Τις πταίει για την  ‘’καραμπόλα του αιώνα’’ που έγινε στα Καλάβρυτα;

Τα τελευταία 100 χρόνια στα Καλάβρυτα δεν πρέπει να έχει γίνει καραμπόλα, δηλαδή πολλαπλή σύγκρουση κατ΄ ακολουθία οχημάτων, όπως συνηθίζουμε να ονομάζουμε τέτοιο συμβάν.

Διαβάσαμε έκπληκτοι μια τέτοια είδηση να καλύπτει μεγάλο μέρος του ηλεκτρονικού κυρίως τύπου όλης της Ελλάδας.

Στο άκουσμα μιας τέτοιας πληροφορίας η αλήθεια είναι ότι προκαλείται μεγάλη αναστάτωση.

Φίλοι, γνωστοί αλλά και συνεργάτες μας δημοσιογράφοι,  επίδοξοι - αναστατωμένοι ταξιδιώτες προσπαθούσαν να μάθουν  το σημείο, τους λόγους, το μέγεθος, τις συνέπειες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα  το ...‘’μεγάλο ‘’ ατύχημα. Ανασφάλεια !!!

Συνήθως τροχαία τέτοιου τύπου συμβαίνουν σε οδούς που τα αυτοκίνητα κινούνται με κάποια σχετική ταχύτητα και η πολύ περιορισμένη ορατότητα ή ο παγετός δημιουργούν την πρώτη σύγκρουση  και ακολουθούν συνθήκες αλυσιδωτών συγκρούσεων.

Η δουλειά του οικείου τμήματος  που θα επιληφθεί σε ένα τέτοιο περιστατικό απαιτεί πολύ χρόνο και είναι σκέτο βάσανο, ειδικά όταν γίνεται σε θερμοκρασία κατάψυξης. Καταγραφή αλλά και έλεγχος- ανταλλαγή στοιχείων από και προς όλους τους εμπλεκόμενους, απελευθέρωση του δρόμου.

Πράγματι στο 4ο χιλιόμετρο Καλαβρύτων Λουσών χθες το απόγευμα έγινε σύγκρουση οχημάτων με μικρές υλικές ζημιές,  που προφανώς οφειλόταν στην ολισθηρότητα και εξ αιτίας αυτής δημιουργήθηκε μια  ουρά αυτοκινήτων που εκείνη την ώρα κατέβαιναν μαζικά από το Χιονοδρομικό και που οι οδηγοί τους  περίμεναν υπομονετικά να επιληφθεί η αστυνομία και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο  μας ανέφεραν το γεγονός και μας έστειλαν φωτογραφίες από εκεί, απορώντας, γιατί υπήρχε τέτοια ολισθηρότητα σε ένα σημείο που ήταν γνωστό ότι θα δεχόταν  μεγάλο αριθμό οχημάτων.

 Η αστάθεια των οχημάτων λόγω πάγου στο κατηφορικό σημείο, όπως οδηγοί αναφέρουν, έγινε αφορμή να προκληθούν  μικροζημιές σε λίγα αυτοκίνητα. 

Οι αστυνομικοί του Α.Τ Καλαβρύτων που βρέθηκαν στο σημείο έκαναν την δουλειά τους, εισέπραξαν ευχαριστίες και συγχαρητήρια από τους οδηγούς για τις ενέργειές τους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο για τους υπευθύνους της κατάστασης του δρόμου.

Η πραγματική  όμως ‘’καραμπόλα’’ δεν έγινε στα Καλάβρυτα, αλλά ξεκίνησε από εδώ.

Πρόκειται για την γνωστή καραμπόλα, όταν μια ‘’πιασάρικη’’ είδηση βγαίνει στον ‘’αέρα’’ και το ένα μέσο την παίρνει από το άλλο με αποτέλεσμα να διαχέεται αστραπιαία στο Πανελλήνιο, δημιουργώντας, για τον προορισμό και τους πιθανούς επισκέπτες, την γενική αίσθηση  της επικινδυνότητας.

Ο κ. Δήμαρχος αλλά και ο διευθυντής του χιονοδρομικού κ. Σπυρόπουλος, που έχουν καθημερινές επαφές με  τα Μ.Μ.Ε δεν γνωρίζουμε αν βγήκαν να εξηγήσουν τι πραγματικά έγινε. 

Να διαβεβαιώσουν ότι πρόκειται για ένα μικρής σημασίας συμβάν, σε ένα συγκεκριμένο σημείο λίγων εκατοντάδων μέτρων, το οποίο αποκαταστάθηκε πλήρως και ακόμα ότι  γενικά οι δρόμοι των Καλαβρύτων είναι ασφαλείς για τους οδηγούς που επιθυμούν να μας επισκεφθούν.

ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Μερικά από  σχετικά δημοσιεύματα σε Πανελλήνιας εμβέλειας sites:

Protothema      : Καιρός: Καραμπόλα 20 οχημάτων στα Καλάβρυτα λόγω πάγου - Δείτε εικόνες
I efimerida        :  Κακοκαιρία «Σοφία»: Καραμπόλα 20 οχημάτων στα Καλάβρυτα λόγω παγετού [εικόνες]
Dikaiologitika     : Καραμπόλα 20 οχημάτων στα Καλάβρυτα λόγω παγετού (pic)
Dokumentonews: Καραμπόλα είκοσι οχημάτων στα Καλάβρυτα εξαιτίας του παγετού (Photos)
Star.gr                : Καραμπόλα 20 αυτοκινήτων στα Καλάβρυτα λόγω χιονιά
Neaselida           : Καραμπόλα 20 αυτοκινήτων στα Καλάβρυτα – Γλίστρησαν λόγω πάγου (photos)
NEWSIT             : Καραμπόλα 20 αυτοκινήτων στα Καλάβρυτα λόγω παγετού!
Info.gr                 : ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Καραμπόλα 20 οχημάτων στα Καλάβρυτα εξαιτίας του πάγου