Επαρχία Καλαβρύτων. Τα καλοκαιρινά τουρνουά στην μέγκενη της πολιτικής ;

Το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ και το ‘’ευ ασκείσθαι’’ τείνουν να αποτελέσουν φράσεις, πράξεις- πολιτικό εργαλείο στα χέρια επιτήδειων που αφήνουν ή σφίγγουν ανάλογα με τον πολιτικό χρόνο, την αυτονόητη και παραδοσιακή λειτουργία δραστηριοτήτων που έχουν θεσμοθετηθεί με την συμμετοχή νεαρών ολόκληρης της επαρχίας και την επιμέλεια,τον κόπο, συγκεκριμένων ανθρώπων.
Κεντρικό πρόσωπο στην δημιουργία παράδοσης για την διενέργεια τουρνουά ποδοσφαίρου τα καλοκαίρια στο δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων και μάλιστα  με ομάδες από ολόκληρη την επαρχία,  είναι ο Ευθ. Τζόβολος, που πολλές φορές και προκειμένου να μην ‘’σβήσει’’ η καλοκαιρινή συνάντηση νέων του δήμου μας ‘’έβγαλε’’ ολόκληρα τουρνουά σχεδόν μόνος του.
Φυσικά δεν μπορεί κανένας να απαιτεί από έναν άνθρωπο την συνέχιση ενός θεσμού που είναι βέβαιο, ότι πέρα από την αθλητική του μορφή, έχει και έντονα κοινωνική, μέσω της συνεύρεσης μονίμων και συμπατριωτών μας που κατοικούν περιστασιακά εδώ, τα απογεύματα του καλοκαιριού.

Στις αθλητικές συναντήσεις αυτές δόθηκε το όνομα ‘’Λάμπης Γκρίντζος’’ και είναι αφιερωμένα στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. που έφυγε πρόωρα από την ζωή
Ο κατά τόπον και ιστορία αρμόδιος αθλητικός σύλλογος που θα έπρεπε να αποδεχθεί ευχαρίστως την κληρονομιά αυτή και να την επεκτείνει, είναι η Α.Ε.Καλαβρύτων, αλλά τα τελευταία χρόνια αδρανεί προκλητικά.
Η αδράνεια αυτή πιθανόν να μην οφείλεται σε απλή ολιγωρία, αλλά μέσω της παράλειψης να δίνεται χώρος δημιουργίας ανάλογης διοργάνωσης, εκτός των τειχών του δήμου, με σκοπό την πολιτική και όχι τόσο την αθλητική-κοινωνική  συσπείρωση.
Η αδράνεια αυτή ερμηνεύει το αφήνουν που αναφέρθηκε πιο πάνω και όταν ο πολιτικός χρόνος σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές κριθεί ως κατάλληλος, θα έρθει το σφίγγουν και διοργανώνουν. 
Τότε ...τα ’’αδελφά σωματεία’’ θα φροντίσουν, μέσω των επαφών τους στην δημοτική αρχή, για τις απαιτούμενες βελτιώσεις στο 5χ5 της Κλειτορίας, όχι ως ενδιαφερόμενοι για τα 20 τουλάχιστον παιδάκια της Κλειτορίας που τώρα δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά  για να κάνουν και εκεί, ένα ακόμα επικοινωνιακής μορφής τουρνουά.
Το αυτό , με την ανάλογη και αδιάλειπτη οικονομική ενίσχυση του δήμου πάντα, θα μπορούσε να συμβεί και στα Καλάβρυτα, εάν και εφ΄όσον  κριθεί πολιτικά χρήσιμο.
Αυτό και το επόμενο καλοκαίρι απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, οπότε ίσως να δούμε άμεσα να εγείρονται ενέργειες των ωφελουμένων και μαζί με το βασιλικό να ποτιστεί και η ..γλάστρα, που δυστυχώς κάποιοι, ως τέτοια αντιλαμβάνονται την νεολαία μας και τον αθλητισμό μας.


Παπαδόπουλος Θεόδωροςtheodoros9

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.