Σωσίβιο από το Συνεταιρισμό έψαξε να βρει ο Λαζουράς, στην ομιλία του στη Δάφνη. (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Σε συγκέντρωση μερικών δεκάδων συμπατριωτών μας από τη Δ.Ε. Παΐων, μίλησε το Σάββατο στη Δάφνη, ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλαβρύτων και νυν υποψήφιος για το Δήμο Καλαβρύτων και επικεφαλής του συνδυασμού Νίκη Συνεργασία Πολιτών ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Γιώργος Λαζουράς.

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία πριν αναλάβει δήμαρχος Καλαβρύτων. Μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ανέλαβε τη δημαρχία το 2009, αποφεύγοντας για πολλοστή φορά να αναφέρει το όνομα του τότε Δημάρχου του Καποδιστριακού Δήμου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου, τον οποίο στη συνέχεια κατηγόρησε για άλλη μια φορά ότι δημιούργησε ρουσφετολογικό μηχανισμό στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

Μας είπε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων επί δημαρχίας του εντάχθηκε στους δέκα πιο αποτελεσματικούς Δήμους της χώρας, σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) Τεχνηέντως βέβαια προσπάθησε να κρύψει τη λέξη “Φιλελεύθερων” αναφέροντάς το σαν... “Κέντρο Μελετών” αφού και ο ίδιος γνωρίζει, ότι η ένταξη του Δήμου Καλαβρύτων από το συγκεκριμένο Κέντρο στους δέκα πιο αποτελεσματικούς δήμους της χώρας μας, κάθε άλλο παρά πλεονέκτημα αποτελεί, τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για το Δήμο Καλαβρύτων. Και τούτο γιατί οι απόψεις του συγκεκριμένου κέντρου, έχουν καταδικαστεί από σχεδόν όλες τις προοδευτικές προσωπικότητες της χώρας μας, ότι ενισχύουν την πλουτοκρατία και την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Αφού έκανε έναν απολογισμό του έργου του για τη Δ.Ε. Παΐων και αναφέρθηκε σε έργα που ΘΑ γίνουν, αν και εφόσον επανεκλεγεί και που μπορείτε , όσοι έχετε το κουράγιο,  να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, (να σημειώσουμε εδώ ότι μόνο Διεθνή Αερολιμένα Παΐων δεν υποσχέθηκε), επανήλθε πάλι στο θέμα του Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων, που φαίνεται ότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Διαβασμένος αυτή τη φορά, αφού αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτό που είχα γράψει σε άρθρο μου με τίτλο: “Αρέσει δεν αρέσει, ο Συνεταιρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.” και συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο “Μακάρι ο Δήμος Καλαβρύτων να μιμηθεί τον τρόπο λειτουργίας του Συνεταιρισμού, να στελεχωθεί με τεχνοκράτες και... ποιος ξέρει; κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε “συνέργειες” Δήμου Καλαβρύτων και Συνεταιρισμού, στροφή προς την κατεύθυνση της πλέον σύγχρονης μορφής εναλλακτικού τουρισμού και να γίνει ο Δήμος μας ο πρώτος αμιγώς ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ στην ΕΛΛΑΔΑ, με καινοτόμες πιλοτικές δράσεις, που θα φέρουν επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό μας.” Μίλησε για εναλλακτικές καλλιέργειες στο Λάδωνα και συνεργασία Συνεταιρισμού και Δήμου Καλαβρύτων προς όφελος των γεωργών μας και των κτηνοτρόφων μας.

Άραγε εμάς περίμενε να του τα πούμε για να τα εντάξει στο προεκλογικό του πρόγραμμα; Και να φανταστεί κανείς ότι τόσα χρόνια τώρα πληρώνουμε ως δημότες και ειδική σύμβουλο Δημάρχου για θέματα αγροκτηνοτροφίας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Ξαφνικά στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, προφανώς μετά την επίσειση της γκλίτσας του τσοπάνη και την δημόσια κατακραυγή για προηγούμενες δηλώσεις του, στο σπουδαίο έργο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Εδώ “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά” ή κατά το κοινώς λεγόμενο “δεν περιγράφω άλλο” σύμφωνα με την ιστορική ατάκα του Γ. Χελάκη κατά τη διάρκεια του Euro 2004.

Συνεργασία Δήμου και Συνεταιρισμού  είναι ευκταία.

Όχι όμως με Λαζουρά.

Έχεις θίξει βάναυσα τους αγροκτηνοτρόφους μας κ. Λαζουρά, λέγοντας ότι είναι υποχείριοι του Παπαδόπουλου.

Και αυτό δεν συγχωρείται, αλλά τιμωρείται.

Γιατί κάποιοι  πρέπει να σου πουν ότι υπάρχει και φιλότιμο.

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

Διαβάστε επίσης...

24-05-2019 | 15:47
22-05-2019 | 14:58
21-05-2019 | 17:09
10-05-2019 | 18:12
23-04-2019 | 21:22
17-04-2019 | 11:37
11-04-2019 | 11:52
06-04-2019 | 09:42