Η κοπή της πίτας της Ένωσης των Αποδήμων Κρινοφυτινών «Οι Αγιοι Θεόδωροι».

Με ιδιαίτερα γλαφυρό και έντονα παραστατικό τρόπο, όπως το συνηθίζει άλλωστε, παρουσιάζει σε σχετικό δελτίο τύπου, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τα αποτελέσματα της 33ης Τακτικής Ετήσιας Γενικής Απολογιστικής  Συνέλευσης του έτους 2018 της  Ένωσης των Αποδήμων Κρινοφυτινών «Οι Αγιοι Θεόδωροι», που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Κατσιάρης:

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

Για καλές Θύμησες:
Εικόνες, της Ενώσεως τών -Αποδήμων- Κρινοφυτινών «Οι Αγιοι Θεόδωροι», εις την Αθήνα, στην κοπήν της Βασιλόπηττας (από το πήγνυμι) του έτους -2019- , στις 24 Φεβρουαρίου 2019, και συγχρόνως της πραγματοποιήσεως της 33ης Τακτικής Ετησίας Γενικής Απολογιστικής  Συνελεύσεως του έτους 2018, εις το Ξενοδοχείον –Τιτάνια- στην Αθήνα επί της Λεωφόρου Πανεπιστημίου 52. 

Οι Απόδημοι Κρινοφυτινοί της Αθήνας και όχι μόνον, ολίγοι ανταποκρινόμενοι, εις το κάλεσμα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου -2017-2020- παρευρέθησαν στην καθιερωμένην κοπήν της Βασιλόπηττας του έτους -2019- , στις 24 Φεβρουαρίου 2019, και συγχρόνως στις εργασίες πραγματοποιηθείσας 33ης Τακτικής Ετησίας Γενικής Απολογιστικής  Συνελεύσεως του έτους 2018, εις το Ξενοδοχείον –Τιτάνια- στην Αθήνα επί της Λεωφόρου Πανεπιστημίου 52.

Εις την συνάνθροισιν αυτήν, πέραν των τακτικών μελών της Ενώσεως, παρευρέθη και ετίμησεν με την παρουσίαν του, ο συγχωριανός μας, Βασίλειος Ιωάννου Ζουμής, μόνιμος κάτοικος του Χωριού μας, τα Κρινόφυτα Καλαβρύτων. Είναι από τους Κρινοφυτινούς όπου παρευρίσκεται, εις τις έκδηλώσεις της Ενώσεως των Αποδήμων Κρινοφυτινών.

Ο Βασίλης, ήταν Τέως Κοινοτάρχης Κρινοφύτων και είναι υποψήφιος εις τα Κρινόφυτα και πάλιν στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, τον Μάϊον του 2019.

Βασίλη, σ’ ευχαριστούμε και ευχόμεθα καλόν αγώναν…

Η Πήττα ήταν νόστιμη και γευστική, όπως απεδείχθη, διότι τα τεμάχια της εφαγώθησαν όλα με όρεξιν.

Αντηλλάγησαν εγκάρδιες ευχές, δια υγείαν και μακροημέρευσιν.

Το φλουρί έτυχεν, εις την Ανδρούλαν Κατσιάρην σύζυγον του Κωνσταντίνου Κατσιάρη. Της ηυχήθησαν, να είναι πάντα καλότυχη, υγείαν και χρόνια καλά και πολλά.

Εσυνέχισαν, με τις εργασίες της 33ης Τακτικής Ετησίας Γενικής Απολογιστικής  Συνελεύσεως του έτους 2018, όπου ανελήθησαν όλα τα θέματα ημερησίας διατάξεως, εγιναν, ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους -2018- και εψηφίσθησαν ΟΜΟΦΩΝΑ, όλα τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου και συγχρόνως εψηφίσθη και η απαλλαγή των μελών του.

Εντύπωσιν Επροκάλεσεν μία επιστολή του Κωνσταντίνου Αλ. Κατσιάρη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως -2017-2020- , την οποίαν εδιάβασεν και είχεν αποδέκτριαν την Κυρίαν Κουφού Παναγιώταν (Γιούλη), σύζυγον του Κων/νου Αθανασίου και Παναγιώτας Κουφού αστυνομικού, αποθανόντος, με αίτημα την ανεύρεσιν και παραλαβήν του αρχείου της Ενώσεως τών -Αποδήμων- Κρινοφυτινών «Οι Αγιοι Θεόδωροι», χρονικής περιόδου -1963-1990- , όπου ήταν Πρόεδρος ο σύζυγός της – 1991-1994- και κατείχεν το αναζητούμενον αρχείον εις την οικίαν εις τον Κολωνό Αθήνας, όπως ο ίδιος γράφει σε ιδιόχειρη επιστολή του

Και η επιστολή του σημερινού Προέδρου Κων/νου Κατσιάρη, τελειώνει: 

«…Το αρχείον εκάστου φορέα Πολιτιστικού ή άλλου, είναι και αποτελεί τις χρυσές σελίδες του τόπου, όπου αναφέρονται εγγράφως…».

Έως σήμερον 17 Μαρτίου 2019, ΔΕΝ απάντησεν η κ. Κουφού Παν/τα.

Επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω, την επιστολήν μου, σ’ εύθετον  χρόνον, δια γνώσιν διαρκήν και προβληματισμόν των Κρινοφυτινών όπου γής…

Έγιναν και εισπράξεις χρημάτων, πολλές και μεγάλες –ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ- .

Και με αυτά θα πράξουμε τα μέγιστα:

Ανταμώματα, εορτασμούς, συντήρησιν εξωκκλησίων, δενδροφυτεύσεις, αυλάκια, δρόμους και τέλος θα φέρουμε και Νύμφες. 

Τα κουτσομπολιά, τα λόγια τα υποκριτικά και οι κριτικές έχουν ένα τίμημα, την Ψεύτικην ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΙΝ και μόνον.

 Όμως οι Κρινοφυτινοί είναι δημιουργικοί άνθρωποι και επιβάλλεται να υπερβούν τον εαυτόν των και τις μίζερες αντιλήψεις, πράττοντες τα αυτονόητα.
Ήτοι, να συμμετάσχουν εις την ΄Ενωσίν μας, να δραστηριοποιηθούν, να βοηθούν οικονομικώς και ν’ εκλεγούν νέα πρόσωπα, προκειμένου να προχωρήσουν ένα βήμα παρα-πέρα. 

Έτσι θα διατηρηθούν οι σύνδεσμοι και η φιλαλληλία, ως συγχωριανοί Κρινοφυτινοί Καλαβρυτινοί, με όραμα να πραγματοποιηθούν τα καλύτερα… Είθε ! ! !
Η Σύναξις αυτή των ΑΠΟΔΗΜΩΝ Κρινοφυτινών, έκλεισεν ωραία 24-2-2019, εις την ζεστασιά του ξενοδοχείου Τιτάνια στην Αθήνα μ’ εγκάρδιες ευχές και Ελπίδαν για νέα συναπαντήματα συνωστισμού Κρινοφυτινών Πολύβουα… Είθε ! ! !

Τελειώνοντας την αφήγησίν μας, ευχαριστούμε εγκαρδίως τους συγχωριανούς Κρινοφυτινούς, όπου ανταποκρίνονται, όντως, με αγάπη εις τα καλέσματα μας και συμπαραστέκονται ηθικώς και οικονομικώς.

Όλοι Γνωρίζουμε.

Όμως οφείλουμε να πράττουμε, όπως ποιητικά Παραγγέλει, ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός: 

«Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό,
το μέλλον μας, έχει πολλή ξηρασία».
 
Αθήναι 16 Μαρτίου 2019

Ο Γράφων, για το Διοικητικόν Συμβούλιον -2017-2020-
Πρόεδρος
Κων/νος Κατσιάρης

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.