Θα μας πιάσει και εμάς; Τέρμα τα αστεία η κατάσταση πλέον ξεφεύγει οριστικά.

Οριστικό τέλος για την αγνότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού σηματοδοτεί μάλλον η στοιχηματική λογική που δεν εξαιρεί κανέναν και τίποτα παγκοσμίως.
Νόμιμα φυσικά, αλλά δεν παύει να αφήνει μια βαριά πικρία στους λάτρεις του καθαρού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Σε εκείνους που αγωνίστηκαν, πάλεψαν , βοήθησαν στα λασπωμένα γήπεδα την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι.
Αυτό που είδαν χθες τα μάτια μας ξεπερνάει κάθε φαντασία, αφού  παγκόσμια φόρμα στοιχημάτων  επέλεξε να βάλει στις επιλογές της KAI αγώνα ποδοσφαίρου για το κύπελο ερασιτεχνών Αχαΐας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αφορούσε το ζευγάρι ερασιτεχνών και οριοθετούσε φυσικά και τις αποδόσεις για όσους το επέλεγαν. Διευκρινίζεται ότι δεν μπορούσε να υπάρχει συμμετοχή σε στοιχηματισμό από την Ελλάδα.
Μετά από αυτό δεν πιστεύουμε να αμφιβάλλει κανένας ότι οι εποχές που στηρίζαμε την ομαδούλα του χωριού μας, στην οποία αγωνίζονταν γειτονόπουλα και πατριωτάκια και ‘’έπαιζαν’’ για την φανέλα έχουν περάσει και είναι πια όνειρο και ανάμνηση.
Και για άλλους λόγους, αλλά και για αυτόν, που δεν είναι αμελητέα ποσότητα, πρέπει να προβληματιστούν, ξεχωριστά, όλοι όσοι συμμετέχουν απευθείας ή ως οικονομικοί δορυφόροι σε μικρές ,τοπικές, ερασιτεχνικές ομάδες, ιδιαίτερα αν .....  
Τα πράγματα γίνονται σκληρά και οι υπεύθυνοι καλούνται επίσημα, από τις καταστάσεις πλέον, να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού την αγνότητα των αθλημάτων και κυρίως του ποδοσφαίρου, που βρίσκεται στο κέντρο του στόχου.  
Φανταστείτε τον άμισθο, αν και όπου υπάρχει, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, προπονητή ή τον παράγοντα  της ομάδας, του τάδε χωριού ή συνοικίας, πόσο τεράστια πίεση θα δέχεται γνωρίζοντας ότι ο αγώνας που μόλις ξεκίνησε  συνδέεται με οικονομικά μεγέθη.... εντελώς άγνωστα σε αυτόν.
Έίναι βέβαιο ότι υπάρχουν παράγοντες που αντιστέκονται στην εμπορευματοποίηση, που ακόμα αγαπούν και στηρίζουν τις ομάδες τους δίνοντας προτεραιότητα τα φυτώρια απ ΄όπου και αντλούν το σύνολο των ρόστερ στις ανδρικές ομάδες, αλλά πάντα  απαιτείται μεγάλη προσοχή διότι το στοίχημα ήταν, είναι και θα είναι στοίχημα.

Όποιος θέλει να εξαιρεθεί από αυτόν το στροβιλισμό δεν έχει παρά να αναζητήσει έγκαιρα τρόπους εξαίρεσης του σωματείου του.

Κατά τα άλλα Περαστικά σας...και περαστικά μας !!!!