Τιμητική παρουσία των Καλαβρύτων στο ''Ανάπτυξη ναι αλλά πώς;'' της Dianeosis

Τιμητική πρόσκληση και παρουσία των Καλαβρύτων σε μια από τις διοργανώσεις της dianeosis. Η διαΝΕΟσις είναι ένας οργανισμός έρευνας και ανάλυσης. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η διαΝΕΟσις μετέφερε το ερώτημα "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;" στην Αρχαία Ολυμπία, σε ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Lyktos Group Μιχάλη Σάλλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί-ερευνητές παρουσίασαν τα σημαντικότερα αποτελέσματα ερευνών της διαΝΕΟσις που αφορούν σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας μας, ενώ παρουσιάστηκαν επίσης τρία επιτυχημένα σχήματα συνεργατικότητας στον αγροτικό τομέα από εκπροσώπους της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Τα επιτυχημένα σχήματα αυτά ήταν:

ο αγροτικός συνεταιρισμός Πήγασος ''7 Grapes'',

ο αγροτικός συνεταιρισμός ομάδα παραγωγών κάμπου και

ο Αγροτικός γαλακτοκομικός συνεταιρισμός Καλαβρύτων ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του κ. Παπαδόπουλου, που αφορούσε τις δράσεις του συνεταιρισμού, προβαλλόταν video από τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Καλαβρύτων και πρότυπες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής μας, όπως αυτή του κ. Βραχλιώτη στο Σκεπαστό Καλαβρύτων