Διαβεβαιώσεις για καλό ξεκίνημα των σχολείων Α/θμιας εκπαίδευσης.

Για  μια ακόμη φορά ο Προεδρος των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καλαβρύτων κ. Νικόλαος Μαγκαφάς επισκέφτηκε  σήμερα ημέρα Πέμπτη τον διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαίας .κ Ευαγγελο Πασσά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου ΠΥΣΠΕ (αρμοδιο για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης του νομού Αχαϊας).

Εκ μέρους του κ.Μαγκαφά τέθηκε στον κ. Πασσά το ζήτημα της στελέχωσης των δημοτικών, νηπιαγωγείων και του ειδικού σχολείου που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στα Καλάβρυτα σημειώνεται ότι γίνεται προσπάθεια με ενέργειες της Δημοτικής αρχής να ιδρυθεί ειδικό σχολείο και στην Κλειτορια) με εκπαιδευτικους όλων των ειδικοτήτων.

Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι τα σχολεία του ορεινού μας Δήμου δεν πρέπει να μένουν  κλειστά ούτε μια ημέρα για τον πρόσθετο λόγο ότι τους χειμερινούς μήνες λόγω καιρικών συνθηκών χάνονται κάποιες μέρες μαθημάτων.

Τόσο από τον προϊστάμενο κ. Πασσά  όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ υπήρξε διαβεβαίωση- δέσμευση ότι την Τρίτη με το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα είναι στη θέση τους,και κανείς δεν θα αποσπαστεί αν δεν έχει βρεθεί αντικαταταστάτης του.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, η τοποθέτηση τους θα γίνει σε συνδυασμό με τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης από τους πίνακες των  αναπληρωτών (ευτυχώς το υπουργείο διόρισε 16000 και πλέον αναπληρωτές)και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και αυτοί θα έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Σεβόμενοι  την αγωνία μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, ο Δήμαρχος και ολόκληρη η δημοτική αρχή θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

Η ευαισθησία όλων αποτελεί παράλληλα και άμεση απάντηση στα κακόβουλα και λαϊκίστικα δημοσιεύματα του κ.Θεοχάρη που παρουσιάζεται ως "όψιμος" επικριτής του έργου της δημοτικής αρχής στο χώρο της παιδείας

Του συνιστούμε να περάσει από όλα τα σχολικά συγκροτήματα του δήμου μας τα οποία έχουν ανακαινιστεί, να μιλήσει με τούς διευθυντές τους και θα πάρει τις απαντήσεις τους.

Επειδή στα δημοσιεύματα του αναφέρεται και στις μεταφορές των μαθητών, του υπενθυμίζουμε όταν οι μεταφορές ήταν δική μας αρμοδιότητα το 2011 και 2012 λειτούργησαν όλα άψογα από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, το δε κόστος της μεταφοράς για τα σχολεία του δήμου μας περιορίστηκε στα 750000 ευρώ, ελαττωμένο  κατά 50 τοις εκατό περίπου σε σχέση με το κόστος των προηγούμενων ετών.

Τα στοιχεία αυτά γνωρίζει πολύ καλά  ο κ. Θεοχάρης επειδή εκείνη την περίοδο παρείχε τις υπηρεσίες του έμμισθα και μάλιστα σε «ειδικές « θεσεις της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος των  σχολικών επιτροπών
Ν.Μαγκαφάς

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.