είναι μια παράλληλη μορφή τουρισμού στα οφέλη της οποίας έχουμε και εμείς από το kalavrytanet αναφερθεί.

Είναι όμως έτσι όλες αυτές οι δράσεις ; Φυσικά όχι!

Τις περισσότερες φορές η επαφή των ανθρώπων αυτών με την πόλη είναι σύντομη και περιφερειακή και με την υπόλοιπη επαρχία, τουλάχιστον ενοχλητική. Τα όποια οφέλη για τα Καλάβρυτα περιορίζονται στο άκουσμα του ονόματος, από συγκεκριμένη όμως κατηγορία αναγνωστών, ενώ οικονομικά, για μετρημένες σε λίγα δάκτυλα, του ενός χεριού, επιχειρήσεις.
Αν καμαρώνουμε ότι πλέον τα Καλάβρυτα έχουν γίνει ένας επιθυμητός τουριστικός προορισμός θα πρέπει σιγά σιγά να ξεφύγουμε από ‘’ μπάτε σκύλοι αλέστε’’ και να μπαίνουν  κανόνες, πρωτίστως για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Είναι αναγκαίο μάλλον να φιλτράρονται τέτοια αιτήματα, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι διαλέγουν την περιοχή μας για τα υπέροχα βουνά και τις όμορφες διαδρομές, τέτοια υπάρχουν και σε άλλα μέρη. Πιθανόν η επιλογή να σχετίζεται με τις αποδιδόμενες εξυπηρετήσεις και παροχές. Όταν αποφασίζεται  η φιλοξενία τέτοιων δράσεων, η σηματοδότηση εντός ειδικών διαδρομών δεν πρέπει να επιβαρύνει τον δήμο αλλά τους διοργανωτές. Η κίνηση των αγωνιστικών οχημάτων στις απλές διαδρομές διέπεται από τον κ.οκ, και υπάρχουν σχετικές προβλέψεις, αλλά η ενημέρωση τόσο των κατοίκων όσο και των αγωνιζομένων να είναι προσεκτικοί  και η λεπτομερής σήμανση, είναι επιβεβλημένα.
Στις 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ένα τέτοιο πέρασμα από τα Καλάβρυτα με τον τίτλο    Hellas Rally Raid και αξίζει να αναφερθεί η καταγγελία του κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος ευτύχησε να αποφύγει τα χειρότερα, όταν το όχημα που οδηγούσε πηγαίνοντας για το μεροκάματο, συγκρούστηκε με μια από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με αποτέλεσμα ευτυχώς μικρές υλικές ζημιές. Στην προσπάθειά του να συνεννοηθεί με τον αναβάτη διεπίστωσε ότι δεν μιλούσε Ελληνικά. Μετά από λίγο, άτομο που του δήλωσε ότι ανήκει στους διοργανωτές, το μόνο που του είπε είναι, ότι ...''έχουμε πάρει άδεια από τον δήμο Καλαβρύτων''. Ο κ. Διαμαντόπουλος στην συνέχεια συναντήθηκε, στα Καλάβρυτα, με τον δήμαρχο κ. Λαζουρά, ο οποίος του είπε ότι δεν έχει δώσει καμιά άδεια για αγώνες. Ακολούθως έγινε σχετική καταγγελία από τον παθόντα ,όπως ο ίδιος αναφέρει, στο Α.Τ Καλαβρύτων
Τα ερωτήματα που θέτει ο καταγγέλλων είναι:
Γιατί νομίζουν οι διοργανωτές ότι στα Καλάβρυτα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, έστω και αν έχουν πάρει μια άδεια;
Ποιος θα έχει την ευθύνη σε πιθανό ατύχημα;
Ποιος είναι ο σύνδεσμος που μπορεί να ενημερώσει τον παθόντα πως θα αναζητήσει και από ποιον θα αποζημιωθεί ;
Αν δεν γνωρίζει ο δήμαρχος τότε ποιος γνωρίζει για το αν απαιτείται και αν είχε εκδοθεί σχετική άδεια τελικά;
Είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών από τα οποία θα διέρχονταν μεγάλος αριθμός μοτοσυκλετών και συνήθως έστω και εκτός ειδικών διαδρομών, με μεγάλη ταχύτητα;
Είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας έστω δεικτικά από διοργανωτές ή δήμο;
Μετά από κάθε τέτοιο αγώνα αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούν οι μηχανές στους ήδη ταλαιπωρημένους χωματοδρόμους;

Διαβάστε τα όσα καταγγέλλει ο κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος από τους Λαπαναγούς

''θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για τους αγώνες με τις μηχανές- κρος που έγιναν στις 26 Μαΐου και είχαν αφετηρία από το βενζινάδικο του Τζόβολου. θέλω να ρωτήσω γνωρίζετε αν υπήρχε σχετική άδεια για να διεξαχθούν??
Στις 26 Μάιου έφυγα από το σπίτι μου από Λαπαναγούς Καλαβρύτων, το χωριό μου, για να έρθω στα Καλάβρυτα να αγοράσω τροφές για τα ζώα μου. Στον δρόμο, λίγο πριν το Μπόσι Καλαβρύτων, στον χωματόδρομο, ήρθε μια μηχανή αγωνιστική και έπεσε πάνω  στο όχημα μου. Οι άνθρωποι ήταν ξένοι και με το ζόρι βγάλαμε άκρη, στη συνέχεια ήρθε κάποιος Έλληνας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της οργάνωσης του αγώνα και μου είπε ότι έχουμε σχετική άδεια από τον δήμο για να διεξαχθεί ο αγώνας. Ρωτώ  εάν είχε δοθεί τέτοια άδεια δεν έπρεπε να είναι κλειστός ο δρόμος?? ή έστω να ενημερωθούμε? Μετά από αυτό συνέχισα τον δρόμο μου και πήγα στα Καλάβρυτα όπου συνάντησα τον δήμαρχο και τον ρώτησα αν έχει δώσει άδεια για αυτούς τους αγώνες. Αυτός το αρνήθηκε, ‘’δεν έχω δώσει καμία άδεια μου είπε’’. θα ήθελα πολύ να διαλευκανθεί το ζήτημα γιατί έχω μπορεί αυτή τη στιγμή να μην ζούσα και η κοπέλα με τη μηχανή έπεσε πάνω μας με 80-100 χιλιόμετρα, σε χωματόδρομο μιλάμε τώρα.
Στο χωριό Μποσι δε, περνούσαν μέσα από το χωριό με ανεξέλεγκτη ταχύτητα, το χωριό αυτό έχει μικρά παιδιά, ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη εάν σκότωναν κανένα παιδί η κάποιον ηλικιωμένο??
Με ποιο δικαίωμα ο δήμος χορήγησε, αν χορήγησε άδεια, όταν δεν μας φτιάχνει τον δρόμο που αγανακτούμε για να κάνουμε 11 χιλιόμετρα να πατήσουμε άσφαλτο και βάζει κ μηχανές να περνούν για να τον διαλύουν χειρότερα από τι είναι???
Έχω την ίδια μέρα κάνει σχετική καταγγελία στην αστυνομία Καλαβρύτων''

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.