ΝΟΔΕ Αχαΐας: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την ελληνική φέτα

Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με την υπογραφή των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά σύμφωνα με την οποία η ονομασία της φέτας εξαιρείται από τα ελληνικά τυριά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, Ανδρέα Μαζαράκη, διευρυμένη συνάντηση με θέμα "Ελληνική Φέτα και CETA". Όπως φαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε, γίνεται μια "απέλπιδα προσπάθεια" να πείσει (άραγε ποιους;), ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε είναι καλλίτερη από την πλήρη προστασία του ονόματος!!!

Τέλος αναφέρεται ότι "...Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή των προβλημάτων των αγροτών και του τομέα εν γένει". 

Περιμένουμε να τις δούμε, όπως περιμένουμε να δούμε (αν υπάρχει) και το πρόγραμμα της ΝΔ για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας...

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Αχαΐας: 

«Η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA) εξασφαλίζει την προστασία για μια σειρά προϊόντων Π.Ο.Π. της χώρας μας. 15 ελληνικά προϊόντα (όπως οι ελιές Καλαμάτας, το κασέρι, το μανούρι, ελαιόλαδα καθώς και ροδάκινα, γούνες και άλλα τυποποιημένα προϊόντα), βρίσκονται είδη σε καθεστώς προστασίας ενώ σε μερική προστασία βρίσκεται η φέτα.

Συγκεκριμένα όσες εταιρείες έχουν αρχίσει την παραγωγή της πριν το 2013 θα μπορούν να συνεχίσουν να την παράγουν μόνο για την αγορά του Καναδά, δηλώνοντας τη χώρα παραγωγής και δε θα μπορούν να την εξάγουν στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή όμως οι ευρωβουλευτές της Κυβέρνησης, σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή, καταψήφισαν τη Συμφωνία. Επαναλαμβάνεται δηλαδή η διγλωσσία του κυβερνώντος κόμματος.

Προτιμούν να διατηρηθεί η προηγούμενη κατάσταση του απόλυτου «χάους» στην εξαγωγή και διάθεση προϊόντων Π.Ο.Π παρά να καθοριστεί ένα «minimum» προστασίας και να εξασφαλιστεί  η διάθεση των προϊόντων αυτών στην ενιαία αγορά.

Σε αντίθεση με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και το εθνικό συμφέρον για ακόμα μία φορά, υπερψήφισαν τη συμφωνία, που είναι η καλύτερη δυνατή μετά τους χειρισμούς αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης.

Είναι σημαντική η διαφήμιση των ελληνικών προϊόντων και η αύξηση της παραγωγής αφού θα απευθυνθούμε σε μια αγορά 30 εκ. κατοίκων (όπως αυτή του Καναδά) και ταυτόχρονα η χώρα μας θα μπορέσει να κάνει τα προιόντα της πιο ανταγωνιστικά δεδομένου ότι απαλλάσσεται από δασμούς της τάξεως του 8-12%.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή των προβλημάτων των αγροτών και του τομέα εν γένει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και μόνη ελπίδα πλέον είναι να σταματήσει να τον διαχειρίζεται».

 

Διαβάστε επίσης...

11-04-2019 | 11:41
16-03-2019 | 18:57
12-03-2019 | 20:20
06-03-2019 | 16:49
05-03-2019 | 08:57
15-02-2019 | 13:49
14-02-2019 | 09:55
01-02-2019 | 10:10