Μια γροθιά οι σύλλογοι της περιοχής Κλειτορίας και όχι μόνο !!

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ» γίνεται επι τέλους αυτό που υπομονετικά περίμενε την πολιτιστική και κοινωνική συνεύρεση όλων των συλλόγων της Κατσάνας. Το kalavrytanet είχε εστιάσει στην ανάγκη αυτής της συλλογικότητας με άρθρα του στις αρχές του 2015 (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ) και με χαρά βλέπουμε ότι οι δύσκολοι αλλά και πονηροί καιροί συσπειρώνουν για το κοινό καλό

Δελτίο Τύπου
Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ». Η συνεδρίαση ήταν τακτική και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία στέγασης της, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής «Ο Αγιος Δημήτριος» ,  Αιόλου 94 Αθήνα.  Παρευρέθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους  δέκα πρώην κοινοτήτων του πρώην Δήμου Κλειτορίας Αχαΐας –Κατσάνας-.  
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση συμμετείχαν:
Ο Χρήστος Καμπέρος –πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου- (Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίων Αττικής), ο Αθανάσιος Νασιόπουλος -αντιπρόεδρος- (πολιτιστική ΄Ενωση Άρμπουναίων), Κωνσταντίνος  Κατσιάρης -γενικός γραμματέας- (πολιτιστική ένωση Κρινοφυτινών), Σπύρος Κατσιουλέρης –ταμίας- (Πολιτιστικός Σύλλογος Παγκρατιωτών), Αθανάσιος Χριστοδουλόπουλος -αναπληρωτής ταμίας- (Πολιτιστικός σύλλογος απανταχού Δρυμοτών), Αναγνωστόπουλος Ιωάννης –αναπληρωτής γενικός γραμματέας- (πολιτιστικός σύλλογος Καστριωτών), καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι: ο αιδεσιμώτατος ιερέας κ. Σπύρος Καζάνης (Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλαδαίων), Ιωάννης Γκίκας (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου), ο Μητρόπουλος Ιωάννης (εκπολιτιστικός σύλλογος κάτω Δρυμού) και ο Παπαφιλιππόπουλος Ιωάννης (Πολιτιστική ένωση Κλειτορινών). 
Η συνεδρίαση ήταν ανοικτή και Παρευρέθησαν, οι: Παν/της Μπαλφούσιας, νέος πρόεδρος, του Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής «Ο Άγιος Δημήτριος», Παπασωτηρίου Γεώργιος, μέλος Δ/Σ του ιδίου Συλλόγου Κλειτορίων, Καραχάλιος Χρήστος, μέλος Δ/Σ του αυτού Συλλόγου Κλειτορίων, Φωτόπουλος Ιωάννης, νέος Πρόεδρος της ΄Ενωσης Κλειτορινών «Η Αγία Μαρίνα», Κοκκότης Γρηγόρης Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Απανταχού Τουρλαδαίων «Ο Αγιος Ανδρέας».
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ήρεμο και  πατριωτικό κλίμα. Έγινε ανασκόπηση των έως τώρα δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας, ενόψει και της γενικής συνέλευσης και των εκλογών που πλησιάζουν, καθώς στο τέλος του έτους -2017- λήγει η θητεία -2014-2017- των οργάνων Διοίκησης της, Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Η Τακτική Γενική Απολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και οι εκλογές για νέα μέλη, τριετούς θητείας -2018-31-12-2020- στα όργανα Διοίκησης της, Δ/Σ και Ε/Ε , ορίστηκαν στις -7- Ιανουαρίου 2018 και η επαναληπτική (σε περίπτωση μη απαρτίας) στις 14 του ίδιου μήνα Ιανουαρίου.
Πήραν το λόγο, όλα τα μέλη του Δ/Σ και έγινε γόνιμος διάλογος. Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας  εισηγήθηκαν και ανέλυσαν όλα τα θέματα και παρουσίασαν τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την τριετία-2014-2017- που πέρασε. Και στις παρεμβάσεις όλων των μελών επισημάνθηκαν όλες οι αδυναμίες και τα λάθη και στο πνεύμα όλων ήταν πώς, παρά τους χαλεπούς καιρούς της κρίσης  που ζούμε, με βασική επίπτωση την αποδυνάμωση και την απομαζικοποίηση γενικά των πολιτιστικών φορέων, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει και θα ανακτήσει ευρύτερο κύρος στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας.
Στο τέλος πήραν τον λόγο και οι παρευρισκόμενοι συμπατριώτες και εξέφρασαν με καλή διάθεση, ό,τι, η Ομοσπονδία πρέπει να προχωρήσει και να μιλά με το έργο της. Να γίνει προσπάθεια να ενταχθούν όλοι οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και να συνδράμει με την παρουσία της, το έργο των.
Τονίστηκε η ανάγκη να γίνει συζήτηση και με τους άλλους πολιτιστικούς φορείς, ιδιαίτερα τα δευτεροβάθμια Συλλογικά Όργανα, όπως για παράδειγμα την Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Καλαβρύτων 1985 «Αζανίας), αλλά και άλλους φορείς, οι οποίοι αγωνιούν για τους ίδιους πολιτιστικούς στόχους.
Τονίστηκε και αποφασίστηκε αυτός ο διάλογος να ξεκινήσει άμεσα.
Κατατέθηκαν επίσης πολλές προτάσεις, για μια σειρά άμεσων πρωτοβουλιών σε διάφορα πολιτιστικά θέματα που απασχολούν την Επαρχία και το Δήμο Καλαβρύτων και γενικότερα τον τόπο μας. 
Στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου, δημιουργήθηκαν επιτροπές, για πιο συγκεκριμένη ανάλυση, διερεύνηση και εμβάθυνση επί των θεμάτων αυτών και σύντομα, για κάθε ένα  και πρωτοβουλία, θα υπάρξει ειδικό δελτίο τύπου. 

Αθήνα 23-10-2017

Για το Διοικητικό Συμβούλιο -2014-2017-
Ο Πρόεδρος Καμπέρος Χρήστος και
Ο Γενικός Γραμματέας Κατσιάρης Κων/νος