Ηρώ Τσιμπρή. Υποψήφια για βράβευση στα ''Πρόσωπα της χρονιάς''

Η Καλαβρυτινή Ηρώ (Αργυρώ) Τσιμπρή θα είναι υποψήφια για τα πρόσωπα της χρονιάς ,στον τομέα διοίκηση, σε έναν θεσμό που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Η κα Ηρώ  Τσιμπρή γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο στα Καλάβρυτα και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ). Ακολούθησε ένα πτυχίο ΜΒΑ EUROPEAN Business στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Brighton στην Αγγλία, καθώς και πτυχίο Project Management από το κολλέγιο του Δουβλίνου.

Από το 1999 κατέχει τη θέση της  Διευθύντριας, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΑΧΑΪΑ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ», με έδρα τα Καλάβρυτα και υποκατάστημα στην Πάτρα. Στην πολυετή εργασιακή της εμπειρία στην «ΑΧΑΪΑ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» είχε την ευθύνη για το σχεδιασμό, συντονισμό, υλοποίηση και παρακολούθηση των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων  που εφάρμοζε η εταιρεία στο Νομό Αχαΐας και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή όπως: Κ.Π. LEADER ΙΙ, Κ.Π. LEADER+, Τ.Π. LEADER 2007-2013, συντονισμός του ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΞΟΝΑΣ 3 του Π.Α.Α. - πρώην Ο.Π.Α.Α.Χ.), Διασυνοριακές συνεργασίες INTERREG, Βοήθεια στο Σπίτι, Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης, κτλ. 

 Στην, έως τώρα, διαδρομή της επαγγελματικής της καριέρας έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ημερίδων και Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως ομιλήτρια ή συμμετέχουσα, καθώς και σε ομάδες εργασίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κυρίως σε θέματα αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης της υπαίθρου. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού Δικτύου LEADER, Εκπρόσωπος των Ελληνικών ΟΤΔ στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (Δίκτυο) LEADER και  Τοπικής Ανάπτυξης (ELARD), της έχει ανατεθεί ο ρόλος της Εθνικής συντονίστριας για την Εθνική καμπάνια στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Αγροτικού  Κοινοβουλίου (European Rural Parliament -ERP).  Ασχολείται ενεργά με δραστηριότητες αναφορικά με το ρόλο των Πολυμετοχικών Αναπτυξιακών Εταιρειών,  με την ενημέρωση εμψύχωση πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικά με την ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής,  την ποιοτική αναβάθμιση  του  Τουρισμού και των τοπικών προϊόντων  (σύσταση Δικτύου Ποιότητας / γαστρονομίας, συμμετοχή σε σχετικές Επιτροπές), σε δράσεις ανάδειξης του  Οινοτουρισμού (σχεδιασμός δικτύου ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κτλ) ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στις διαβουλεύσεις και λοιπές συνέργειες για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.  

Πρόσφατα συμμετείχε στο 20ο Forum Ανάπτυξης 2017/Money Show Πάτρας, το οποίο άνοιξε το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017.Στη διάρκεια του 20ου πολυσυνέδριου Forum Ανάπτυξης 2017 πραγματοποιήθηκαν 21 εκδηλώσεις με περισσότερους από 115 εισηγητές. Κατά τις συνεδριακές εκδηλώσεις αναδείχθηκαν νέοι τομείς της οικονομίας που μπορούν να δώσουν διέξοδο, αλλά και να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι τομείς, όπως:
Επενδύσεις στην ύπαιθρο
H καθοριστική συμβολή του προγράμματος LEADER στην ανάπτυξη της υπαίθρου και στην Αχαΐα, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης που δίνει το νέο πρόγραμμα «CLLD/LEADER 2014-2020» βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. Το πρόγραμμα είναι πολυτομεακό ως προς τις δράσεις που χρηματοδοτεί και πολυταμειακό, αφού χρηματοδοτείται πια από δύο ευρωπαϊκά ταμεία. Από το Γεωργικό Ταμείο με 7.400.000 ευρώ και το από το Ταμείο Αλιείας με 2.750.000 ευρώ.

Στο ίδιο forum αναπτύχθηκαν θέματα όπως
Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία,

η Πάτρα στην εποχή του 5G,

Ψηφιακός μετασχηματισμός,Έρευνα, Καινοτομία και νεοφυείς επιχειρήσεις

πηγές κειμένου .pelopanaptixi.gr & symboulos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.