Αγία Λαύρα: Με αναφορές στον Ερτογάν. Επιμένουμε, τιμούμε τους αγωνιστές του 21'.

Σήμερα το πρωί στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας τελέστηκε μνημόσυνο για τον π. Π. Γερμανό και τους αγωνιστές του 21’ με πρωτοβουλία της ένωσης Καλαβρυτινών Πειραιά.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο ηγούμενος της Ι. Μονής π. Ευσέβιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της υπενθύμισης των πραγματικών γεγονότων, σε πείσμα όσων σύγχρονων ιστορικών αποβλέπουν στην διαστρέβλωση της ιστορίας μας και της ιστορίας της μονής.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος των  Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Χρονόπουλος, ο οποίος επανέλαβε και διαβεβαίωσε, εκ΄μέρους της ένωσης, για την πρόθεση  κατασκευής ανδριάντα του π .Π Γερμανού στην Κλειτορία, όπως ήδη έχει γίνει στον Πειραιά, πάντα φυσικά με την βοήθεια του δημάρχου Καλαβρύτων και του κ. Ν. Μαγκαφά που επίσης ήταν παρόντες.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, με αφορμή την πρόσφατη έπαρση του Τούρκου , Ταγίπ ερτογάν, που όπως είπε, παρουσιάζει τον εαυτόν του ως απόγονο και συνεχιστή του Μωάμεθ του πορθητή, εμείς έχουμε την υποχρέωση να τιμούμε και να αναφερόμαστε σε σημαντικότερους ήρωες που αγωνίστηκαν, με πενιχρά μέσα, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό.
Στην λιτή εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της γενέτειρας του ιεράρχη,  ο πρόεδρος της ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήρης Τσενές,των Κλειτόριων Αττικής κ. Παπασωτηρίου, ο πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος κ, Χαρίλαος Ερμείδης, το μέλος της ομοσπονδίας  ο Αρχαίος Κλειτωρας κ. Κ. Κατσιάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σημειώνεται η εκκωφαντική απουσία συλλογικοτήτων που ''αγωνιούν'' για την ιστορία του τόπου μας.

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία όλοι φιλοξενήθηκαν και κεράστηκαν  στο υπέροχο Αρχονταρίκι της μονής.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος για το kalavrytaNET

theodoros9

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.