Ιδιωτική αριστερά...χάθηκε τελείως η ''μπάλα''

Το υπουργικό συμβούλιο και όχι ένας αναλώσιμος υπουργός, ήταν αυτό που έδωσε την έγκρισή του για την πρόταση που αφορά το νέο σύστημα διορισμών, αλλά και προσωρινών ολιγόμηνων συμβάσεων των εκπαιδευτικών.
Είναι αλήθεια ότι όποιος τολμήσει να προκαλέσει τομές στη Ελληνική κοινωνία θα έρθει αντιμέτωπος με δεκάδες στρεβλώσεις του παρελθόντος, οι οποίες θα πέσουν πάνω του σαν κεραυνοί.
Ένα μεγάλο μέρος των στρεβλώσεων αυτών αποδίδεται σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά σχεδόν μια πενταετία τώρα η παρούσα κυβέρνηση βολεύτηκε καθήμενη  αναπαυτικά πάνω σε αυτές, χωρίς να πει λέξη περί δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού.
Λίγο πριν από τις εκλογές, το αρμόδιο υπουργείο, έκανε μια σκέψη για την δημιουργία αλλαγών στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών την οποία και ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. 
Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε με το κλείσιμο των σχολείων και τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι 4/1/2019, σε ημερομηνίες δηλαδή μέσα στις γιορτές.
Οι αντιδράσεις, παρά τον ύποπτο ημερολογιακά σχεδιασμό, ήταν και είναι εντονότατες και το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι οι μόνοι ωφελημένοι, που προκύπτουν φωτογραφικά, είναι οι εκπαιδευτικοί που μέχρι την κρίση εργάζονταν, με επιλογή τους και κριτήρια του εκάστοτε εργοδότη τους, σε ιδιωτικά σχολεία των πλουσίων ή των πρώην νεόπλουτων. 
Αυτοί, τώρα ,προτάσσονται στους πίνακες διορισμού ή απλής αναπλήρωσης και ‘’σπρώχνουν’’ προς την έξοδο και την ανεργία όλους όσους εργάστηκαν στα απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας μαζεύοντας μόρια σπυρί σπυρί, με τους κανόνες που ΚΑΙ αυτή η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει. 
Ο δεύτερος μεγάλος ωφελημένος είναι τα   εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Βουλγαρίας που ‘’πουλούν’’ μεταπτυχιακά με κόστος 4000, 5000, 6000 ευρώ.

Από εκεί και κάτω συμβαίνει το απόλυτο χάος με αποτέλεσμα καμία εκπαιδευτική κοινότητα να μην συμφωνεί με την πρόταση νόμου.
Λίγα παραδείγματα που εξηγούν γιατί κατάφερε το υπουργείο να προτείνει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ΚΑΝΕΝΑΣ, παρά μόνο οι ιδιώτες εκπαιδευτικοί και τα ‘’μαγαζιά’’ μεταπτυχιακών.
Με τον νέο νόμο θα δοθούν 20 μόρια σε μονοετή μεταπτυχιακά, πολλά από αυτά αμφιβόλου ποιότητας. 
Όταν, 20 μόρια δίνονται σε εκπαιδευτικό που έχει 10 παιδιά , ναι 10 καλά διαβάσατε ( 2 μόρια για κάθε παιδί).
Όταν, 20 μόρια δίδονται σε αναπληρωτή εκπαιδευτικό που έχει εργαστεί σε δημόσιο σχολείο για περίπου 3,5 διδακτικά έτη σε σχολεία όλης της χώρας και όχι στην Εκάλη και την Γλυφάδα που εδρεύουν τα ιδιωτικά σχολεία.
Όταν ,ενώ είναι νόμος του κράτους ότι ο εκπαιδευτικός που εργαζόταν στην Δάφνη, τα Τριπόταμα, την Ψέριμο, την Γαύδο, και όπου είναι χαρακτηρισμένα σχολεία, από το υπουργείο, ως δυσπρόσιτα, θα λάμβανε ένα μόριο επιπλέον, αυτό τώρα ενώ το έχει κερδίσει με μόχθο....το διαγράφουν, το ‘’κλέβουν’’.
Όταν, το σύνολο των 120 μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει ο υποψήφιος για διορισμό εκπαιδευτικός από ακαδημαϊκά ΜΟΝΟ προσόντα ( διδακτορικά, μεταπτυχιακά οποιασδήποτε μορφής ακόμα και άσχετα με την ειδικότητά του , γλώσσες κ.ά ) και χωρίς να έχει μπει ΠΟΤΕ στην τάξη αντιστοιχούν με 15 περίπου χρόνια πραγματικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο ή οικογένεια με 60 ναι 60 παιδιά.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις προθέσεις του νομοθέτη και ότι αυτές γέρνουν επιδεικτικά προς την προστασία της νεοφιλελεύθερης λογικής.

Φυσικά η κυβέρνηση που σε πολλούς τομείς ακολουθεί κατά πόδας δεινοσαυρική πολιτική σχεδιάζει με βάσει τις ελπίδες που δημιουργεί ώστε να έχει ψηφοθηρικά οφέλη.  

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα ιστοσελίδας που ασχολείται αποκλειστικά με τέτοια θέματα.
 
Υπουργείο Παιδείας – Η τέχνη του να έχει τους πάντες εναντίον του νομοσχεδίου. Πως τα κατάφερε;

Είναι μία ίσως από τις ελάχιστες φορές που το Υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να έχει ούτε έναν σύλλογο εκπαιδευτικών ευχαριστημένο από το σύστημα διορισμών που έθεσε σε “διαβούλευση”.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά πατώντας τους συνδέσμους: (Για να ανοίξουν οι σύνδεσμοι πατήστε εδώ)
Σ.Α.Ν.,
ΣΑΤΕΑ, ΣΑΤΕΑ2
ΣΑΚΕΑ,
ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ2
ΠΕΣΕΑ,
ΕΣΑμεΑ,
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γονείς ΑΜΕΑ,
Αναπληρωτές ΑΜΕΑ μέσω αναρτήσεων τους στην σελίδα τους στο facebook.
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
Ομοσπονδία τριτέκνων και προσφυγή στο ΣτΕ
Πολύτεκνοι (ΑΣΠΕ)
ΠΕΑΔ,
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΔΟΕ, (“Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα το νέο σύστημα διορισμών” τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), σημειώνοντας ότι “το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας”)
ΟΛΜΕ, (“ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου κάνει λόγο για πρόταση που δεν αποτέλεσε προϊόν διαλόγου με τις Ομοσπονδίες, ενώ επισημαίνει πως η προσμέτρηση μεταπτυχιακών, σεμιναρίων, ξένων γλωσσών κ.ά αποτελούν κριτήρια διορισμού, τα οποία δεν αποκτώνται δωρεάν. Επανέλαβε επίσης ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ τόσο για το σύστημα διορισμών, όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών ως προς τα κριτήρια είναι α) η προϋπηρεσία, β) οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ, γ) η παλαιότητα πτυχίου, δ) τα κοινωνικά κριτήρια και η προστασία της προϋπηρεσίας κατά 100%.”)
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ
ΠΣΑΕΠ
ΠΑΣΑΔ μέσω των αναρτήσεων του στις σελίδα τους στο facebook ζητάνε την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους διορισμούς και σοβαρές αλλαγές για να γίνει αποδεκτό.
Μόνο η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και μετά την συνάντηση με τον Υπουργό (ΟΙΕΛΕ), ζήτησε υψηλότερη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας και εξέφρασε επιφυλάξεις για ορισμένα προσόντα.
Μόνο το Υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι είναι σωστές οι ρυθμίσεις;
To μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφερε να είναι όλοι οι σύλλογοι και ομοσπονδίες εκπαιδευτικών εναντίον του και δεν θα κερδίσει τίποτα από την εφαρμογή του παρά μόνο δυσαρέσκεια από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών.