ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ: Η απλή αναλογική ενισχύει τις συνεργασίες των παρατάξεων στους δήμους και την ενεργοποίηση των πολιτών στα κοινά

Ο Ανδρέας Ριζούλης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να συζητούμε για τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, όπως τις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενσωματώνονται στο νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

"Οι δημοκρατικές διαδικασίες στην αρχαία Ελλάδα διαφέρουν βέβαια από τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που γνωρίζουμε σήμερα, όμως έχει σημασία να ερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους οι δημότες θα συμμετέχουν στην διακυβέρνηση των Δήμων". 

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των παρατάξεων μέσα στους Δήμους, την ενεργοποίηση και την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. 

Τέλος επεσήμανε την σπουδαιότητα της κατηγοριοποίησης των Δήμων σε μικρούς, νησιώτικους και ορεινούς, που θα τους επιτρέψει να λειτουργούν αποτελεσματικότερα και με τα αναγκαία αναπτυξιακά εργαλεία. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.