Τοπικά Νέα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθήσει δραστηριότητες στο χιόνι για παιδιά. 

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Καλαβρύτων στην πρώτη της συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική  Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 14 έως 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησε χτες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε κατάστημα στη Δάφνη Καλαβρύτων,

Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο κέντρο της Κλειτορίας έχει αφεθεί στη μοίρα του, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Με μία εντυπωσιακή ομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων κ. Νίκος Μαγκαφάς, χαιρέτισε τη χτεσινή ενημέρωση - παρέμβαση με θέμα: "Η χρήση ουσιών στην εφηβεία.

Επιστολή στο αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας απέστειλε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης, αναφορικά με καταγγελίες κατοίκων του χωριού, ότι τα φωτιστικά του δημοτικού φωτισμού είναι τρυπημένα από αεροβόλο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 

Σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:15, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολικού Συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» θα γίνει ενημέρωση - παρέμβαση με θέμα:

 Συνέβη στην τοπική κοινότητα Φιλίων του Δήμου Καλαβρύτων. Ο νεαρός πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Χαντζής Πέτρος όχι μόνο ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο του, αλλά έδειξε ότι έχει απεριόριστο σεβασμό για τους ηλικιωμένους του χωριού του.

Δημοσιεύουμε φωτογραφίες, που μας έστειλε ο φίλος και τότε καθηγητής μας Γρηγόρης Κοκκότης, από την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Καλαβρύτων, που έγινε στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου του 1979.

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του 40ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας», που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή (24/03) και μεθαύριο Σάββατο (25/03).

Μεγάλη επιτυχία είχε το πολιτιστικό διήμερο εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στα Καλάβρυτα, με θέμα «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΟΝΤΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με την αιγίδα και τη στήριξη του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με αφορμή ψεύτικο προφίλ του Μητροπολίτη Αμβροσίου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σκοπό έχει την εξαπάτηση συνανθρώπων μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την πρόταση που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια η έγκριτη εφημερίδα “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ”, όταν είχε παρατηρηθεί και πάλι το ίδιο "νοσηρό" φαινόμενο, αυτό της αποχώρησης των επισήμων όταν νεαροί μαθητές χόρευαν Ελληνικούς χορούς, (είχε γίνει το ίδιο και τότε και στην Χελωνοσπηλιά και στη Φροξυλιά), υπενθ

Το σύστημα προσπαθεί, επιμελώς, να μας κάνει να ξεχάσουμε κάποια πράγματα. Κάποια πολιτικά πρόσωπα που υπέγραψαν συμβάσεις, συμφωνίες και ΄πούλησαν' την Ελλάδα.

Όπως κάθε χρόνο, με διοργάνωση της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) και Αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), πραγματοποιήθηκε και φέτος, στο Πάρκο Ειρήνης Πανεπιστημίου Πατρών (απέναντι από την Πρυτανεία) Σάββατο 18 Μαρτίου (Ομαδική) και Κυριακή19 Μαρτίου (Ατομική Φάση) η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Μ

Ένας ακόμα αγώνας με την πρωτοβουλία και την επιμέλεια του Αλέξανδρου Χουλιάρα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/3/2017 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων ανάμεσα στους παλαιμάχους Αχαίας και Ναυπλίου

Χθες 21 Μαρτίου 2017, ο Δήμος Καλαβρύτων και κατ' επέκταση όλοι εμείς οι καλαβρυτινοί, τίμησαμε τον πρωτεργάτη της "Αναπαράστασης της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821 και της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων" κ. Γιώργο Γιαννέλο.

Γράφει ο Δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Βασιλόπουλος.

Άριστες οι σημερινές εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων, από τον τουρκικό ζυγό. Κορυφαία στιγμή η βράβευση του Γιώργου Γιαννέλου. ΑΞΙΟΣ ! ! !

Λίγες φωτό χωρίς την στάμπα μας, αφιερωμένες στα ''παιδιά'' της αναπαράστασης. Μπορεί οι φωτογραφίες να μην είναι επαγγελματικές αλλά είναι τραβηγμένες με αγάπη για τον τόπο και την ιστορία του.

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων, την παρέλαση που ακολούθησε, καθώς και τη βράβευση του Γιώργου Γιαννέλου.

Έγιναν σήμερα στα Καλάβρυτα οι καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πια οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 40ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας». Ο αγώνας που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών με τη συνεργασία της ΠΕΠΑ και την έγκριση της ΕΟΠ θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Μαρτίου 2017.

Από 17 εως 25 Μαρτίου,στα Καλάβρυτα και στον χώρο του πρώην τουριστικού περιπτέρου μπορείτε να δείτε μια εξαιρετική παρουσίαση φωτογραφιών από χώρους λατρείας και τέχνης. Πρόκειται για μια εργασία που ‘’στήθηκε’’ με την επιμέλεια του καθηγητή κ.

Στα πλαίσια Εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη πόλη των Καλαβρύτων και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων,