ΔΑΦΝΗ- Άναψε το λιθόκτιστο "1821"

Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δάφνη Καλαβρύτων. 
Και εφέτος πραγματοποιήθηκαν διημέρες  εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. 
Εναρκτήριο σάλπισμα δόθηκε το βράδυ της παραμονής,  24-3-2018, από την αποστολή των λαμπαδηδοδρόμων, οι οποίοι αφού διέτρεξαν τους κεντρικούς δρόμους της Δάφνης,  με αναμμένες τις δάδες τους, κατέληξαν στη θέση "Ράχη" στην κορυφή του αντικριστού από την κεντρική πλατεία λόφου, όπου άναψαν με φωτιά το λιθόκτιστο "1821" υπό τη συνοδεία πλήθους πυροτεχνημάτων. Ανήμερα της επετείου, το πρωί, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  πραγματοποίηση της καθιερωμένης  δοξολογίας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας με σύσσωμη τη συμμετοχή των σχολείων του χωριού και των αρχών και των φορέων του τόπου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους προς τιμή των πεσόντων και απαγγελία εορταστικών ποιημάτων από τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Δάφνης κος Βασίλειος Κουτές. Αμέσως μετά, οι μαθητές όλων των σχολείων παρέλασαν εν τω μέσω βροχής προ των επισήμων και του πλήθους  των γονέων, κατοίκων και επισκεπτών που είχε συγκεντρωθεί. Ιδιαίτερη νότα εορταστικού κλίματος και ενθουσιασμού, προσέφερε στη συνέχεια, ο μαθητικός αγώνας δρόμου 1.821 μέτρων, αγοριών και κοριτσιών, όπου απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες και χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές, προσφοράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά.  
 
Για τον Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά
Ο Πρόεδρος 
Άγγελος Καυγάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.