ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ιερόσυλοι έκλεψαν θρησκευτικά σκεύη από τον Ιερό Ναό.

Στον ιερό του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων έφτασε η ‘’χάρη’’ ιερόσυλων, οι οποίοι χωρίς να σεβαστούν της ιερότητα του χώρου, αφαίρεσαν ότι πίστευαν ότι θα μπορούσε να τους προσθέσει, παράνομα, περιουσιακό όφελος.

Η λεία της κλοπής ήταν δύο κανδήλες της Αγίας Τραπέζης και το Ιερό Αρτοφόριο. Σε παρόμοιες περιπτώσεις η βαρύτητα της ενέργειας δεν συνδέεται μόνο με την αξία των κλοπιμαίων, αλλά με την προσβολή της πίστης και του θρησκευτικού συναισθήματος.

Το Αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων σε συνεργασία με το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών έχει αναλάβει την σχετική προανάκριση. Οι Αστυνομικοί συνέλεξαν δακτυλικά αποτυπώματα και ενεργούν προς αναζήτηση των δραστών.

Το Αρτοφόριο

Είναι ένα κατάλληλο ειδικό μεταλλικό συνήθως κουτί πού χρησιμοποιείται για τη φύλαξη της Θείας Κοινωνίας. Περιέχει Άγιο Άρτο εμβαπτισμένο στο τίμιο Αίμα του Κυρίου (δηλ. το Σώμα και το Αίμα Του).

Εξάγεται τη Μεγάλη Πέμπτη και αποξηραίνεται για να διατηρείται. Κατά τη χρήση υγραίνεται για να μαλακώσει με κοινό οίνο. Χρησιμοποιείται σε έκτακτες ανάγκες, εκτός Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια του έτους και κοινωνούν οι Ιερείς τους ασθενείς και άτομα πού δεν μπορούν να μεταβούν στο Ναό.

Αρτοφόριο λέγεται και το πρόσθετο κυτίο στο όποιο διαφυλάσσεται ο Αμνός του Κυρίου, (το Σώμα και το Αίμα Του), από την Κυριακή μέχρι την ημέρα πού θα χρησιμοποιηθεί στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.