Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα!

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν, το Μάρτιο του 2018, όταν ο υπουργός Γ. Σταθάκης ανακοίνωνε πανηγυρικά την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το πρόγραμμα εξ οικονομώ κατ' οίκον. Ήταν τότε που η ηλεκτρονική πλατφόρμα αδυνατούσε να δουλέψει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους πολίτες, που επιχειρούσαν μάταια επί μέρες να μπουν στο σύστημα. Ο Γ. Σταθάκης αναγκάστηκε τότε, προβάλλοντας ένα σωρό αστείες δικαιολογίες περί υπερβολικού φόρτου εργασίας του συστήματος, περί ύπαρξης κακόβουλου λογισμικού, να αναστείλει για μέρες τη λειτουργία του συστήματος. Είχαμε γράψει τότε και σχετικό άρθρο. (Διαβάστε εδώ).

Λίγους μήνες μετά... πάλι στο "ίδιο έργο θεατές!"...

Ένα απίστευτο "αλαλούμ" με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, η οποία υποτίθεται πως θα άνοιγε την Τρίτη (04.12.2018).

Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι περιμένουν να δουν επιτέλους την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίγει για να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται… τραγελαφική.

Κι αυτό γιατί ενώ το υπουργείο Εργασίας το απόγευμα αλλά και το βράδυ της Παρασκευής (07.12.2018) καλούσε τον κόσμο να μπει στην πλατφόρμα που άνοιξε, το ίδιο το ηλεκτρονικό σύστημα έριξε για άλλη μια φορά “πανηγυρικό” άκυρο αφού παρέμενε εκτός λειτουργίας!

Μάλιστα η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας, η οποία ποτέ δεν άνοιξε. Όπως ακριβώς την είχε "πατήσει" τον προηγούμενο Μάρτιο και ο Σταθάκης.

Το ίδιο σκηνικό έλαβε χώρα και το Σάββατο, όπου πάλι υπήρξαν αναφορές για άνοιγμα της πλατφόρμας, η οποία όμως παραμένει ανένδοτη. Εκτός λειτουργίας!!!

Είναι πολύ πιθανό φυσικά, με το που κάνει να “ξεμυτίσει” ο όγκος των επισκεπτών να της δίνουν νέο “χτύπημα”, ωστόσο πρόκειται σίγουρα για μια ηλεκτρονική διεύθυνση… “φιάσκο”.

Πέραν από το αστείο της υπόθεσης, το γεγονός έχει να κάνει με την αδυναμία, την ανικανότητα, ή την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, να οργανώσει το δημόσιο τομέα. Προτιμά αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα των ανεπτυγμένων κρατών και να έχει στη δομή του μηχανικούς πληροφορικής και συστήματα τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του δημόσιου, πατάσσοντας τη γραφειοκρατία τη φοροδιαφυγή και άλλα φαινόμενα ταλαιπωρίας των πολιτών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, να προσλαμβάνει "Καρανίκες" και άλλους ημετέρους τους οποίους ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε, για να ζουν αυτοί καλά και εμείς... χειρότερα!!!!

 

Β. Αποστολόπουλος

Εκπαιδευτικός, Μηχανικός Πληροφορικής

Β. Αποστολόπουλος

 

Διαβάστε επίσης...