Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αλήθεια...

άρθρο του Β Αποστολόπουλου

Διαβάζουμε στο pelop.gr την κάτωθι δημοσίευση με τίτλο "Καλάβρυτα:«Πάγωσε» η αγορά αξονικού στο νοσοκομείο":

Αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης αλλά και μελών της πλειοψηφίας, η πρόταση για αγορά Αξονικού Τομογράφου από τον Δήμο Καλαβρύτων με σκοπό τη δωρεά του στο νοσοκομείο των Καλαβρύτων. Την σχετική εισήγηση, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα Καλάβρυτα την Παρασκευή που μας πέρασε, προγραμμάτιζε ο πρόεδρος του και ιατρός Δημήτρης Κοντογιάννης.

Ο Δήμος δεν βρίσκεται σε οικονομική κατάσταση, για δωρεές γι' αυτό και η εισήγησή που επρόκειτο να γίνει στο συμβούλιο ήταν η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης από τη Δημοτική κοινωφελή Επιχείρηση - Σπήλαια Λιμνών Καστριών, για την αγορά και δωρεά του αξονικού.

Για το ζήτημα όμως υπήρξαν αντιδράσεις καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμήθηκε ότι δεν είναι επείγον καθώς η διασύνδεση του νοσοκομείου Καλαβρύτων με το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) καλύπτει τις μεταφορές των ασθενών για αξονικές τομογραφίες.

Επίσης πολλά ήταν και τα νομικά εμπόδια για μια τοπική δημοτική επιχείρηση, να προχωρήσει σε μια αγορά και δωρεά προς το ΕΣΥ. Αρκετές συζητήσεις έγιναν και για την έλλειψη προσωπικού και άλλες αδυναμίες του νοσοκομείου να υποστηρίξει την εγκατάσταση του διαγνωστικού αυτού μηχανήματος.

Κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο πάντως η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό, με τη συνδρομή του υπουργείου αλλά και δωρητών.

Ήδη με την συμβολή του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου ο οποίος έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τα Καλάβρυτα, προμηθεύτηκε νέο Ψηφιακό Απεικονιστή.
Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και για την προσπάθεια που κάνει το Νοσοκομείο να αποκτήσει νέο σύγχρονο υπέρηχο, από τον ίδιο δωρητή.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν είμαστε παρόντες αλλά ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν δύο πράγματα:

  • Φαίνεται κάπως περίεργο το γεγονός να υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου αλλά και από μέλη της πλειοψηφίας στην πρόταση για την αγορά του αξονικού και περιμένουμε να δούμε (ελπίζουμε όχι μάταια αυτή τη φορά) σχετικές ανακοινώσεις.
  • Δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά του Δήμου, αλλά αν ο Δήμος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ότι ισχυρίστηκαν οι αντιδρώντες, δεν βρίσκεται σε οικονομική κατάσταση για δωρεές, τότε ο κοινός νους λέει, ότι δεν θα βρίσκεται σε οικονομική κατάσταση ούτε για απευθείας αναθέσεις... Θα αντιδράσουν και σε αυτό, ειδικά τα μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ή στην περίπτωση αυτή ισχύει το γνωμικό "δε θα βάλω τα χεράκια μου να βγάλω τα ματάκια μου..."; 

 

Επαναλαμβάνουμε "ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ". 

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.