Κατάντια και ‘’αριστερή’’ αυτοκινητοαπαγόρευση. Οδηγίες προς τους πολίτες.

Λίγο πριν ανέβουν στο taxis τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, τα διάφορα μέσα ενημέρωσης επιλέγουν και πολύ σωστά κάνουν, να ενημερώσουν τους πολίτες για το πως μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να απαλλαγούν από το έξω φρενικό χτύπημα που επιθυμεί να τους προκαλέσει η κυβέρνηση για μια ακόμα χρονιά. 
Παρά τις προπέρσινες  εξαγγελίες επί υπουργίας Αλεξιάδη και τις περσινές, επί υπουργίας Παπανάτσιου, περί ανάθεσης σε επιτροπές,  για την επίλυση του τάχα ‘’γόρδιου δεσμού’’ των τελών κυκλοφορίας και των άλλων φορολογικών εφευρημάτων που βαραίνουν το αυτοκίνητο ,τίποτα νέο. 
Ο Παλαιοκομματικός τρόπος, ο δοκιμασμένος,  ο αποδοτικός αλλά και ο δίκαιος είναι για το ΑΡΙΣΤΕΡΟ υπουργείο οικονομικών ο ενδεδειγμένος. Τα τέλη λοιπόν θα παραμείνουν ως έχουν, εκτός από λίγη  ροζ στάχτη με ελάχιστες ελαφρύνσεις για κάποιες μικρές ομάδες πολιτών.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες κατατεθειμένες ήδη πινακίδες, όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακτηθούν από τους ιδιοκτήτες αλλά αναμένεται να προστεθούν και άλλες, καθώς πέρα από την αδυναμία δεν υπάρχει και καμιά λογική. 
Για τον άτυχο ιδιοκτήτη, που εν αγνοία του για το τι πρόκειται να συμβεί,το 2008, προ κρίσης δηλαδή, επέλεξε να αγοράσει ένα όχημα 1929 και όχι 1927 κυβικά εκατοστά, τώρα για δύο κ.ε παραπάνω και για ένα αυτοκίνητο εννέα ετών και αξίας 2000 – 3000 ζητούν:
660 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, 287 ευρώ φόρο πολυτελείας, τεκμήριο 8.800 ευρώ, αυτά τα κληρονόμησαν από τους ‘’άθλιους’’ Πασοκονεοδημοκράτες και τα συντηρούν με ευλάβεια, αλλά φρόντισαν να προσθέσουν και κάτι ακόμα , ΑΡΙΣΤΕΡΟ και αυτό. 
Αυτός ο χριστιανός που έκανε το ‘’κακούργημα’’, τότε που δεν υπήρχε ‘’αυτοκίνητοαπαγόρευση’’, να αγοράσει και λόγω όλων των  παραπάνω χαρατσιών, το κατέχει μεν, κλειδωμένο δε λόγω αδυναμίας, με εξαφανισμένη την τιμή μεταπώλησης του, δεν δικαιούται επίδομα πετρελαίου.


Φυσικά υπάρχει λύση. Οι εταιρείες εισαγωγής και την ξέρουν και την προτείνουν και την προωθούν. Πετάξτε το σχεδόν καινούργιο λόγω ακινησίας όχημά σας στην ανακύκλωση, χρεωθείτε ξανά  και πάρτε από εμάς  ένα καινούργιο, μικρό, οικολογικό, όμορφο, σύγχρονο....όλοι να ζήσουμε θέλουμε.....
Η κατάθεση πινακίδων με σκοπό την αναγκαστική ακινησία που επιλέγει η κυβέρνηση, είναι μια πράξη που στερεί από την αγορά περίπου 1.200.000 αυτοκίνητα, με ότι αυτό σημαίνει για τους επαγγελματίες γύρω από τον χώρο αυτό. Λάστιχα, servise,επισκευές αναλώσιμα, καύσιμα, ασφάλιση, τέλη κ.α  θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών - θέσεις απασχόλησης και να υπάρξει όφελος για την εθνική οικονομία.

Οι μεγάλες εταιρείες εισαγωγών όμως τί; θα πεινάσουν;
Οδηγίες για την κατάθεση πινακίδων δυστυχώς μπορούμε να βρούμε παντού στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ γράφοντας απλά την φράση ‘’τέλη κυκλοφορίας’’

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

theodoros0

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.