Συνταγές της Καλαβρυτινής Παρέας από τον Ανδρέα Τζούδα: Μοσχαράκι με μπρόκολο

Φίλοι μου γεια σας. Ήμαστε πάλι εδώ με μια γευστική πρόταση και για αυτό το σαββατοκύριακο.

Η συνταγή μας : μοσχαράκι με μπρόκολο 

 

Υλικά : 

1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι

1 μπρόκολο μεγάλο 

2 κρεμμύδια μέτρια 

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο 

Αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο- κανέλα 

1 λεμόνι 

2 πατάτες μέτριες 

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 

 

Εκτέλεση :

Κόβουμε το μοσχάρι σε φιλέτα περίπου 4 εκατοστά. 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι. Κατόπιν το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε της πατάτες κυδωνάτες και τσιγαρίζουμε και αυτές.

Ρίχνουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα μαζί με της πατάτες. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με το κρασί. Αφού το ανακατεύουμε καλά καλά, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Όταν κοντεύει να βράσει το δοκιμάζουμε με το πιρούνι.

Έχουμε πλύνει το μπρόκολο καλά και το έχουμε κόψει σε μπουκέτα (στην βάση στα χονδρά μέρη). Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό να καλύψει το μπρόκολο. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό περίπου 15 λεπτά (ανάλογα το μπρόκολο), προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι ανάλογα την οξύτητα που θέλουμε. Ο χυμός από ένα λεμόνι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το φαγητό. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακατεύουμε μόνο κουνώντας την κατσαρόλα, η με μια ξύλινη κουτάλα. Σιγανές κινήσεις για να μην σπάσουν οι πατάτες. Το μπρόκολο για να μην λιώσει πρέπει να είναι ολόκληρα τα μπουκέτα. 

Αυτή είναι η συνταγή μας για αυτό το σαββατοκύριακο. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη .