Άρθρο του Λυκειάρχη Β. Σπανού . Μετεγγραφές σε Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους γίνονται;

Ένα mail που έχουμε λάβει από 12/12/2018, από τον Λυκειάρχη Καλαβρύτων κ. Βασίλη Σπανό, θεωρήσαμε σωστό να το καθηστερήσουμε λίγο λόγω των επερχόμενων εορτών. Απο τότε μέχρι σήμερα όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλαβαν χώρα διάφορα αρνητικά σχόλια, για τις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει, σχετικά με την υποδοχή επισκεπτών στα Καλάβρυτα...Και δεν έγιναν !!!

 Υπάρχουν πολλαπλά παραδείγματα προς αποφυγήν, αλλά υπάρχει και τουλάχιστον ένα προς μίμηση και δεν είναι άλλο από αυτό που ακολουθεί.

Γράφει λοιπόν ο κ. Σπανός απευθυνόμενος προφανώς στους υπευθύνους, που μάλλον δεν είναι μόνο οι λεγόμενοι κατά συνήθεια υπεύθυνοι, αλλά και οι ...εντολείς αυτών. Στο τέλος δε του κειμένου του παραθέτει κάποια απολύτως λογικά ερωτήματα προς τους συνδημότες του.

(Αν γινόντουσαν πάντως μεταγραφές αιρετών αυτοί οι τύποι από τα Τρίκαλα θα ήσαν ανάρπαστοι;;;;)

Σε κανέναν πλέον, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η καθημερινή πλέον παρουσία του Δήμου Τρικκαίων (Τρικάλων), στην έντυπη και ηλεκτρονική ειδησεογραφία, με έργα και δράσεις που δεν είναι μόνο πολλά-ές, δεν είναι μόνο ποιοτικά-ές, δεν είναι μόνο καινοτόμα-ες, αλλά βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και επιδιώκουν την ουσιαστική κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ο 45χρονος Δημήτρης Παπαστεργίου, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου από το 2014 και συντονίζει ως άριστος μαέστρος ένα άριστο δημοτικό συμβούλιο, όπως «εκ του αποτελέσματος κρίνεται» και φαίνεται από τα ακόλουθα. Και όλα αυτά γίνονται σε μια περιοχή, που βρίσκεται στην ίδια χώρα με τα Καλάβρυτα, στην Ελλάδα όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της αλλά και οι θεσμοί όπως η τοπική αυτοδιοίκηση βιώνουν την ίδια οικονομική-κοινωνική-πνευματική-πολιτιστική κρίση.  

Διαβάστε κάποια από τα έργα και τις δράσεις:
Τα 5G πάνε Τρίκαλα. Είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τέτοια τεχνολογία
Η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G, είναι από σήμερα τα Τρίκαλα, καθώς στο Δημαρχείο υπογράφηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Τρικκαίων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, ο δήμος ετοιμάζει και ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωργίας ακριβείας (smartfarming) στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ασκληπιός» για τα φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα…..(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-5g-peyan-trikala-einai-e-prote-p…

Τα πρώτα κιτ ρομποτικής δώρισε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου σε μαθητές Γυμνασίου – Σταδιακά σε όλα τα σχολεία του Δήμου η νέα εποχή στην εκπαίδευση
Κιτ ρομποτικής δώρισε στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Κίνηση ουσίας, κίνηση εκπαιδευτικής στήριξης και προοπτικής, κίνηση που την είχε υποσχεθεί, σε μαθήτριες του σχολείου που μετέχουν στον διαγωνισμό κατά του καπνίσματος. Και, επειδή το σχολείο μετέχει στην «Εβδομάδα Κώδικα» …….(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
http://trikalacity.gr/robotiki-sta-scholia-tou-dimou-trikkeon/
Το αρκτικόλεξο της επιστήμης έρχεται στα σχολεία των Τρικάλων μέσω του Δήμου Τρικκαίων!
Το STEM (αγγλικά: Science, Technology, Engineering and Mathematics, δηλαδή Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) είναι το εκπαιδευτικό «πακέτο» που προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες ο Δήμος Τρικκαίων.
Πρόκειται για πρωτοποριακή δράση, που εξοπλίζει τα εργαστήρια των σχολείων με πλήρη πακέτα στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανικής, των μαθηματικών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα στους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κάθε σχολείο θα αποκτήσει εξοπλισμό όπως:
ευρυζωνική σύνδεση
Υπολογιστές συγκεκριμένων δυνατοτήτων και απαιτήσεων
Πλακέτες προγραμματισμού
Κιτ ρομποτικής,
και οτιδήποτε κριθεί ότι απαιτείται ……..(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
http://trikalacity.gr/stem-protoporiako-programma-epistimonikou-exoplis…

Στον Μύλο Ματσόπουλου, σε έναν μαγευτικό χώρο γεμάτο μνήμες και όνειρα, που η αισθητική του εμπνέει την καλλιτεχνική δημιουργία, ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δημιουργούν Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, θεάτρου και ζωγραφικής, για τα παιδιά και τους νέους.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να  πάρουν περισσότερες πληροφορίες στον Μύλο Ματσόπουλο στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου (τηλ. 24310 20090).
Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
Θεατρικά Εργαστήρια για τα παιδιά τους νέους
Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές ,αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, ……(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
 http://trikalacity.gr/theatriki-ekpedefsi-sta-trikala/

Ο υπουργός αν. Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, επίσκεψη στο Εργαστήρι Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων – Η «έξυπνη γεωργία» προωθείται για το μέλλον της Θεσσαλίας
Το κύτταρο ρομποτικής και επιστημονικής προόδου στο 7ο Λύκειο Τρικάλων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση στα Τρίκαλα, την πόλη που προωθεί ταυτοχρόνως καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας στην καθημερινότητα…..(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
http://trikalacity.gr/ypourgiki-episkepsi-se-robotikes-kenotomies-sta-t…

Εντάσσοντας τα προσφυγόπουλα στα σχολεία των Τρικάλων
Την ουσία της ένταξης των προσφυγόπουλων στην καθημερινή ζωή και στο σχολείο, εξέτασαν οι εισηγήσεις σχετικού σεμιναρίου στα Τρίκαλα. Με δεδομένη την παραμονή παιδιών προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, μέσω του προγράμματος ESTIA στην πόλη των Τρικάλων, διοργανώθηκε σχετική διημερίδα. Η Περιφερειακή Διεύθυνση….(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο) 
https://dimos-news.gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BD%…

Τα Τρίκαλα είναι... μπροστά: Ελεύθερο Wi-Fi, λεωφορεία χωρίς οδηγούς και ταχύτητες 5G
Ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό, τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας, λεωφορεία χωρίς οδηγό, και η διαδικτυακή πλατφόρμα e-Dialogos μέσω της οποίας οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στα Τρίκαλα τα οποία έχουν καταφέρει να διακριθούν ως η πρώτη «έξυπνη πόλη» στην Ελλάδα..... (διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)

Η πόλη των ποδηλάτων
Τα Τρίκαλα αποτελούν επίσης μία από τις πόλεις της Ελλάδας όπου το ποδήλατο συγκαταλέγεται σε ένα από τα κύρια μέσα μετακίνησης. Η μορφολογία του εδάφους…….(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
https://www.protothema.gr/technology/article/740400/ta-trikala-einai-br…

Καταστήματα που συμμετέχουν στην καμπάνια «Τα Τρίκαλα κόβουν το κάπνισμα»

Mikel     Γλάδστωνος κ 21ης Αύγουστου
Solo Pizza            Στουρνάρα 5
Πίτες Παπαζαχαρια        Β. Τσιτσάνη 5
Minion Café       Καρδίτσης 39….
Και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει… Δείτε στον χάρτη το ακριβές σημείο των καταστημάτων καθώς και πληροφορίες
(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο) http://trikalacity.gr/akapnos/

Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί.
Και υλοποιεί ένα πιλοτικό τεχνολογικό εγχείρημα για τους πολίτες, συνδυάζοντας τις σύγχρονες ανάγκες και τη μελλοντική κατάσταση στις πόλεις, με εργαλείο τις εξελίξεις στην πληροφορική.
Κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Τρικκαίων είναι η χρησιμότητα των τεχνολογικών εφαρμογών για τους πολίτες. Η πόλη του 21ου αιώνα οφείλει να διαθέτει αυτήν την τεχνολογική πρόοδο στους ίδιους τους πολίτες, αλλάζοντας προς το καλύτερο στοιχεία της καθημερινότητας, σε επίπεδο διαβίωσης, ευκολίας στην κίνηση, οικονομίας.
Ο Δήμος Τρικκαίων προτάθηκε από ομάδα διακεκριμένων εταιριών (διεθνούς και εθνικής εμβέλειας) να «φιλοξενήσει» ένα σημαντικής κλίμακας πιλοτικό έργο, που διαχέει στους πολίτες τις υπηρεσίες που αξιοποιούν ……….
Τα έργα με οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου:
Α)  e-ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη)
Β) Mobile Check App
Γ) Ασύρματη Πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου και στο Διαδίκτυο
 
Δ) Σύστημα Έξυπνου Φωτισμού
Ε) Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης
Στ) Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών
 Ζ) Έξυπνη και Διασυνδεδεμένη Ψηφιακή Πλατφόρμα  
Η) Κέντρο διαχείρισης της «έξυπνης πόλης»
Θ) Συλλογή και ανάλυση δεδομένων
Ι) Σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών της πόλης
Κ) Ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS)
Μελλοντικές εφαρμογές
Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων. 
 Ανάλυση κυκλοφοριακών συνθηκών μέσω καμερών.
Τηλεφροντίδα επιλεγμένου αριθμού πολιτών που έχουν ανάγκη. 
Ελεγχόμενη στάθμευση …….(διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο)
http://trikalacity.gr/smart-trikala/

Σαν επίλογος στον χωρίς τέλος κατάλογο των επιτευγμάτων του Δήμου Τρικκαίων (Δήμαρχος, Δημοτικοί σύμβουλοι, Δημοτικοί υπάλληλοι) υπάρχει  η  
«Ζωντανή μετάδοση
 από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου»
Για αυτούς που σχετίζονται με την τεχνολογία η  ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων        είναι  «χάρμα ιδέσθαι» . Απολαύστε την http://trikalacity.gr/.
Στην παιδαγωγική επιστήμη η σύγκριση προσώπων, συμπεριφορών ή καταστάσεων είναι επιζήμια και θεωρητικά απαγορευτική για παιδιά. Όταν όμως η σύγκριση προσώπων, συμπεριφορών ή καταστάσεων αφορά ενήλικες και νοήμονες ανθρώπους αυτό μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για ανατροφοδότηση και βελτίωση. 
Η ανθρώπινη φύση θέλει τον άνθρωπο να προσπαθεί καθημερινά για την προσωπική του ανέλιξη και βελτίωση αλλά και ως κοινωνικό όν, να επιδιώκει το συλλογικό καλό. Πολύ δε περισσότερο το δεύτερο συμβαίνει ή πρέπει να συμβαίνει για κάποιον  που κατέχει μικρή ή μεγάλη δημόσια θέση.  Η προσωπική  και η κοινωνική ευημερία και πρόοδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους και η μια προϋποθέτει την άλλη. Αυτά τα λίγα σαν προαπαιτούμενο για τα παρακάτω.
Από την ανάγνωση των παραπάνω προκύπτουν σε κάθε καλόπιστο πολίτη του Δήμου Καλαβρύτων αλλά και κάθε Δήμου ανά την Ελλάδα κάποια ερωτήματα:
Τα Τρίκαλα βρίσκονται σε άλλη χώρα;
Τα Τρίκαλα δεν βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία την τελευταία περίοδο;
Τα Τρίκαλα δεν έχουν βιώσει ως τμήμα της Ελληνικής επικράτειας τα δεινά της επταετίας αλλά και τις στρεβλώσεις της μεταπολίτευσης;