Τοπικά Νέα

Όταν ακούς τη λέξη Dakar, σου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό εικόνες από μηχανοκίνητα "θηρία" που παλεύουν με τα άγρια τερέν της Βολιβίας και της Αργεντινής με αναβάτες και οδηγούς να δίνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν τις απίστευτες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Για όλους και για όλα μίλησε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ η νέα Αντιδήμαρχος Αροανίας κ. Χαρά Γεωργακοπούλου. Με τις ερωτήσεις μας προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ της Αντιδημάρχου, καθώς και τις προθέσεις της για τη Δημοτική Ενότητα Αροανίας.

Ολοκληρώθηκε, χτες 24 Μαΐου 2017, η δράση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με την αποκομιδή και των τελευταίων συσκευών που είχαν συλλεχθεί. Το φορτηγό της ΚΟΙΝΣΕΠ ήρθε για δεύτερη φορά λόγω του μεγάλου όγκου των συσκευών.

Το Σάββατο, 27 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η τέχνη στη φύση του Φαραγγιού».

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης, καλεί όλα τα μέλη του σε κοινοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 22.30

Η συμμετοχή της επαρχίας Καλαβρύτων με τοπικά προϊόντα, γεύσεις και μαγειρική στην πρόσφατη έκθεση ‘’Ελλάδος γεύση ‘’ που έγινε στο Περιστέρι ήταν μια σημαντική κίνηση και είναι βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει προσθετικά στην τουριστική κίνηση των Καλαβρύτων.

Με την ευκαιρία της αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου σε κεντρικό κτήριο στην πλατεία Καλαβρύτων από συλλόγους της περιοχής μας , η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ καλεί όλους τους συμπατριώτες μας να λάβουν μέρος σε αυτήν.

Δώστε αίμα , σώστε ζωές .

Σε ξεχωριστή θέση το περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων στην πανελλήνια έκθεση "Ελλάδος Γεύση" για τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στις παραγράφους του τελευταίου φύλλου της Φωνής των Καλαβρύτων, διαβάσαμε μια εύλογη ερώτηση του εκδότη της κ. Πάνου Τσαπάρα, που απευθύνεται προς την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας σαν την πλέον αρμόδια να απαντήσει.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος παρουσία πολλών πολιτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας. Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου κ. Χρίστου Φωτεινόπουλου την εκδήλωση άνοιξε, με ομιλία του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς.

Η 18 Μαΐου έχει καθιερωθεί από το διεθνές συμβούλιο μουσείων ( ICOM ) ως διεθνής ημέρα μουσείων σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και άμεσης επαφής των μουσείων με τον άνθρωπο . Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα "μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες ?

Άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ ξεκίνησαν την εκπαίδευση πυροσβεστών της τοπικής υπηρεσίας Καλαβρύτων,οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στην απόκτηση εξαιρετικά χρήσιμων και εξειδικευμένων γνώσεων στο αντικείμενο της διάσωσης ατόμων κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ιδιαίτερα χρήσιμη ενέργεια για τους ίδιους αλλά κυρίως για την τοπική κοινωνία

Στα πλαίσια της ΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΦΥ), το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας (ΑΟΜ) Καλαβρύτων, επιτέλεσε (μετά από συνεννόηση της Αν. Διοικήτριας ΑΟΜ Καλαβρύτων Διδας Ιωάννας Σφυρή με την Διευθύντρια του Δημοτικού Καλαβρύτων κ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Περισσότερα με video σε λίγο...

Από αύριο, Πέμπτη, 18 Μαΐου, το απόγευμα, που γίνονται τα εγκαίνια, μέχρι και την Κυριακή, 21 Μαΐου, το απόγευμα, ο Δήμος Καλαβρύτων, με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό του, θα βρίσκεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου διεξάγεται η καταξιωμένη, πανελλήνια έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων, Γιώργου Λαζουρά,

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του ΔΜΚΟ κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος και η Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματoς της ICOM κ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ξέσπασε πυρκαγιά σε μονοκατοιία  στα Καλάβρυτα.

Ο Ευθύμιος Βαζαίος, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τ.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Δημοτικού Μουσείου, το οποίο επιλέχθηκε, από τ

Το αίτημα εταιρίας που επιθυμεί να προβεί σε δημιουργία λατομείου για εξόρυξη μαρμάρου κοντά στο χωριό Πλατανιώτισσα συζητήθηκε στο Δ.Σ Καλαβρύτων το οποίο έπρεπε να πάρει μια γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση. Η απόφαση του συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική αλλά εκφράζει την τοπική κοινωνία και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν από τον κ.

Μια πρώτη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την μελλούμενη ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης των Καλαβρύτων έγινε !. Στην ενημέρωση παρουσιάστηκε κάποια μελέτη που αφορά τις περιοχές παρεμβάσεων, στην πλατεία Πετμεζαίων, στην Πλατεία Κύπρου ( πρώην ΚΤΕΛ) , στην πλατεία Ελευθερίας (Χελμού).

Πρώτη μέρα του 5ου Wild Terrain στις πίστες της παλιά Κούτελης με αυξημένη δυσκολία και εντυπωσιακό θέμα. Αύριο  Κυριακή σε πίστα πιο ορατή από τον θεατή και πιο κοντά στα Καλάβρυτα, δίπλα στα παλιά μεταλλεία.

Δείτε το VIDEO

Ξεκινάει σιγά -σιγά με την πανηγυρική του εκκίνηση ο αγώνας κυπέλλου Wild Terrain και αυτή την ώρα έχουν ήδη παραταχθεί στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων επιβλητικά τερακίνητα που διαθέτουν ανάλογες για την ιδιομορφία του αγώνα μετατροπές και ρυθμίσεις