Ανδρέας Κατσανιώτης: «Αφήνουν τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και άλλους δύο, με μία μόνο Οικονομική Υπηρεσία!»

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι, σε ένα υπουργείο στην Αθήνα, πιθανότατα κοιτάζοντας μόνο αριθμούς, λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην περιφέρεια, χωρίς επίγνωση των πραγματικών συνθηκών» σχολιάζει ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή τον σχεδιασμό για κατάργηση / συγχώνευση της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τα πραγματικά επιχειρήματα που υπάρχουν και συνηγορούν προς την αναθεώρηση της συγκεκριμένης απόφασης, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για μία γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας, ώστε η Αθήνα να μην επιβάλλει, χωρίς διάλογο και ουσιαστικές γνώσεις, τις αποφάσεις της σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Για το ζήτημα της Γ’ Δ.Ο.Υ. ο κ. Κατσανιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι εφόσον εφαρμοστεί ο σχεδιασμός που έγινε γνωστός, μία και μόνο Οικονομικών Υπηρεσία θα εξυπηρετεί το σύνολο τριών δήμων, ένας εκ των οποίων (η Πάτρα) είναι ο τρίτος μεγαλύτερος της χώρας.

«Με την απόφασή του, το υπουργείο έρχεται να καταργήσει μία υπηρεσία που εξυπηρετεί τρεις δήμους και πάνω από 200.000 πολίτες, καθώς και τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, την ώρα που και η πρότερη κατάργηση της Β’ Δ.Ο.Υ. (και η συγχώνευσή της με τη Γ’) έχει ήδη προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή» αναφέρει ο βουλευτής, που ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να παραθέσει το σύνολο του σχεδιασμού και των στοιχείων που καταδεικνύουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου από μία Οικονομική Υπηρεσία, αλλά και αυτά που δείχνουν ότι μία μεγάλη και πιο υδροκέφαλη υπηρεσία μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από μικρότερες και πιο αποκεντρωμένες μονάδες.

«Προτίθεστε να αναθεωρήσετε την απόφαση συγχώνευσης της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών, δεδομένων και των επιχειρημάτων που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση;» καταλήγει ο κ. Κατσανιώτης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.