Γλύτωσαν προσωρινά την ''στενή'' οι τέσσερις που συνελήφθησαν από το Α.Τ. Καλαβρύτων.

Στο δικαστικό συμβούλιο παραπέμπεται η υπόθεση για την προφυλάκιση ή μη των τεσσάρων συλληφθέντων ( σχετικό δημοσίευμα) μετά από διαφωνία που προέκυψε για το θέμα αυτό, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή. Μέχρι την σύγκλιση του συμβουλίου, που θα ολοκληρωθεί εντός οκτώ ημερών, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν, αλλά τέθηκαν υπό περιοριστικούς όρους.
Παρόμοιες αποφάσεις συχνά δημιουργούν  απογοήτευση στην κοινή γνώμη που θεωρεί και όχι άδικα, ότι οι παράνομες δράσεις τέτοιου είδους θα πρέπει να καταλήγουν στην φυλακή χωρίς πολλές σκέψεις.
Είναι προφανές όμως ότι οι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφασίσουν με βάση το νομικό μας σύστημα, τις κείμενες διατάξεις, τα υπαρκτά στοιχεία και όχι με την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί πριν την παραπομπή στην δικαιοσύνη. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο καλείται να σταθμίσει νομικά την βαρύτητα της υπόθεσης και να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Κάποιες από τις  πολλές και ποικίλες πράξεις με τις οποίες βαρύνονται οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καταγγελθεί όταν έλαβαν χώρα (σχετικό δημοσίευμα) αλλά προστέθηκαν μετά την προσαγωγή τους και κατα την διάρκεια της προανάκρισης από το Α.Τ. Καλαβρύτων, με βάση τις επίσημες καταθέσεις παθόντων. 
Είτε πρόκειται για κλοπές ,είτε για διαρρήξεις, είτε για ληστείες ή απόπειρα ληστείας το φαινόμενο είναι απεχθές και επικίνδυνο και απαιτεί σοβαρό χτύπημα από τις διωκτικές αρχές και την δικαιοσύνη.
Οι επισκέψεις παράνομων στην ευρύτερη περιοχή δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο όχι και πολύ αραιό, όπως συνέβη πρόσφατα και ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονταν στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαβρύτων, κάποιοι άλλοι εισέβαλαν σε σπίτι στο Αγρίδι ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν (Σχετικό άρθρο). Για το λόγο αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων μας με τις τοπικές αρχές των οποίων η δουλειά, μέχρι να φτάσουν οι υποθέσεις και οι δεμένοι δράστες στην δικαιοσύνη, είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.
  Όπως και να έχει πρόκειται φυσικά για επιτυχία του Α.Τ. Καλαβρύτων η οποία μαζί με το καθημερινό έργο της πρόληψης που εκτελείται από αστυνομικούς των Καλαβρύτων και Κλειτορίας, λειτουργεί αποτρεπτικά για όλα τα αδικήματα που έχουν σαν κίνητρο το παράνομο περιουσιακό όφελος και στοχεύουν στην  μεγάλη σε έκταση περιοχή μας με απρόβλεπτες ή και τραγικές  κάποιες φορές συνέπειες σε βάρος των πολιτών.

Με την ευκαιρία αυτή καλό θα είναι να αναφερθεί ότι σε περιπτώσεις που πολίτες αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις οι οποίες είναι πιθανό να στραφούν εναντίον τους ή εναντίον συμπολίτη τους, να φροντίζουν να ενημερωθεί η  αστυνομία και όχι οποιοσδήποτε άλλος.
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.