Τοπικά Νέα

Πολλά οικόπεδα εντός των Καλαβρύτων αποτελούν’’πυροκροτητές’’ για εκδήλωση ή σε περίπτωση πυρκαγιάς και είναι ικανά να μεταδώσουν ενδεχόμενη πρόβλημα σε παρακείμενα σπίτια.

Οικονομική ενίσχυση στα παιδιά των μελών του τα οποία αρίστευσαν και πέρασαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, έγινε χτες 22 Ιουλίου 2017, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνισθέντες και πεσόντες συμπατριώτες μας Καλαβρυτινούς, κατά την τουρκική εισβολή του αττίλα το 1974 στην Κύπρο.

Ένα πραγματικά εξαιρετικό video του Konstantinos Dimitropoulos που παρουσιάζει τις ομορφιές της Αχαίας δεν μπορούσε παρά να περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Το αποτέλεσμα είναι, ο περισσότερος χρόνος στο ''οικονομικό'' αυτό video να αποτυπώνει την περιοχή της ορεινής Αχαίας, τα Καλάβρυτα.

Με καθυστέρηση πολλών μηνών επιτέλους πραγματοποιήθηκε χθες 21/7/2017 η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της ΤΚ Δάφνης του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων για το τρέχον έτος.

Η συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηριστεί ήπιων τόνων και δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες εντάσεις και αντεκλήσεις.

Προχθές το βράδυ στην περιοχή των Κραστικών εντοπίστηκε, από τις αρμόδιες αρχές, λαθροθήρας ο οποίος εγκατέλειψε το αγριογούρουνο που είχε χτυπήσει και τράπηκε σε φυγή..κατά το κοινώς λεγόμενο έγινε λαγός.

Ο Δήμος Καλαβρύτων προσκαλεί τους κατοίκους του να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των θυμάτων του βομβαρδισμού στα χωριά Μάνεσι - Τρεχλό - Λαπάτα από τα Γερμανικά «στούκας», τον Ιούλιο του 1943, στο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 στην κοινότητα Μανεσίου του Δήμου Καλαβρύτων.

Και νέα διακοπή νερού την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, κατά τις πρωινές ώρες, από 8:00 το πρωί, έως 12:00 το μεσημέρι, στο Βορειοανατολικό τμήμα της πόλης των Καλάβρυτων, ανακοίνωσε με σημερινό Δελτίο Τύπου ο Δήμος Καλαβρύτων.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίστηκε τακτικό μέλος στο κοινό πειθαρχικό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  ο κ Μητρόπουλος Άγγελος, Υπάλληλος Δήμου Αιγιαλείας με βαθμό Α.

 

 

 

 

43 χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από την ημέρα, που, οι ορδές του Αττίλα – με πρόσχημα το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας, κατά του, νόμιμα εκλεγμένου, προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίο

Μετά το σχόλασμα της εκκλησίας, ανηφορίζαμε για την «Κρύα Βρύση». Καθαρίζαμε την πηγή, φτιάχναμε μια μεγάλη γούρνα και βάζαμε μέσα τα φρούτα, τις ντομάτες και το καρπούζι. Το νερό ήταν τόσο κρύο, που σε λίγο ήταν όλα μπούζι...

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Παναιγιάλειου Γ. Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Δήμο Καλαβρύτων και στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Λαζουρά.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει:

Οι παλιότεροι όταν ήθελαν να δηλώσουν ότι ένα περιστατικό βιας στον ήσυχο τόπο τους ήταν τόσο πρωτόγνωρο όσο και ανησυχητικό έλεγαν.. Σικάγο γίναμε, παραλληλίζοντας έτσι, συμβολικά, τα γεγονότα στην πόλη της Αμερικής που τότε είχε σημαδευτεί από αυξημένη εγκληματικότητα, με το μεμονωμένο γεγονός του χωριού τους.

Ένα συχνό πρόβλημα στα κοιμητήρια είναι ο περιορισμένος  χώρος που δυστυχώς έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το κοιμητήριο στην Τ.Κ Καλαβρύτων, οικισμός Κραστικών, όπου οι κάτοικοι το επεσήμαναν στο αρμόδιο Τ.Σ

Εφαρμογή της νομοθεσίας για τους μικροπωλητές ζητάει από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και από την Αστυνομική αρχή το τοπικό συμβούλιο Καλαβρύτων.

Περατώθηκαν σήμερα οι εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών νερού της πόλης των Καλαβρύτων. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες άρχισαν χθες Δευτέρα 17-7-2017 και τελείωσαν σήμερα Τρίτη 18-7-2017. Και τις δύο μέρες υπήρξε διακοπή νερού στα Καλάβρυτα από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιεονγκτσάνγκ 2018».

Ανακοινώνεται, ότι, λόγω της εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού στις Δεξαμενές της πόλης των Καλαβρύτων, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, θα υπάρχει διακοπή νερού στα Καλάβρυτα, κατά τις πρωινές ώρες, από 7:00 το πρωί, έως 12:00 το μεσημέρι, για κάθε, μία, ημέρα.

Η Ο.Μ Σύριζα Καλαβρύτων θεωρεί σαν θετικό γεγονός και χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον του αρμόδιου Υπουργού Π.

Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με την χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στον Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

Δελτίο τύπου για την εξαιρετικά επιτυχημένη κατά γενική ομολογία επίσκεψη της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου 2017 στα Καλάβρυτα εξέδωσε ο ΣΕΠΟΚΕ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου και τις φωτογραφίες από την εκδήλωση. 

Ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αχαίας κ. Ανδρέα Ριζούλη, τις εγκαταστάσεις του αγροτικού και γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου 7όροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» δίνουν την ευκαιρία για την διατύπωση κάποιων σκέψεων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

ΩΡΑ 17:25 Αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του KALAVRYTANET, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Νομό Αχαΐας, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων, προκειμέν

Δημοσιεύουμε το πρακτικό της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας, που έγινε την Παρασκευή 7-7-2017 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, όπω