Η τοποθέτηση του Ανδρέα Ριζούλη στο νομοσχέδιο των αιτούντων διεθνή προστασία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής. (VIDEO)

Ο Ανδρέας Ριζούλης στην τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο των αιτούντων διεθνή προστασία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε ότι αυτό επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου και παροχής διεθνούς προστασίας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερη φροντίδα στις πιο ευάλωτες κατηγορίες των μεταναστών. 

Για την την εισήγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι παρουσιάστηκε σαν να ταυτίζεται και να συμπορεύεται με τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές αντιλήψεις κυβερνήσεων της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες μάλιστα τιμωρήθηκαν από την Ευρώπη για την στάση τους απέναντι στους μετανάστες. 

Στην κριτική του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας ότι κατά την πρόσφατη διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών στην Πάτρα έγινε ''σκούπα'', ανέφερε ότι οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια στο αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης, γι αυτό και παρόμοιες πρακτικές ή ορολογίες δεν είναι αποδεκτές. 

''Η πρόσφατη διαδικασία απομάκρυνσης έγινε από την αστυνομία ειρηνικά, μετά από πολλή προετοιμασία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για να μεταφερθούν οι μετανάστες σε οργανωμένες δομές κάτι καλύτερο για τους ίδιους''. 

Ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι και οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας με τους οποίους υπήρχε επικοινωνία όλο αυτόν τον καιρό για την κατάσταση, πρωτίστως ανέφεραν ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν οι πρέπουσες για τους ίδιους τους μετανάστες. 

Τέλος, για τα γεγονότα της Παλαιστίνης, ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι αυτονόητα καταδικάζεται η ωμή χρήση βίας του Ισραηλινού στρατού απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές, κάτι που δεν αφορά όμως τους Ισραηλινούς αφού και εκεί υπάρχουν άνθρωποι που διαδηλώνουν για να ζήσουν ειρηνικά με τους Παλαιστίνιους. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.