Γ. Τσενές για Λαζουρά: "Ο κ. Δήμαρχος μίλησε, αλλά... ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!"

Ο κ. Δήμαρχος μίλησε, αλλά... ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!

Αντίθετα με την εκκωφαντική σιωπή που ο κ. Δήμαρχος επιδεικνύει στα ερωτήματα που του έθεσα για την καταφανή κωλυσιεργία του στο ζήτημα του ακρωτηριασμένου χιονοδρομικού κέντρου και την οικονομική ζημία που προκαλείται σε ολόκληρο το Δήμο Καλαβρύτων, αυτή τη φορά επέλεξε να μιλήσει.

Ωστόσο, με το ιδιαίτερα μακροσκελές κείμενο που ο κ. Δήμαρχος δημοσίευσε, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που έθεσα σε αυτόν αναφορικά με το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων!

Ειδικότερα:

Ο κ. Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης των απευθείας αναθέσεων καθόσον με αυτές καλύπτονται άμεσα κάποιες ανάγκες του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος κρούει ανοιχτές θύρες! Αν είχε διαβάσει τα ερωτήματα που απηύθυνα σε αυτόν θα είχε αντιληφθεί ότι αυτά ΔΕΝ αφορούν στην εν γένει αναγκαιότητα των απευθείας αναθέσεων, ΑΛΛΑ στο αν πίσω από συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις υποκρύπτονται κάποιου είδους σκοπιμότητες!

Επίσης, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι επί των ημερών του οι απευθείας αναθέσεις μοιράστηκαν αδιακρίτως σχεδόν σε όλους τους επαγγελματίες!

ΟΜΩΣ αυτό από μόνο του, ακόμα κι αν ισχύει, ΔΕΝ σημαίνει ΟΥΤΕ ότι οι απευθείας αναθέσεις μοιράστηκαν ισότιμα προς όλους τους επιλέξιμους επαγγελματίες, ΟΥΤΕ ότι όλες οι απευθείας αναθέσεις ήταν πραγματικά αναγκαίες, ΟΥΤΕ ότι ήταν όλες σωστά κοστολογημένες!

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι οι αποφάσεις των αναθέσεων έχουν ελεγχθεί και θεωρηθεί νόμιμες από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΟΜΩΣ ο ίδιος ο Ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης έχει δηλώσει ότι οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις «υποκρύπτουν παραβατικότητα». Είναι άραγε κι αυτός Φαρισαίος και υποκριτής ;;;

Και πέραν αυτού, ό,τι είναι νομιμοφανές ή και νόμιμο, είναι ταυτόχρονα και ΗΘΙΚΟ;;;

Οι με αριθ. ΑΔΑ ΩΞΤ5ΩΕ9-32Ψ, 7ΖΔ4ΩΕ9-Ο2Τ, ΩΟΣ8ΩΕ9-ΕΦΞ, Ω1ΛΧΩΕ9-4ΥΞ, ΩΞΚ4ΩΕ9-ΚΝΚ απευθείας αναθέσεις καθώς και η υπ' αριθ. 520/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, τις οποίες αναφέρω εντελώς ενδεικτικά ως αρχη, ας δεχθούμε ότι είναι εντάξει από πλευράς τυπικής νομιμότητας. Είναι εντάξει και από ουσιαστικής πλευράς;;;

Ο κ. Δήμαρχος επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η Δημοσίευση των απευθείας αναθέσεων από μέρους μας θα γίνει για μικροπολιτική εκμετάλλευση διότι όλες οι απευθείας αναθέσεις αναρτώνται έτσι κι αλλιώς στην ιστοσελίδα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

ΞΕΧΝΑΕΙ ο κ. Δήμαρχος πως στην πράξη σχεδόν κανένας δεν παρακολουθεί, και μάλιστα σε καθημερινή βάση, όλα όσα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

ΞΕΧΝΑΕΙ ο κ. Δήμαρχος πως η από μέρους μας δημοσίευση όλων των απευθείας αναθέσεων από τώρα και μέχρι τις εκλογές έχει έναν και μόνο στόχο: να βάλει φρένο στην τυχόν εκμετάλλευσή τους για προεκλογικούς λόγους.

Ο κ. Δήμαρχος επιχειρώντας αφενός μεν να πάει την κουβέντα αλλού, αφετέρου δε να δημιουργήσει σκιές σε βάρος μου, με κατηγόρησε ότι (δήθεν) το 2010 «συναποφάσιζα» με τον κ. Παπαδόπουλο αναθέσεις «εν κρυπτώ και παραβύστω», δηλ. απόκρυφα και μυστικά.

ΞΕΧΝΑΕΙ όμως ο κ. Δήμαρχος, παρ' όλο που τότε ήταν παρών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως πρόεδρός του, ότι ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης συγκρούστηκα σθεναρά με τον κ. Παπαδόπουλο.

ΞΕΧΝΑΕΙ ο κ. Δήμαρχος ότι εκείνη την περίοδο με δική μου πρωτοβουλία και πίεση καταρτίστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ προμηθευτών και εργολάβων, οι οποίοι προσκαλούνταν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στους διαγωνισμούς και τις δημοπρασίες για να υποβάλει ο καθένας την προσφορά του, από τις οποίες τελικά επιλεγόταν η περισσότερο συμφέρουσα.

Και αλίμονο... ΞΕΧΝΑΕΙ ότι εκείνος που το 2010 χρίστηκε από τον τότε Δήμαρχο, κ. Παπαδόπουλο, διάδοχος και συνεχιστής του δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον νυν απερχόμενο κ. Δήμαρχο!

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι «έχω ξεμείνει στην εποχή προ του 2010» κατά την οποία δεν υπήρχε ακόμα η ιστοσελίδα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, την οποία ανακάλυψα κάπως αργά, κατά τα λεγόμενά του.

Στα πολιτικά ερωτήματα ουσίας που απηύθυνα στον κ. Δήμαρχο, αυτός θεώρησε πρέπον να αμυνθεί με ... ειρωνεία! «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ»! Το ύφος του κ. Δημάρχου το παραδίδω στην κρίση των πολιτών. Σε ό,τι με αφορά, ας γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν θα παρασυρθώ στον ολισθηρό δρόμο που ο κ. Δήμαρχος επέλεξε. Η κριτική μου για τα κοινά θα ασκείται ΜΟΝΟΝ σε πολιτικό επίπεδο και ΠΑΝΤΟΤΕ επί της ουσίας.

Αντιπαρέρχομαι λοιπόν και αυτήν την προσωπική επίθεση του κ. Δημάρχου και του απαντώ (και πάλι - και μόνον) επί της ουσίας:

Ασφαλώς και γνωρίζω τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως ιστοσελίδα. Πριν απ' όλα όμως, γνωρίζω τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ!

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, και εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν και μας τιμήσουν με την επιλογή τους, εγώ και οι συνεργάτες μου θα προχωρήσουμε άμεσα, μεταξύ άλλων, και στις εξής ενέργειες:

1) ΟΛΕΣ οι απευθείας αναθέσεις θα εξορθολογιστούν πλήρως, προκειμένου να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται.

2) ΟΛΕΣ οι απευθείας αναθέσεις θα αναρτώνται σε αναλυτικό κατάλογο στην κεντρική ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ, προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμες από όλους τους πολίτες.

3) ΟΛΕΣ οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου και θα παραμένουν αποθηκευμένες σε αυτήν, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορούνται απευθείας τις απόψεις και τις αποφάσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων τους σε όλα τα θέματα, άρα και σε αυτά των απευθείας αναθέσεων.

Με άλλα λόγια, εγώ και οι συνεργάτες μου θα προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ στην εφαρμογή της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ με ενέργειες τις οποίες ο κ. Δήμαρχος εδώ και δέκα χρόνια που διοικεί τον τόπο ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, κι ας μην έχει ξεμείνει (αντίθετα με εμένα, όπως λέει) στην προ του 2010 εποχή.

Διότι βέβαια, άλλο είναι η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως ιστοσελίδα, και ΑΛΛΟ είναι η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως πράξη!


 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΝΕΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.