"Δια χειρός" Καλαβρυτινής Σκηνοθέτιδος βίντεο μαθητών για τα προσφυγόπουλα (VIDEO)

Ο 8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους είναι σε εξέλιξη και ένα από τα βασικά θέματα που θίγουν τα παιδιά στις ταινίες τους δεν είναι άλλο από το προσφυγικό ζήτημα.

Χιλιάδες προσφυγόπουλα από την Συρία έχουν ξεκινήσει φέτος μαθήματα με τους υπόλοιπους μαθητές, ενώ η μαθητική κοινότητα ενωμένη περνά το μήνυμα της ειρήνης και της παύσης του πολέμου για να σταματήσουν οι ξεριζωμοί ανθρώπων από τις πατρίδες τους.

Οι Έλληνες μαθητές στην πλειοψηφία τους έχουν αγκαλιάσει τους πρόσφυγες συνομήλικους τους και αυτό αποτυπώνεται με έναν υπέροχο τρόπο στο βίντεο που δημιούργησε η Καλαβρυτινή σκηνοθέτης και ηθοποιός Ισμήνη Σακελλαροπούλου μαζί με τα παιδιά του 52ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Το βίντεο με το οποίο συμμετέχει το σχολείο στον διαγωνισμό λέγεται "Τα αταξίδευτα καράβια" και έχει ένα ιδιαίτερο σενάριο, ευφάνταστο με αρχή και τέλος που καταφέρνει να περνάει ένα υπέροχο μήνυμα.

Το μήνυμα της ειρήνης και ενός καλύτερου αύριο.

 

πηγή: patrasevents.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.