ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Καρατομήθηκε Αντιδήμαρχος και ας είχε  καθολική αποδοχή

 Οι "παρά" πολιτικοί σχεδιασμοί στην Δ.Ε Κλειτορίας ‘’εξανάγκασαν’’ τις επιλογές του κ. Λαζουρά και τον οδήγησαν στην καρατόμηση του Αντιδημάρχου κ. Λιακόπουλου, τον οποίο αντικατέστησε με την "δυσμενή μετάθεση" της Χαράς Γεωργακοπούλου.

Μέτα τις πρόσφατες ημιαλλαγές, το πρώτο ευχαριστήριο έκανε ήδη την εμφάνισή του. Πράγματι θα ήταν αχάριστος ο παραμένων Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Καρράς αν δεν ευχαριστούσε  δημόσια τον Δήμαρχο , αλλά για αυτό και για μια ακόμα δυσαρέσκεια, θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνω.

Οι ορεινοί όγκοι που βρίσκονται ανάμεσα στην Λυκούρια και τη Αροανία φαίνεται πως στάθηκαν εμπόδιο να ακούσει ο Δήμαρχος τον παλμό των 12 προέδρων, από τις δώδεκα τοπικές κοινότητες της Αροανίας. Για δυόμιση χρόνια ο κ. Λιακόπουλος υπηρέτησε με σεβασμό και συνέπεια τις ανάγκες της περιοχής του και επέλεγε, σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, τους πιο οικονομικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι ο άνθρωπος που δεν ασκούσε υψηλή επιστασία και αντί για γραβάτα φορούσε, όταν χρειαζόταν γαλότσα και χωνόταν στην δουλειά, μαζί με τους συμπολίτες του, που πολλές φορές είχε καταφέρει να συμμετέχουν εθελοντικά. Είναι ο άνθρωπος που παρά το ατύχημά του και πολύ πριν του επιτρέψουν οι γιατροί, κρατώντας τις πατερίτσες ήταν πανταχού παρών.

Λίγο ξένη για την σύγχρονη πολιτική λογική η πρακτική του κ. Λιακόπουλου, αλλά ήταν αυτή που μάλλον έπεισε τους περισσότερους να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν τις αγνές του προθέσεις. Αυτός ήταν κι ο λόγος της έμπρακτης διαπαραξιακής αποδοχής του. Οι πρόεδροι των 12 κοινοτήτων, λίγες μέρες πριν την επιλογή των Αντιδημάρχων, φρόντισαν να αποστείλουν ενημερωτικό έγγραφο προς τον Δήμαρχο, με το οποίο ζητούσαν να εξεταστεί η δυνατότητα παραμονής του για τη υπόλοιπη θητεία. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 12  μόνο οι πέντε είχαν εκλεγεί με τον κ. Λαζουρά, πέντε με τον κ. Κατσικόπουλο και δυο με τον κ. Κούκιο.

Όλοι είχαν δώσει την συναίνεσή τους για να συνεχίσουν την συνεργασία με τον ίδιο άνθρωπο και τον χαρακτήριζαν ενάρετο και ακάματο.

Η συναίνεση σε αυτή τη χώρα είναι επί δεκαετίες το ζητούμενο, εξάλλου αυτό επεδίωξε και ο κ. Λαζουράς όταν επρόκειτο για τη  επανεκλογή Κοντογιάννη, που τόσο τον ενδιέφερε!! Εκεί δεν πέτυχε ομοφωνία, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα πρόσωπο να είναι κοινής αποδοχής. Όταν όμως βρέθηκε μπροστά στην πολυπόθητη συναίνεση που παραδομένη και ""ανοικτή" τον περίμενε να πει το ΝΑΙ !  εκείνος, τρόμαξε, δείλιασε, υπολόγισε και η ευκαιρία χάθηκε κάτω από την ασφυκτική πίεση των μικροπολιτικών συσχετισμών. Συμφωνά με τον νόμο δεν αποφασίζουν για αυτά οι πρόεδροι και οι τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με την δημοκρατία όμως ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ;;;

Υπερβολή και μέσα σε πολλά εισαγωγικά αλλά αυτό θα μπορούσε να το πει κανείς ένα μικρό ‘’’πραξικόπημα’’’ . Χωρίς εισαγωγικά το λες άνετα, πραξη σκόπιμα. Στο τέλος του κειμένου υπάρχει το καλογραμμένο έγγραφο των δώδεκα προέδρων μέσα από το οποίο σε μεγάλο βαθμό εκφράζεται και η επιθυμία των κατοίκων. Ας το ξαναδιαβάσουμε αξίζει τον κόπο.

Με τούτα και με κείνα,  πολιτικά και παραπολιτικά, με ισορροπίες κι ανισορροπίες, η Δ.Ε Αροανίας έμεινε με την.....Χαρά...ότι μπορεί να ακουστεί η φωνή της μέχρι την Λυκούρια, προσωρινό κέντρο λήψης αποφάσεων, ή έστω μέχρι τα  Καλάβρυτα, έδρα του Δήμου μας.

Στον κ. Λιακόπουλο πάντως πέρα από ένα ξερό ευχαριστώ μέσα από την διαύγεια, δεν ανατέθηκε καμιά αρμοδιότητα πουθενά και σε τίποτα. Το αν αυτό οφείλεται σε πολικές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν, λόγω απαγοητευσής του, ανάμεσα στον ίδιο και τον δήμαρχο, μένει να το δούμε.

Η επόμενη μέρα βρήκε την κ. Χαρά Γεωργακοπούλου στην καρέκλα του Αντιδημάρχου, στα μακρινά για εκείνη Τριπόταμα, αφού η επιθυμία της ήταν το δημοτικό κατάστημα Κλειτορίας. Εκτός απ αυτό βρέθηκε και στον "" λάκκο"" της σύγκρισης. Όπως και να έχει,πρόκειται για μια νέα, μορφωμένη, καταδεκτική και έξυπνη γυναίκα, που ΠΡΕΠΕΙ να έχει την συμπαράσταση όλων για το καλό της περιοχής. Ποιος ξέρει ίσως ο κ. Λαζουράς μετά το βουητό που επικρατεί στην περιοχή να προσθέσει επιπλέον πόρους ώστε να εξισορροπήσει, σε βάθος χρόνου, τις απώλειες γιατί σίγουρα υπάρχουν και είναι αρκετές.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε με την ψυχή μας κάθε επιτυχία στην νέα Αντιδήμαρχο και να την βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό της, αν είναι στο πλευρό των πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης...

20-03-2019 | 18:14
19-03-2019 | 17:57
19-03-2019 | 08:03
18-03-2019 | 08:57
15-03-2019 | 23:59
15-03-2019 | 10:44
12-03-2019 | 16:55
08-03-2019 | 10:53