ΔΑΦΝΗ: Νεαρή μαθήτρια προκρίθηκε στον μαθηματικό διαγωνισμό ''Ευκλείδης''

Την ιδιαίτερη αγάπη της για τα Μαθηματικά έδειξε η δικιά μας Ευλαμπία Μαχαίρα, κόρη του Δημήτρη Μαχαίρα από τις Σειρές και της Βασιλικής Βασιλακοπούλου από τη Δάφνη. Η Ευλαμπία μαθήτρια της β' τάξης του γυμνασίου της Δάφνης έλαβε μέρος στον 78ο πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό "Ο Θαλής" που πραγματοποίησε και φέτος η Μαθηματική Εταιρεία και προκρίθηκε.

Η νεαρή μαθήτρια που είναι άριστη σε όλα τα μαθήματα έχει στραμμένο τώρα το βλέμμα της στο δεύτερο διαγωνισμό "Ευκλείδης". Κι εμείς είμαστε σίγουροι ότι η αγάπη της για την επιστήμη των Μαθηματικών θα οδηγήσει τα βήματά της πολύ ψηλά! 
Τέτοιες επιτυχίες παίρνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν προέρχονται από περιοχές που τα σχολεία λειτουργούν με ελλείψεις και με κάθε είδους δυσκολία και τα παιδιά προσέρχονται σ' αυτά διανύοντας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τέτοιες προσπάθειες και τέτοιες διακρίσεις πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας θυμίζουν ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, και ότι παιδιά που αγωνίζονται για την μόρφωσή τους χωρίς την πολυτέλεια φροντιστηρίων και σύγχρονων μέσων εκπαίδευσης αξίζουν το σεβασμό και τη φροντίδα όλων μας.

Καλή επιτυχία Ευλαμπία!! 

Γεωργία Κουτσιουρή δημοσιογράφος

koytsioyri1

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.