Για το ''Σινικό τείχος'' της Πούντας - Καλαβρύτων γράφει ο Ανδρέας Φούρας

Ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Φούρας εξιστορεί πως κατασκευάστηκε το τοιχίο χιλιομέτρων της Πούντας Καλαβρύτων, που σίγουρα έχει αποδειχθεί σωτήριο για διερχόμενους και για την συγκράτηση ενός δρόμου που από την αρχική του κατασκευή είχε χαραχθεί σε σαθρό έδαφος. Το έργο αυτό σίγουρα ήταν μεγάλο και είναι ζωτικής σημασίας για την συγκοινωνίαι, την οικονομία, τον τουρισμό των Καλαβρύτων.
Γράφει λοιπόν ο κ. Φούρας 

‘’Σήμερα το προστατευτικό τοιχίο στο δρόμο Πούντας- Καλαβρύτων συγκράτησε τον βράχο που αποκολλήθηκε και έτσι αποφεύχθηκε ατύχημα. Η ιστορία κατασκευής του προστατευτικού τοιχίου έχει ενδιαφέρον και αξίζει να γίνει γνωστή. Στα τέλη του 1999 μια μεγάλη συντροφιά συζητάμε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο. Καταφθάνει ο αείμνηστος Πάνος Πόλκας ερχόμενος από Αθήνα και ευδιάθετος πετάει την ατάκα "κύριοι όταν έρχομαι από Αθήνα και φθάνω στην Πούντα προσεύχομαι για την σωτηρία μου και όταν φθάνω στα Καλάβρυτα προσεύχομαι για την σωτηρία των ακολουθούντων". Πετάγεται αμέσως ο Παπαδόπουλος και λέει "ωραίο αυτό θα το πω στον Λαλιώτη μόλις τον συναντήσω ". Λέω στον Πόλκα και τον Θανάση "ελάτε για λίγο μαζί μου". Τους οδηγώ στον ΟΤΕ και στέλνουμε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτη με το παρακάτω περιεχόμενο:

"Αγαπητέ υπουργέ κάθε φορά που επισκέπτομαι την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Καλάβρυτα μέσω Πούντας προσεύχομαι για την σωτηρία μου. Όταν φτάσω προσεύχομαι για την σωτηρία των ακολουθούντων". Υπέγραψα εγώ αφού μου παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα ο Πόλκας.

Αμέσως τηλεφωνούμε στον Γ. Παπαχρήστο των ΝΕΩΝ και του στέλνουμε αντίγραφο του τηλεγραφήματος. Πρωί πρωΐ ο Λαλιώτης διαβάζει την εφημερίδα βλέπει το τηλεγράφημα δημοσιευμένο και παίρνει τηλέφωνο τον Παπαδόπουλο. Πάρε Πόλκα, Φούρα ,σας περιμένω. Αυθημερόν βρισκόμαστε στο υπουργείο. Ο νέος Δήμαρχος κρατάει φωτογραφίες με τα χάλια του δρόμου. Ο Υπουργός λέει, ''Θανάση πριν ορκιστείς 2,5 δις; αναλογίζομαι τι θα μου ζητάς αργότερα''.. και υπογράφει την απόφαση που αποδείχθηκε τόσο χρήσιμη σήμερα.’’

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.