ΔΑΦΝΗ - Αργούν τα έργα και στο τέλος θα πούμε το.. ''νερό νεράκι'' !!

Με μια λιτή ανακοίνωση ο δήμος Καλαβρύτων πριν λίγες μέρες απευθυνόμενος στους δημότες της ΔΕ Παΐων, τους παρακαλεί να μην κάνουν υπερκατανάλωση (σπατάλη) του νερού ύδρευσης χρησιμοποιώντας το για άρδευση περιβολιών, δέντρων κτλ. προς αποφυγή της έλλειψης νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Και πολύ σωστά κάνει.

Το πολύτιμο αυτό αγαθό πρέπει να το προσέχουμε, να μην το χρησιμοποιούμε αλόγιστα για να μπορούμε να το έχουμε και στο μέλλον.

 Είναι περίεργο όμως που για ακόμα μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση περιμένει από τους δημότες και ρίχνει το μπαλάκι σ'αυτούς. Άραγε έχει αναρωτηθεί τί περιμένουν οι δημότες απ'αυτή; Μήπως περιμένουν έργα; Μήπως περιμένουν να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης από τη γεώτρηση του Αγ.Νικολάου προς τη δεξαμενή για να λυθεί μια για πάντα το θέμα του νερού της Δάφνης;

Λίγα χρόνια πρίν ένα έργο πνοής για τη Δάφνη, η συγκεκριμένη γεώτρηση έμεινε στην αδράνεια.                                        Από τότε οι κάτοικοι περιμένουν μια λύση.  Εδώ και ένα χρόνο περίπου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καλαβρύτων με την απόφαση 341/2017 ενέκρινε δαπάνη ποσού 44.195,79 ευρώ για την προμήθεια σωλήνων ύδρευσης της ΤΚ Δάφνης έτσι ώστε να ξενικήσουν οι απαραίτητες  εργασίες αντικατάστασης του δικτύου.Το καλοκαίρι μπαίνει και τα προβλήματα έλλειψης νερού θα αρχίσουν να φαίνονται και λόγω καιρικών συνθηκών και λόγω της αύξησης του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες.

 Μήπως όμως δεν καταλάβαμε καλά και τελικά τα χρήματα προορίζονται για να κολλάμε σπασμένους σωλήνες και να κλείνουμε λακούβες; Θυμόμασται όλοι ότι κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια να προστεθεί το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης στο δίκτυο, οι σωλήνες σπάνε. Ο κεντρικός δρόμος γεμίζει λακούβες και μπαλώματα και εκατοντάδες κυβικά νερού αλλά και εκατοντάδες ευρώ χάνονται στην άσφαλτο.  Σε έναν τόπο που έχει άφθονο νερό, ας ελπίσουμε ότι η δημοτική αρχή θα πράξει σωστά και θα αντικαταστήσει το προβληματικό δίκτυο εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε τουλάχιστον το φετινό καλοκαίρι.                                                                      

Γεωργία Κουτσιουρή δημοσιογράφος

κουτσιουρη1

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.