ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Κάτι περισσότερο από τουριστικός προορισμός

Συνεδρίασε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή της περιοχής μας. Την συγκεκριμένη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, παρουσία που σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνεται από την Δημοτική αρχή στο ζήτημα της περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης του Δήμου μας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαγκαφά η επικείμενη συμμετοχή του Δήμου μας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο (από 07 έως 11 Μαρτίου), στην οποία πέραν του Προέδρου της Επιτροπής θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς. Στην διάρκεια της έκθεσης θα εκτεθεί έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (που έχει ήδη ετοιμαστεί ), ενώ στην διάρκεια σύντομων events θα προβληθούν τοπικά προϊόντα (ροδοζάχαρη μέλι, τσίπουρο, ρακόμελο) ως πρεσβευτές της περιοχής μας στην διεθνή τουριστική αγορά. Τα προϊόντα αυτά βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο μέσω της περιφέρειας, στο περίπτερο της οποίας φιλοξενείται και ο Δήμος μας. Σημειωτέον ότι το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί και στην αντίστοιχη Τουριστική έκθεση της Μόσχας (ΜΙΤΤ), στην οποία ο Δήμος μας είχε παραστεί τον προηγούμενο Μάρτιο.

Στην συνεδρίαση επίσης ο Πρόεδρος κ. Μαγκαφάς παρουσίασε την επανέκδοση του τουριστικού φυλλαδίου «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Κάτι περισσότερο από τουριστικός προορισμός» σε τρεις εκδόσεις (ελληνική, αγγλική και γερμανική), ενώ ανακοινώθηκε και ο σχεδιασμός καινούργιων εντύπων προβολής του Δήμου μας.

Τέλος συζητήθηκε και η προοπτική διοργάνωσης Ημερίδας για τον τουρισμό στην περιοχή μας καθώς και άλλα σχετικά θέματα .

Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση είναι πως η αυξημένη τουριστική κίνηση, που σημειώνεται την τρέχουσα χρονιά, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα, το οποίο ωστόσο θα πρέπει με συστηματική προσπάθεια να μην παραμείνει συγκυριακό, αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω. Ο στόχος αυτός περνά μόνο μέσα από την εξωστρέφεια του Δήμου μας η οποία επιδιώκεται με συντονισμένες ενέργειες με την πεποίθηση ότι για την περιοχή μας ο τουρισμός αποτελεί ανανεώσιμη πηγή της τοπικής οικονομίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.