ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡ. ΚΑΥΓΑΣ υποψήφιος δημ. Σύμβουλος με την Α.Ν.Α.Σ.Α: «Να αλλάξουμε λογική πριν να είναι αργά !»

...γράφει ο συμπολίτης μας ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡ. ΚΑΥΓΑΣ υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη  Α.Ν.Α.Σ.Α  του ΣΠΥΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ:

 

«Να αλλάξουμε λογική πριν να είναι αργά !»

Η περιοχή των Καλαβρύτων εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς δεν κατάφερε να αναδείξει μια δυναμική ανάκαμψης και προόδου γιατί δεν είχε ένα επενδυτικό αξιόπιστο "μπούσουλα"!!

Αιτία: η αδράνεια, ή ανεπάρκεια και η αδιαφορία των παραγόντων της περιοχής κ.α και ιδιαίτερα της Δημοτικής αρχής να δώσει εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες για την επόμενη ημέρα και το μέλλον της περιοχής!!

Οι δυνατότητες είναι πολλές, αλλά χωρίς κανένα σχεδιασμό, τίποτα δεν έχει την θέση που του ανήκει!!

Αιτία ο μικροκομματισμός και οι επιλεκτικές επιλογές σε πρόσωπα και φορείς, χωρίς συμμετοχή νέων ανθρώπων ,νέα μυαλά με τεχνογνωσία, με ενέργεια, αλλά και όραμα, η έλλειψη συντονισμένης προσπάθειας για την προώθηση τοπικών προϊόντων σε καταναλωτές μέσα από το οργανωμένο λιανεμπόριο με πιστοποιημένη ετικέτα προέλευσης αλλά και υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να επικεντρωθούμε μόνο στην Φέτα που αυτή την περίοδο δέχεται μεγάλες πιέσεις και όλοι απευχόμαστε τα χειρότερα !!

Ακόμη και το κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε τρανταχτό παράδειγμα η παύση λειτουργίας του Καγιάκ στην Δάφνη!! Η ανάδειξη του σπηλαίου λιμνών με την μοναδική ομορφιά που το διακατέχει, αλλά και όλης της γύρω περιοχής όπως , καστριά - πλανητερο με την άγρια ομορφιά της φύσης , επίσης το όμορφο γραφικό χωριό Σοποτο , που με τα γυρίσματα της ταινίας << Echo of Past >> έδειξε ένα νέο αναπτυξιακό δρόμο για την περιοχή μας.

Μπορούμε να αναδείξουμε με σοβαρό τρόπο ολες τις πολιτιστικές δυνατότητες της περιοχής μας. Η Δημοτική αρχή επαναπαύτηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο που διακαώς κατέχει μεγάλο κομμάτι της πίτας των επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες , με τους Καλοκαιρινούς μήνες όμως τα Καλάβρυτα να μην έχουν την ανάλογη επισκεψιμότητα και ο ορεινός όγκος παραμένει ανενεργός και μη αξιοποιημένος !!!

Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις μετά από προτάσεις όλων των φορέων που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται και σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια να δοθούν οι δυνατότητες σε επιχειρηματίες να επενδύσουν σε νέες δράσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες!!!

 

Η παράταξη μας έχει καταθέσει από 14-9-2018 ένα ολοκληρωμένο πλάνο με δέκα κοστολογημένα βήματα που μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση και να δώσουν ΑΝΑΣΑ στην περιοχή μας !!

Για:

  • ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ( ΜΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ )

  • ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ (ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ )

  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ( ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ,ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ )

  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ( ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΕΧΝΗ )

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ( ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ για ΟΛΟΥΣ )

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ( ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ )

  • ΑΕΙΦΟΡΙΑ ( ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ )

Φιλικα ,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡ. ΚΑΥΓΑΣ

 

Σχόλιο δικό μας:

Συμφωνούμε απόλυτα με αυτά που γράφει ο συμπολίτης μας κ. Ιωάννης Καυγάς. ΟΜΩΣ!!! 

Χωρίς να θέλουμε να "ευλογήσουμε τα γένια μας", τέτοιου είδους παρεμβάσεις κάναμε μέσα από το ΚαλαβρυταΝετ εδώ και πέντε χρόνια... Δυστυχώς εδώ και πέντε χρόνια που καλούσαμε τους συμπολίτες μας να αλλάξουν λογική και να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, είτε μέσω του δικού μας, είτε μέσω των υπολοίπων ιστοσελίδων της περιοχής μας, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ώστε να μην αφήνουν τον εκάστοτε δήμαρχο να αυθαιρετεί, είμαστε απελπιστικά μόνοι! Τώρα παραμονές εκλογών μήπως είναι αργά; Μακάρι να μην είναι... Μακάρι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις από τωρινούς υποψηφίους και όχι μόνο, να συνεχιστούν και μετά τις εκλογές, είτε εκλεγούν είτε όχι, όποιος και αν είναι ο δήμαρχος. 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.