Στα ''χαρακώματα'' Καλάβρυτα και Δρέπανο

Στα μέσα ενημέρωσης, με τίτλους όπως αυτός του gnomip.gr που λέει ‘’Νέα μόδα όταν δεν μπορείς να νικήσεις φταίει η διαιτησία’’, παίζεται το Γ ημίχρονο του αγώνα Α.Ε. Καλαβρύτων – Α.Ε Δρέπανο με εκατέρωθεν ανακοινώσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στο παιχνίδι αυτό. 
Η Α.Ε. Καλαβρύτων πρώτη έβγαλε ανακοίνωση, αμέσως μετά τον αγώνα, με την οποία αναφέρονταν σε τραγικά λάθη του διαιτητή κ. Σαμαρτζή, τα οποία θεωρεί ότι συνδέονται με το αποτέλεσμα, αλλά και την αντιαθλητική συμπεριφορά των φιλοξενουμένων ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). 
Απαντώντας η ομάδα του Δρέπανου, διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση, δεν αναφέρεται καθόλου στις αποφάσεις του διαιτητή, θεωρεί ότι ο λόγος που η ομάδα κέρδισε ήταν η ανωτερότητά της και προβάλλει την θέση της για την μη τήρηση του fair play σε τραυματισμό ποδοσφαιριστών, φάση από την οποία προήλθε το νικητήριο τέρμα.
Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να σχολιάσω, καθώς δεν είμαι διαπιστευμένος και ευτυχώς όχι δημοσιογράφος και όχι αμειβόμενος, αλλά ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων και χωρίς αγκυλώσεις, θα το τολμήσω ένα σχόλιο για την ανακοίνωση της Α.Ε Δρέπανο.
Ακόμα και αν...... συμφωνήσουμε, ότι  με τον κανονισμό και την στιγμιαία κρίση του διαιτητή δεν υπήρχε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, πρέπει επίσης οπωσδήποτε να συμφωνήσουμε ότι υπήρξε τραυματισμός του Θ. Αναγνωστόπουλου και μάλιστα στο κεφάλι. Αυτό, αυτομάτως σημαίνει, ότι ανεξάρτητα από την αλτρουιστική επιθυμία των παικτών του Δρεπάνου, που είχαν εκείνη την στιγμή την κατοχή, να διακόψουν τον αγώνα, αυτό ήταν βασική υποχρέωση του διαιτητή να το κάνει. Το θέατρο είναι μια περίπτωση που αποκλείεται ακριβώς λόγω του σημείου που συνέβει η σύγκρουση αλλά και της μαρτυρίας του γιατρού.
Μετά τον τραυματισμό, πράγματι η ομάδα των Καλαβρύτων αμύνθηκε, αλλά πολύ πολύ καθυστερημένα, καθώς περίμενε διακοπή του αγώνα και με παίκτη λιγότερο, αφού ΜΟΝΟ ο δικός της έμεινε στο χορτάρι. Μετά την ολοκλήρωση της φάσης και το γκολ,τους πανηγυρισμούς και ενώ ακόμα ο τραυματίας ήταν πεσμένος, κλήθηκε από τον διαιτητή ο γιατρός του αγώνα για να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό.. ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ξαναλέω.
Η ομάδα των Καλαβρύτων πράγματι ανακοίνωσε ότι διαθέτει video με τις επίμαχες φάσεις. Καλό θα ήταν να δει ο κόσμος το υλικό αυτό από φάσεις και διαμαρτυρίες, για να διαφωτιστούν όλες οι πλευρές. Αν υπάρχει ανάλογο υλικό και από τα προηγούμενα παιχνίδια, επίσης.
Μέχρι αυτή τη στιγμή το μοναδικό video σχετικό με τον αγώνα που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο είναι αυτό ( Σε video ένα από τα πολλά λάθη του διαιτητή κατά των Καλαβρύτων) και δεν τιμά ιδιαίτερα τον παίκτη του  Δρέπανου, ούτε την αντίδραση του διαιτητή.
Τέλος, πράγματι ο κ. Βλάχος αποτέλεσε όαση στο περιβάλλον των διαμαρτυριών και αντιμετώπισε με επαγγελματισμό τα γεγονότα. Ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα στους διαιτητές περιμένοντας την εκτόνωση, για να τους συνοδεύσει με ασφάλεια, αν και δεν κινδύνευαν, στα γραφεία.
Μια συμβουλή προς την διοίκηση του Δρέπανου για την διαιτησία...’’είναι μέχρι να σου τύχει’’ γιατί τότε τα βλέπεις όλα αλλιώς !!!! 
Η ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
«Μετά λύπης μας διαβάσαμε την ανακοίνωση της ομάδας των Καλαβρύτων στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ομάδα μας δεν τήρησε το fair play στην φάση του 2ου γκολ!
Αρχικά να αναφέρουμε ότι η ομάδα μας δεν κρίνει ποτέ την διαιτησία, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν πιο δυνατούς αντιπάλους, ρίχνουν τα βέλη τους κατά της διαιτησίας, μια τάση που δυστυχώς τείνει να γίνει μόδα κάτι που έχουμε συναντήσει και άλλες φορές φέτος!
Στην επίμαχη φάση στην οποία αναφέρεται η αντίπαλη ομάδα έχουμε να επισημάνουμε ότι έγινε ως εξής: Στην αρχή της φάσης, σε επίθεση της ομάδας μας, σε σύγκρουση δύο αντιπάλων παικτών στην οποία δεν υπήρξε φάουλ στο χώρο του κέντρου έπεσαν στο έδαφος και οι δύο παίκτες.
 Στην συνέχεια της φάσης οι αντίπαλοι αμύνθηκαν κανονικά και η ομάδα μας με κανονική και νόμιμη επίθεση κατάφερε να πετύχει το τέρμα! Οι παίκτες των Καλαβρύτων μετά την επίτευξη του γκολ άρχισαν τις διαμαρτυρίες, ενθυμούμενοι την πτώση του συμπαίκτη τους, ο οποίος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και συνέχισε κανονικά τον αγώνα!
Και τελειώνοντας να προτείνουμε στους ανθρώπους της ομάδας των Καλαβρύτων, μιας και ισχυρίζονται ότι έχουν βίντεο του αγώνα να δείξουν σε όλους τις φάσεις για να δει ο κόσμος αν ευσταθούν οι διαμαρτυρίες τους! Ακόμα καλύτερα να στείλουν τις επίμαχες φάσεις στην «Αθλητική Κυριακή» να τις κρίνουν οι καθηγητές διαιτησίας!
Υ.Γ. 1 Να δείξουν επίσης και τα βίντεο με τις ύβρεις προς τον αρχηγό της ομάδας μας Ανδρέα Αγγελόπουλο, ένα παιδί που χρόνια κοσμεί τα γήπεδα της Αχαΐας, καθώς και την επίθεση του προέδρου της ομάδας τους προς τον προπονητή και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας !
Υ.Γ. 2 Να επαινέσουμε την συμπεριφορά του προπονητή της αντίπαλης ομάδας κ. Βλάχου ο οποίος δεν συμμετείχε στις διαμαρτυρίες και ήταν πραγματικά κύριος».

 

Παπαδόπουλος θεόδωρος

theodoros2