Ενημέρωση μαθητών της Β’ – Γ’ τάξης Λυκείου με θέμα: «Πρόληψη της λοίμωξης HIV και του AIDS»

Στην προσπάθεια των σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης για την συγκρότηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων αλλά και για την ανάπτυξη ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών, πραγματοποιούνται ενημερώσεις από εγκεκριμένους από το Υπουργείο Παιδείας φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση με θέμα «Πρόληψη της λοίμωξης HIV και του AIDS» των μαθητών Β’ και Γ’ τάξεων των Λυκείων των Καλαβρύτων. Η παρέμβαση έγινε από ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων και έμπειρων στελεχών του Οργανισμού «Κέντρου Ζωής» την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός».

Ο στόχος της παρέμβασης ήταν η παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης, μέσα από διαδραστική ενημερωτική παρουσίαση – ομιλία προς το νεανικό πληθυσμό, κρίσιμης σημασίας τόσο για την ατομική όσο και για τη δημόσια υγεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, ενημερώθηκαν για τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, για τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV, προβληματίστηκαν για τα αρνητικά στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από το HIV/AIDS και ενημερώθηκαν για τους φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ανθρώπων που ζουν με το HIV/AIDS. Στο τέλος της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διευκρινίσουν θέματα που τους προβλημάτισαν.

 

Σχολικό Συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δήμου Καλαβρύτων

«Ευσέβιος Κηπουργός»

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.