Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού: Η Αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών το 21 και της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τον τουρκικό ζυγό

Έγινε σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 12.00 μ.μ., στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό, από την ομάδα του θεατρικού ομίλου "Πάνος Μίχος", η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 21 και της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τον τουρκικό ζυγό. Στην εκδήλωση, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11.00 π.μ. αλλά τελικά ξεκίνησε μια ώρα αργότερα, αφού αιτία της καθυστερημένης άφιξης των παιδιών του θεατρικού ομίλου ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο δρόμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τα Καλάβρυτα, μίλησε ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε εν συντομία, στη σημασία των γεγονότων που έλαβαν χώρα τότε στην Αγία Λαύρα, στο ρόλο του "κρυφού σχολείου", στα προεπαναστατικά γεγονότα, καθώς και στο μήνυμα της επανάστασης που δεν είναι άλλο από το ότι... οι Έλληνες σκύβουν το κεφάλι ΜΟΝΟ μπροστά στους ήρωες του έθνους!!!"

Ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση, η οποία έγινε εντός του χώρου του ιερού ναού λόγο της βροχής, ήταν αρκετός, αλλά το μεγάλο "κέρδος" ήταν η πολυπληθής παρουσία των μικρών παιδιών, τα οποία τα έφεραν οι γονείς τους αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες.

Στα αρνητικά της εκδήλωσης, ήταν η απουσία του δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, ο οποίος αν και ήταν στην Αθήνα, προτίμησε να... "αβαντάρει" κατά την γνώμη μας, τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής κ. Δήμο Βαρβιτσιώτη, στην εκδήλωση που έγινε λίγη ώρα πριν στην Παλιά Βουλή "απαξιώνοντας" την προσφορά των εθελοντών του θεατρικού Ομίλου "Πάνος Μίχος", οι οποίοι κάθε χρόνο ευτυχώς, αποδεικνύονται άξιοι "πρεσβευτές" των Καλαβρύτων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.