ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Τέσσερα χρόνια δεν έχει απαντηθεί το αίτημα πολίτη από την δημοτική αρχή

Απαντητική ανοικτή επιστολή του κ. Βλάσση Ηλιόπουλου σε αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Λυκούριας, ο οποίος σχολίασε το δημοσίευμα (διαβάστε ΕΔΩ) και η οποία ήταν η εξής:

Σοφοκλης Κοντογιαννης 
Καλό και ορθό ειναι όταν γραφεται μία ειδηση,να διασταυρωνεται την ορθοτητα της.Η φωτογραφια που αναρτησατε ειναι αγροτικος δρομος απο την ακρη του χωριου προς τα χωράφια της παλιοσπιτας.Κανενα σπιτι δεν εξυπηρετει,μονο το περασμα των γιδοπροβατων.Τα μουλάρια και τα γαιδουρια που καποτε περνουσαν κουβαλοντας δεματια,δυστυχως δεν υπαρχουν πια.Το σπιτι του κ.Βλαση Ηλιοπουλου,ειναι στο κεντρο του χωριου.Πριν ενα χρονο,κατοικοι της Λυκουριας,με αιτησή τους,ζητησαν την διανοιξη του αγροτικου δρομου απο την Αγια Βαρβαρα μεχρι την οικια του Χρισανθακοπουλου.Το αιτημα εγινε ομοφωνα αποδεκτο απο το τοπικο συμβουλιο και κοινοποιηθηκε στην Δ.Ε.Ενοτητα Κλειτοριας.Δυστυχως καμία ενεργεια δεν εγινε απο την Δ.Ενοτητα,αλλη μια αποφαση του τοπικου συμβουλιου τοποθετήθηκε στο πανω ραφι της Κλειτοριας.
Παρακαλω οπως αποκατασταθει η ορθοτητα της αναρτησης σας
Με εκτιμηση
Σοφοκλης Κοντογιαννης
Προεδρος Τοπικου συμβουλιου Λυκουριας.

Προς

τον κ. Σοφοκλή Κοντογιάννη,

Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας,

Διάβασα με πολλή προσοχή την απάντηση του κ. Σοφοκλή Κοντογιάννη, Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας, στο ηλεκτρονικό δημοσίευμά με τον τίτλο «Πότε θα ανοίξει αυτός ο δρόμος, λίγο πριν τον Μάη του 2019;» που αναφέρεται στην έλλειψη συντήρησης αγροτικής οδού, την οποία έχω αναδείξει με έγγραφό μου το 2015 στο δήμο μας.

Η απορία μου προκύπτει από το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα το πρόβλημα.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας οφείλω να αναφέρω στην έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα σας και στο κοινό σας τα εξής.

Πρώτον, το θέμα δεν αφορά την οικία μου όπως αναφέρει ο κ. Πρόεδρος. Στην ανάρτηση που έχετε κάνει και μπορεί να την δει ο καθένας, υπάρχει φωτοτυπία όλης της επιστολής μου, που αναφέρεται σε αδυναμία χρήσης του δρόμου που οδηγεί σε αγροκτήματα, μεταξύ αυτών και  το δικό μου, λόγω κατάρρευσης τοιχίων στα πρανή του δρόμου και έλλειψης καθαρισμού του από διάφορα φυτά και μπάζα.

Δεύτερον, ο δρόμος -ισχυρίζεται ο κ. Πρόεδρος- αν κατανοώ σωστά, ότι δεν πρέπει να καθαριστεί γιατί χρησιμοποιείται μόνο για να περνούν γιδοπρόβατα. Παραλείπει να πει βέβαια ότι κοντά σε αυτά περνούν και οι γιδοβοσκοί, δηλαδή οι φίλοι μας κτηνοτρόφοι της περιοχής που εμποδίζονται στη δραστηριότητά τους, ενώ πάντα περνούσαν και όσοι είχαν κτήματα στην περιοχή.

Τρίτον, δεν υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον όταν ισχυρίζεται κάποιος ότι οι από αμνημονεύτων ετών αγροτικοί δρόμοι πρέπει να κλείνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται για κάποιο διάστημα. Ο δρόμος λοιπόν δεν χρησιμοποιείται με ευχέρεια διότι οι τοπικές-δημοτικές αρχές δεν τον καθαρίζουν και δεν τον αποκαθιστούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τέταρτον, η αιτία παρακώλυσης της κυκλοφορίας από την παραμέληση της κοινότητας να ασχοληθεί και να καθαρίσει το δρόμο, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε λόγο να μην ανοίξει ποτέ αυτός δρόμος για όλο τον κόσμο.

Πέμπτον, από τις 2-3-2015 έστειλα στο Δήμο την επιστολή που αναρτήσατε στη σελίδα σας. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά οι τοπικές-δημοτικές αρχές δεν μου απάντησαν εγγράφως και όψιμα επιχειρούν να εμφανίσουν ότι το ζήτημα δεν υπάρχει.

Ο ρόλος του Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας και όλων των δημοτικών αρχόντων είναι να υπηρετούν τον πολίτη και τουλάχιστον να απαντούν στα αιτήματά του, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει κανείς τέσσερα χρόνια και η απάντηση να έρχεται δια του τύπου μόνο επειδή δημοσιεύτηκε το ζήτημα.

Ας υπερασπιστούν λοιπόν όλοι το χωριό μας και τους δημόσιους χώρους του, αντί να κλείνουν τα μάτια στα τοπικά προβλήματα. Γι’ αυτό εξάλλου ψηφίζονται…

Βλάσσης Ηλιόπουλος…