Στον ίδιο παρονομαστή παρά το κόστος και την υπέρ προσπάθεια.

Στο ερασιτεχνικό  τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Β’ κατηγορίας από την περίοδο 2015 – 16 ως σήμερα, δηλαδή για τρεις χρονιές συμμετέχει και η Α.Ε.Καλαβρύτων. Μετά την άνοδό της   από την Γ που είναι η τελευταία, στην Β κατηγορία , την επόμενη χρονιά 2015-16, κατέλαβε την 9η θέση συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς. Την περίοδο 2016 -17 κατέλαβε την 10η θέση με 31 βαθμούς. Αυτές τις δυο χρονιές το πρωτάθλημα ήταν σαφώς πιο δύσκολο από το φετινό αφού όλες οι ομάδες αγωνίζονταν σε δύο ομίλους .

Την φετινή περίοδο οι ομάδες μοιράστηκαν σε έναν ακόμα όμιλο και  έγιναν τρεις. Αυτό έδινε την δυνατότητα για μια καλύτερη πορεία ή ακόμα δημιουργούσε σε κάποιους και έναν κρυφό πόθο για άνοδο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει ξανά στην 9η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς.

Η 9η θέση από την κορυφή σημαίνει και η 8η από το τέλος.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ενίσχυση από οκτώ μεταγραφόμενους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μαζί με Καλαβρυτινά παιδιά. Τα πρωταθλήματα αυτά είναι πλέον αναβαθμισμένα, αρκετά ανταγωνιστικά και αξίζουν συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες Καλαβρυτινούς που παράλληλα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις ή τις σπουδές τους, έδωσαν συχνά με υπερπροσπάθεια, ότι μπορούσαν για τον εαυτό τους και για μια φανέλα που σε κάποιες περιπτώσεις φορούσαν ή κρατούσαν ή χειροκροτούσαν οι γονείς ή και οι παππούδες τους ακόμα.
Οι μη ντόπιοι αθλητές που συμπλήρωσαν ή συμπληρώθηκαν στο ρόστερ της ομάδας έδειξαν υγιή συμπεριφορά και αγωνιστικότητα  και ο λόγος που αναφερόμαστε ξεχωριστά σε αυτούς δεν είναι άλλος από το υπαρκτό γεγονός ότι πέρυσι μπορεί να αγωνίζονταν σε άλλη ομάδα, φέτος σε αυτή και του χρόνου άγνωστο. Αυτό πλέον,δυστυχώς, είναι μια συνηθισμένη πρακτική, ακόμα και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και έτσι δεν αποτελεί μομφή για τους παίκτες οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν στο σύνολό τους με ‘’επαγγελματισμό’’.
Η αγωνία και το αβίαστο ερώτημα που προκύπτει για το μέλλον είναι που καταλήγουμε αν πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για τόσες μεταγραφές;
Διότι με τα σταθερά για τρία χρόνια στατιστικά που αναφέραμε στην αρχή, αν για οκτώ θέσεις από το τέλος και εννέα από την κορυφή χρειάστηκαν οκτώ μεταγραφές, τότε για κάτι καλύτερο θα χρειαστούν άλλες οκτώ ( μεταγραφή και θέση;). Με δεδομένο μάλιστα ότι οι άνθρωποι, ακόμα και οι νέοι, χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν – αλλάζουν οι υποχρεώσεις τους και αν δεν υπάρχει υποδομή σταδιακής αντικατάστασής τους από τις ακαδημίες.. τότε !!
Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν παραδείγματα ομάδων,ψηλά στον πίνακα, που χτίστηκαν με υπομονή και αδιαφορώντας για το βαθμολογικό αποτέλεσμα, αφήνοντας την δουλειά και τον χρόνο να ανδρώσει πιτσιρικάδες και να τις οδηγήσει σε ικανοποιητικά αποτελέσματα με πολύ μικρό οικονομικό κόστος και μεγάλο αθλητικό όφελος.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ακολουθηθεί το ορθό και όποιος δηλώνει ότι είναι φίλος της ομάδας θα πρέπει να απαιτήσει αλλαγή λογικής, που σίγουρα θα έχει βαθμολογική απώλεια αλλά θα στοχεύει στο μέλλον. Διαφορετικά η άλλη ‘’φιλική’’ στάση προς την ομάδα των Καλαβρύτων και η άλλη επιλογή είναι το μεταγραφικό μάνατζμεντ  και το υψηλό κόστος με πενιχρά αποτελέσματα,  χωρίς μελλοντικό αθλητικό αντίκρυσμα.