Τότε καταγγέλλοντες σήμερα υποστηριχτές... Τι άλλαξε;

Με αφορμή τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την 29/10/2016, δύο χιλιόμετρα από την έδρα του νοσοκομείου Καλαβρύτων και σε σχετικό δημοσίευμα του  KALABRYTANET, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Αιγίου κ. Η.Κακκαβάς  που έχει διοριστεί ως εκπρόσωπος των Καλαβρύτων έκανε στο facebook τα ακόλουθα σχόλια:

1) "Από που προκύπτει οτι η μεταφορά στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, η άμεση νοσηλεία και προσφορά πρώτων βοηθειών και η αναμονή ασθενοφόρου απο τα ΜΑΖΕΙΚΑ για μισή ωρα ειναι στοχεια που καταλήγουν οτι δεν υπαρχει ασθενοφόρου στα Καλαβρυτα; Ασε που θα έπρεπε να γνωρίζει ο διαδυκτιακος δημοσιογράφος οτι στο νοσοκομείο Καλαβρύτων με ευθύνη της διοίκησης και το ενδιαφέρον του προσωπικού υπαρχει ασθενοφόρο ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ πρόσφατα επισκευασμένο που σκοπός του ειναι η διακομιδή ασθενών στο νοσοκομειο μας, και απο εκει η μεταφορά, αν χρήζει ανάγκης στο Αιγιο η στην Πάτρα. Αν δεν το γνωρίζει το Καλαβρυτα ΝΕΤ οφείλει , πριν προβεί σε αναληθή γεγονότα και πιπέρατα σχόλια να το μάθει."

2)"Οι άδικες επιθέσεις, τη στιγμή που με ευθύνη της διοίκησης αλλα και τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου Καλαβρύτων υπαρχει και ειναι σε λειτουργία ασθενοφόρο του νοσοκομείου για διακομιδή ασθενών απο τη περιοχή του δήμο μου μας στο νοσοκομειο και απο εκει αν κρίνεται αναγκαίο η μεταφορά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Πατρα η στο Αιγιο , είναι άδικες και ύποπτες . Η ηλεκτρονική αυτοχρισθεσα δημοσιογραφία θα πρεπει πρωτα να ελέγχει το γεγονός και μετα να το αναρτα και βεβαια οχι με εμπαθή σχόλια.’’

Αν τα παραπάνω σχόλια είχαν γίνει από οποιονδήποτε πολίτη και χωρίς αυτός να συνδέεται με ανάλογη θέση ευθύνης, τότε θα σεβόμαστε απλά την αποψή του και δεν θα επιχειρούσαμε μια απάντηση. Στην περιπτωσή μας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κρατάμε τις σκληρές λέξεις - φράσεις που με μεγάλη ευκολία χρησιμοποίησε το  μέλος του Δ.Σ, που δουλειά του είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα της υγείας των πολιτών και δη των κατοίκων της επαρχίας Καλαβρύτων. Αυτές είναι : Αναληθή γεγονότα, άδικες επιθέσεις, ύποπτες επιθέσεις, αυτοχρισθείσα δημοσιογραφία, εμπαθή σχόλια.

Διακρίνουμε μια πρεμούρα να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το.... κενό, προσβάλλοντας και κατηγορώντας ένα άρθρο που πολύ προσεκτικά παρουσίασε το γεγονός του τροχαίου και την αλήθεια της έλλειψης βαρδιών ασθενοφόρων. Θέλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι το KALAVRYTANET, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε μετά από επιστολές πολιτών έχει κατ επανάληψη αναφερθεί με επαινετικά λόγια για το προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς, του νοσοκομείου Καλαβρύτων. Δεν αρνείται κανείς ότι οι άνθρωποι του νοσοκομείου μας, από την υποδοχή ως την κ. Σφυρή, κάνουν ότι είναι δυνατό για την  εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

Υπάρχει όμως ένα θέμα, ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, το οποίο επίσης κατ επανάληψη, το KALAVRYTANET έχει καυτηριάσει και  που η επίλυσή του είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό είναι η λειτουργία των διακομιδών.

Ο κ. Η. Κακκαβάς σαν μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου Αιγίου, στο οποίο υπάγεται το νοσοκομείο Καλαβρύτων, αλλά περισσότερο ως κάτοικος της ορεινής επαρχίας θα έπρεπε να γνωρίζει κάτι παραπάνω για την επικίνδυνη δυσλειτουργία των ασθενοφόρων στην περιοχή μας. Μετά την επιλογή του ΕΚΑΒ να εντάξει τα πληρώματα των τοπικών ασθενοφόρων στην δικαιοδοσία του, (το οποίο έγινε επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και τότε όλη η τοπική κοινωνία μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων βρισκόταν στα κάγκελα και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας) και με βάση τον τρόπο λειτουργίας του να ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑ, περιορίστηκε η δυνατότητα κάλυψης του 24ωρου στο ελάχιστο. (Άλλαξε κάτι στο θέμα αυτό μέχρι σήμερα και οι τότε καταγγέλοντες έγιναν υποστηριχτές;) Αυτομάτως λοιπόν δημιουργήθηκαν προβλήματα ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ. Το ένα αφορούσε την άμεση μεταφορά περιστατικού στο νοσοκομείο Καλαβρύτων και το δεύτερο την πιθανότητα περαιτέρω διακομιδής σε νοσοκομείο της Πάτρας  ή του Αιγίου. Τελευταία, έστω με την εθελοντική προσφορά κάποιων συμπολιτών μας που έχουν πρόσβαση στο να αποτελούν πλήρωμα ασθενοφόρου όταν παρίσταται ανάγκη,με οδηγούς του δήμου και της Π.Υ που περνούν σχετική εκπαίδευση και με την ’’ σύμφωνη’’ γνώμη του ΕΚΑΒ, αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο σκέλος, η μεταφορά από τον τόπο του συμβάντος ως το νοσοκομείο Καλαβρύτων και αυτό στην παρούσα φάση λειτιούργησε σωστά.

Συχνά όμως λόγο μεγέθους και υποδομών του τοπικού νοσοκομείου, από τους γιατρούς, κρίνεται αναγκαία η μεταφορά των περιστατικών στις πόλεις( όπως προχθες). Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα που παραμένει άλυτο. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι σε γνώση του κ.Κακκαβά, αλλά στον σχολιασμό που έκανε μάλλον του "διέφυγε"’ γιατί στο άρθρο δεν αναφερόταν ότι δεν μεταφέρθηκαν οι τραυματίες στο νοσοκομείο αλλά ότι περιμένουν το ασθενοφόρο της Κλειτορίας που εκείνη την μέρα έτυχε να έχει βάρδια και να καλύπτει ολόκληρη την Επαρχία. Σημειώνουμε ότι σε κάθε ανάλογη περίπτωση που δεν υπάρχει βάρδια ασθενοφόρου στα Καλάβρυτα η διακομιδή για Αίγιο ή Πάτρα θα γίνει με αρκετή καθυστέρηση είτε από Κλειτορία είτε από Ακράτα έρθει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Εμείς πιστεύουμε και προσπαθούμε για την οριστική λύση, δεν ωραιοποιούμε, δεν στρογγυλεύουμε, δεν διαβάζουμε επιλεκτικά, δεν αλλάζουμε θέσεις ανάλογα με το αν είμαστε στην εύκολη αντιπολίτευση ή στην  επίπονη συμπολίτευση. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύουμε συνεχώς το θέμα, να μην εφησυχάζουμε, να μην αφήνουμε κενά που στα αυτιά των υπευθύνων αποτελούν μια εξαιρετική για αυτούς σιωπή. Εμείς που ζούμε εδώ ψηλά και μακριά πρέπει να προσπερνάμε τα επιχειρήματα εγκαθέτων για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να επιληφθεί το ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή τη φάση μιλάμε για την πορεία προς το μεγάλο νοσοκομείο και εκεί ο χρόνος στις πόλεις είναι αρκετά μικρός γιατί τα νοσοκομεία είναι κοντά και έχουν την παροχή βοηθείας από την Αστυνομία για την γρήγορη μετάβαση.

Αξίζει και μια ακόμα επισήμανση που προκύπτει μέσα  από τα σχόλια του φίλου και συμπολίτη Ηλία, ο οποίος προχώρησε σε μια απαξιωτική, κατά την γνώμη του έκφραση, για το KALAVRYTANET. Μίλησε για αυτοχρηζόμενους δημοσιογράφους θέλοντας να υποτιμήσει την εθελοντική προσπάθεια μας και αθελά του, θέλουμε να πιστεύουμε, σήκωσε την σημαία των νοσταλγών της μονομερούς ενημέρωσης στην περιοχή.....ΎΠΟΠΤΟ ; θα δούμε !!!

Η αλήθεια όμως είναι, ότι δεν έχουμε δηλώσει ΠΟΤΕ δημοσιογράφοι, το αντίθετο μάλιστα. Αλήθεια επίσης είναι, ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα που μας δίνει το σύνταγμα της Ελλάδας, στο άρθρο 14, να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας, εκτός  αν  έχει πρόσφατα καταργηθεί και δεν το γνωρίζουμε όσοι δεν κατέχουμε κυβερνητικές θέσεις, όπως επίσης αλήθεια είναι, ότι ανάλογα την παρέμβαση που κάνουμε κατηγορούμαστε πότε για φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ και  πότε για εχθροί του κυβερνητικού ή δημοτικού ‘’έργου’’

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ A LA CARTE ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι ένα χεράκι να λύσουμε οριστικά το θέμα των ασθενοφόρων για 24ωρη κάλυψη και της Δ.Ε Καλαβρύτων και των άλλων τριών Δ.Ε με συνολικά δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια.

Μπορούμε, αρκεί ο καθένας από την θέση που βρίσκεται, να μην στρογγυλεύει αλλά να συγκρούεται να διεκδικεί, να ουρλιάζει  και αν χρειαστεί….. για το δίκαιο να παραιτείται.

Πιστεύουμε ότι ο σχολιασμός δεν έγινε με κακή πρόθεση. Ελπίζω και εύχομαι ο κ.Κακκαβάς να μην έχει πρόβλημα με την δημόσια διευκρίνηση σε δημόσιο σχολιασμό. Εξάλλου ως συντάκτες του άρθρου '' ΕΚΤΑΚΤΟ: Τροχαίο με τραυματισμό πριν από λίγο στην διασταύρωση Σκεπαστού ΄΄ έπρεπε να ενημερώσουμε σχετικά, απευθυνόμενοι όχι στο φυσικό πρόσωπο Ηλία, αλλά στο μέλος του Δ.Σ